Yleistä - rehtori kutsuu koolle - kokoontumisista kirjoitetaan muistio: vuotuiset vastuualueet/työtehtävät -kokoontuminen noin 2-4 kertaa lukuvuodessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lapsen, oppilaan ja opiskelijan parhaaksi – tuen turvaamisen haaste Hanketyöseminaari Kuusankoski-talo Irma Kärkkäinen, lukioiden erityisopettaja.
Advertisements

4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Oppilaalle annettava tuki ja vastuuhenkilöt Turun perusopetuksessa
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Sivistyslautakunta Eija Kinnunen johtava psykologi
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Kouluterveydenhuolto Koulutulokkaan vanhempainaamu.
OPPILAS- /OPISKELIJAHUOLTO SEKÄ OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ( ) Kuopion kaupunki Perusopetus.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Perustietoa Paijalan koulusta - Oppilaita n Esikoululaisia n.30 - _ Iltapäiväkerhossa oppilasta - Opettajia Koulunkäynninohjaajia/IP-ohjaajia.
Tiedonsiirto toiselle asteelle Tiedonsiirron periaatteita Perusopetuksella velvoite siirtää opetuksen järjestämisen kannalta välttämätön tieto.
Opiskeluhuollon palvelut Marke Hietanen-Peltola, LT, ylilääkäri Oikeus oppimiseen
Kukkulan koulun konsultoiva erityisopettaja haasteellisen oppilaan tukena Kukkumäentie 27a, Jyväskylä
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
TIEDOTUSTILAISUUS Rakokiven koulun rakennushanke Nastolan valtuustosali Susanna Kulonen, rehtori Sivistystoimiala.
PITKÄLAHDEN JA PYÖRÖN KOULUT.  Rehtori (toimii ryhmän vetäjänä)  Apulaisrehtori  Apulaisjohtajat  Kouluterveydenhoitajat  Koululääkärit  Koulupsykologi.
VESO Anne Hakanen Pirjo Vuorio Jaana Karlamaa NOPS 7.5. Osa-aikainen erityisopetus.
Onko yhteisöllinen oppilashuolto pelkkää haihattelua?
Ajatuksia oppilashuollosta
Erityinen tuki ammatillisessa oppilaitoksessa
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
SAMPPALINNAN KOULU Yksilöllisiä pedagogisen kokonaiskuntoutumisen palveluita Jorma Kauppila, rehtori
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Yhteistyö nivelvaiheessa esiopetuksesta kouluun
Jyväskylän vanhempainfoorumi ry JVF
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Opiskelijan poissaolot – puuttumisen vaiheet
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Ajatuksia oppilashuollosta
Opiskelijayhdistys toiminta
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Asiakirjojen siirto oppilaan siirtyessä toiselle opetuksenjärjestäjälle Lain mukaan täytetyt pedagogiset asiakirjat ( arviot, selvitykset, oppimissuunnitelmat.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Huoltajakysely lukuvuoden opiskelijoille
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Lapsen mielenterveyden tukeminen
Esh, pth yhteistyö Tampereen opiskeluterveydenhuollossa
Vanhempainillat 20 & Johanna Honkanen-Rihu, rehtori
SAMPPALINNAN KOULU Yksilöllisiä pedagogisen kokonaiskuntoutumisen palveluita Jorma Kauppila, rehtori
Lukion opiskeluhuolto
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
LAPIN Maakunta-akatemia
Turun kaupungin toimintamalli sisäilma-asioissa
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
KP OTE Opinnoista töihin
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Osaamisen arvioinnin ja näyttöjen järjestämisen laadunvarmistus
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
Kristiina Laitinen Opetusneuvos Opetushallitus
JÄMSÄNJOEN YHTENÄISKOULU
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Osaamisen ennakointifoorumi
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Yleistä - rehtori kutsuu koolle - kokoontumisista kirjoitetaan muistio: vuotuiset vastuualueet/työtehtävät -kokoontuminen noin 2-4 kertaa lukuvuodessa

Ehdotus asioiden käsittelyyn: alkuvuodesta: - suunnitelma, vastuunjako, koulumme säännöt keskellä vuotta: -missä mennään, hyvinvointikysely loppuvuodesta: -kuluneen vuoden arviointia ja tulevan kartoitusta, hyvinvointikyselyn saatujen tuloksien arviointia ->mahdolliset jatkotoimenpiteet

Osallistujat: - rehtori - opettajat - terveydenhoitaja/koululääkäri - koulupsykologi/- kuraattori - laaja-alainen erityisopettaja - oppilaskunnan ja huoltajien edustaja - muut yhteistyökumppanit - mahdollisuuksien mukaan kk-ohjaaja

Teemat ja niiden käytännön toteutus 1. Turvallisuus: -kriisisuunnitelma -järjestyssäännöt -koulukuljetusten turvallisuusohje

2. Kouluyhteisön/ kouluympäristön hyvinvointi ja terveys: - hyvinvointikysely - ensiapu - Liikkuva koulu- toiminta

- yhteistoiminnalliset teemapäivät -3-portaisen tuen toteutus -henkilökunnan järkevä sijoittelu -siivouksen ja kiinteistön huoltoon liittyvät asiat -kolmannen sektorin toiminnassa esille tulevat asiat

3. Osallisuus: - oppilaskunnan toiminta - koulun avoimet tapahtumat ja juhlat

-vanhempien osallisuus -vanhempainyhdistyksen toiminta

Oppilashuollon resurssointi Terveydenhoitaja käy koululla kerran kuukaudessa. Koulukuraattori käy koululla kerran kuukaudessa ja sovitusti. Koulupsykologi käy koululla tarvittaessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti psykologin tai kuraattorin kanssa Viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä pyynnön saapumisesta Kiireellisissä tapauksissa samana tai seuraavana päivänä Kiireellisyysarvion tekee psykologi tai kuraattori Mahdollisuus keskusteluun on järjestettävä myös opiskelijan huoltajan tai muun henkilön yhteydenoton perusteella Ei silloin, jos Kyseessä on yhteydenottajan neuvonta ja ohjaus tai Keskustelun järjestäminen on ilmeisen tarpeetonta

 Koulun oppilashuoltoresurssi kohdennetaan tarpeen mukaan yhteisölliseen, moniammatilliseen tai yksilökohtaiseen oppilashuoltotyöhön. Toiminnassa painotetaan ennaltaehkäisyä ja varhaista puuttumista sekä yhteistyötä oppilaiden ja huoltajien kanssa. Oppilashuollon toimintasuunnitelma on nähtävissä koulun kotisivulla. Huoltajia tiedotetaan lukuvuositiedotteessa, kotisivuilla ja vanhempainilloissa. Opettajat kertovat luokissa oppilaille oppilashuoltotyöstä oppilaiden ikätason huomioiden.

 Luku 1/5 §  Yksilökohtainen opiskeluhuolto  Yksilökohtaisella opiskeluhuollolla tarkoitetaan tässä laissa yksittäiselle opiskelijalle annettavia:  1) koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluja;  2) opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalveluja;  3) monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa; ja  4) jäljempänä 10 §:ssä tarkoitettuja koulutuksen järjestäjän järjestämiä sosiaali- ja terveyspalveluja

 Yksilökohtainen asiantuntijaryhmä kootaan erikseen kutakin oppilashuollollista asiaa varten. Siihen kuuluvat asiankäsittelyn kannalta tarvittavat henkilöt, jotka ryhmän kokoaja kutsuu koolle. Ryhmän kokoajana toimii kuka tahansa koulun henkilöstöön kuuluva henkilö. Ryhmässä käsitellään mm. oppilaan fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin liittyviä asioita. ◦Yksilökohtaisesta käsittelystä otetaan yhteys niihin tahoihin, joihin on oppilaan ja/tai huoltajan kirjallinen suostumus. Vastuuhenkilö kutsuu kokouksen koolle, huolehtii suostumusten hankkimisesta ja tekee muistion. Läsnä ovat ne henkilöt, joiden läsnäoloon on suostumus.

 Luku 2/ 14§  Yksittäisen opiskelijan tai tietyn opiskelijaryhmän tuen tarpeen selvittämiseen ja opiskeluhuollon palvelujen järjestämiseen liittyvät asiat käsitellään tapauskohtaisesti koottavassa monialaisessa asiantuntijaryhmässä. Asiantuntijaryhmään voidaan nimetä asiantuntijoita jäseneksi vain opiskelijan, tai, ellei hänellä ole edellytyksiä arvioida annettavan suostumuksen merkitystä, hänen huoltajansa suostumuksella. Asiantuntijaryhmä nimeää keskuudestaan vastuuhenkilön.

 Perusopetuslain mukaisessa monialaisessa asiantuntijaryhmän kokouksessa on tarpeen mukaan paikalla rehtori, luokanopettaja, laaja-alainen erityisopettaja, luokanopettaja/aineenopettaja, terveydenhoitaja, lääkäri, koulupsykologi, koulukuraattori tai muita kouluyhteisön jäseniä. Käsiteltävinä asioina on kolmiportainen tuki, kurinpidolliset asiat sekä koulunkäynnin laiminlyönti. Ryhmän kutsuu koolle rehtori tai muu sovittu vastuuhenkilö. ◦Opettajat ovat yhteydessä huoltajiin ennen kuin oppilaan asiaa käsitellään monialaisessa asiantuntijaryhmän kokouksessa. Huoltajan ja oppilaan läsnäolo asiaa käsiteltäessä on suositeltavaa. ◦Rehtorille tieto ilmoituslomakkeella