Yli puoli miljoonaa suomalaista toimii vapaaehtoisena urheiluseuroissa. Ohjaajat ja valmentajat ovat lasten ja nuorten urheilun mahdollistajia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PuiU Sinivalkoisella tiellä vuotiaiden Taitokoulut.
Advertisements

Maalivahtivalmennus ikäluokittain
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
FC Honka Uudet nappulavalmentajat syksy © FC Honka ry 2 Date/Title/Author Seura • Kaikille halukkaille halutaan luoda mahdollisuus harrastaa jalkapalloa.
Talvikauden harjoittelu
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA , RAISIO.
Ninnun näppärät niksit
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
P06 Harjoittelee. Harjoitukset Syksy – Talvi - Kevät MaTi 18-19:30Ke ToPe La Su Liiketaito, Kisakallio. Ilmoittautun eille (13)
FC Espoo Palaute PTE10, PTE11 ja TD12-13.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Käsipallovalmentajan Starttikoulutus
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Erilaisten ryhmien ja yksil ö iden kohtaaminen: Vinkkejä ohjaamiseen Riikka Juntunen, Heli Laitinen, Sari Rautio,
HOLLOLAN URHEILIJAT-46 AMPUMAHIIHTO SUUNNITELMA SYYSKUU - JOULUKUU 2014.
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
Kesäharjoittelu Johan Tuominen Kausi
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Harjoituksia Jäähalliin
VANHEMPAIN KOKOUS Laaksolahden hallin kokoustila klo 9.00
Skills laivaseminaari Team Finland valmistautuu kohti Japania.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
TSEMPPIÄ LIIKUNNASTA- HANKE
FC WILD VALMENNUSLINJA 2015
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi16.00 –  Malliharjoitus17.00 –
Leki-futis Leki-futis Valmennuksellinen linja ”TYÖN TULOS EI OLE SE, MITÄ VALMENTAJA ON TEHNYT, VAAN MITÄ NUORET OVAT SAANEET JA MISSÄ MÄÄRIN LAPSET JA.
Fyysinen valmennus pojat -04 Tiivistetty katsaus P 04 joukkueen fysiikkaharjoitteluun Jape.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kimmo Vähä-Ruohola1 SJL KOULUTUKSET KUTSUT & TILAVARAUKSET & TARVIKKEET.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Vanhempainilta LePa P Ohjelma Budjetti Toimihenkilöt Valmennus ja tapahtumat.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 LTV2 DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS DEMOHARJOITUS 1.
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
VOK- valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen
Kesäharjoittelu mitä ja miksi
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
Pelinopeus Salibandyn MM-kisat 2010 Hartwall Areena, Helsinki
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Liikuntapainotteisen yläkoulun suunnitelma
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
3 – 12 -vuotiaille Raksilan tekojäällä
HKV SISÄLTÖALUEET Suomen Jääkiekkoliitto / Kouluttajat.
Jalkapallokoulun kausisuunnitelma 2017
Lohko 3 (Reuna) Alue IV Alue I Alue II Alue III Maalinteko Syöttäminen
07 East + West Kausisuunnitelma
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
RTG kesän 2015 junnuohjelma
HKV DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS
Suomen Jääkiekkoliitto
LTV2 DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS
KPV T-10/11 kausisuunnitelma 2018
NU Uimarin polku.
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Tervetuloa Innopajaan
Ohjeita Valmentajille/ joukkueenjohtajille tehtävät ennen fba tapahtumaa - pelaajien lisäys - joukkuetapahtumien lisäys (valmentaja)
Kouluttajakortti: harjoituskerta 1 (vartalon asento)
Yksilöllinen kehityksenseuranta
Karkkilan jalkapalloseura ry.
OMATOIMISESTI LIIKKUEN 13-14v
Juniorivalmentajapolku 1- taso: Introilta – Taidon oppiminen Tavoite: Ymmärtää taidon kehittymiseen vaikuttavat tekijät, ymmärtää lyönnin ja heiton perusteet.
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Yli puoli miljoonaa suomalaista toimii vapaaehtoisena urheiluseuroissa. Ohjaajat ja valmentajat ovat lasten ja nuorten urheilun mahdollistajia. Tervetuloa ohjaajaksi!

Iso liikuntatila Esim. täysimittainen salibandykaukalo Suositus: 2-3 ohjaajaa, max 30 lasta Tilan jakaminen kolmeen osaan (yksilölajitaidot, yleismotoriikka, pienpelit), ryhmän jakaminen kolmeen osaan 15 min./harjoitusosio/ryhmä + alku- ja loppuverryttelyt

Alkuverryttely Yksilölaji- taidot 1-3 harjoitetta Yleis- motoriikka 3-5 harjoitetta Pienpelit 1-2 pienpeli- sovellusta Loppuverryttely/-venyttely 10 min. 3X15 min. = 45 min. 5 min.

DVD – monipuolinen harjoittelu ja pysäkkityöskentely - SSV:n E-tytöt ja F-pojat harjoittelevat yhdessä

Pieni liikuntatila Esim. koulun pieni liikuntasali Suositus: 1-2 ohjaajaa, max 20 lasta Koko ryhmä suorittaa kaikki osiot yhdessä 15 min./harjoitusosio + alku- ja loppuverryttelyt

Alkuverryttely Yksilölaji-taidot 1-3 harjoitetta Yleis-motoriikka 3-5 harjoitetta Pienpelit 1-2 pienpeli-sovellusta Loppuverryttely/-venyttely 10 min. 15 min. 5 min.

DVD- pistetyöskentely, yleismotoriikka, kentän hyödyntäminen, yksilön kehittäminen - Tapanilan Erän E-98 pojat

Alkuverryttely 10 erilaista alkuverryttelyä Painotettu juoksua  perustaito kehittyy alkuverryttelyn ohessa Osassa leikeissä mukana salibandymaila ja –pallo Pari mallia, jossa tehdään juoksuharjoitteita (esim. seuraa johtajaa) Valittu selkeitä, yksinkertaisia alkuverryttelyleikkejä: helppo ja nopea toteuttaa, eivät vaadi paljon välineitä

Yksilölajitaidot 1-3 harjoitetta/kerhotunti Korostetaan keskittymistä suorituksiin ja omaan kehittymiseen, ei kilpailun korostamista Yksilö- ja pariharjoitteita

Yleismotoriikka Kehonhallinta, tanoke, koordinaatio ja juoksu Jokaisella kerhokerralla kaikkia näitä Valmiiksi kootut kokonaisuudet Tehdään pisteharjoitteluna (joko kiertävä ratana tai tietty aika/piste) tai kaikki yhdessä aina yhtä harjoitetta kerrallaan Yksilö- ja pariharjoitteita Juoksuharjoitteissa (spurtit, reaktiolähdöt jne.) kisailua

Pienpelit Erilaisia pienpelisovelluksia, joista valmentaja voi vapaasti valita Pienpeliajattelun perustelun kerhonohjaajan materiaaliin Pelailu & kisailu

Loppuverryttely Perusvenytyksiä Loppuverryttelyn idea: esim. hölköttely muutaman kerran salin ympäri + venyt 1-2 perusvenytystä/tunti Ideana opettaa loppuverryttelyn kuuluvan harjoitusrakenteeseen ja opettaa perusvenytysliikkeet

Harjoitussuunnitelma Osat / tavoitteetSisältö + välineetTyöskentelytapaKesto Alkulämmittely Tulee lämmin, liika energia puretaan Kuljetushippa (mailat ja pallo) Rajataan alue, valitaan hipat 10 Pääharjoitteet Pallon hallinta, kuljetus, nopeus ja ketteryys 1 Kuljetuskuhina 2 Riplaus pallon kanssa 3. Pujottelu 4. Motoriikkarata 5. Pareittain tehtävät liikkeet 6. Pienpeli Ringissä Non Stop pareittain Rauhoittuminen Lihashuollon tärkeyteen oppiminen ja rauhoittuminen. Verryttely ja venyttelyKenttää kiertäen ja ympyrässä 5 Ryhmän nimi : ___Sähäkät Sählääjät____ Osallistujamäärä: ___14____ Pvm: _ _ Ohjaajat: ___Kim Sällström _____________________________ Tila ja välineet: ___liikuntahalli, merkkikartiot, aidat, ___________________________________ Koko kerran tavoite: ___salibandypallon hallinta, syöttö ja kuljetus, nopeus ja ketteryys__________________________

Ohessa Salibandyliiton ohjaaja- ja valmentajakoulutuskaavio yhteyshenkilö kts. valmennussivut ja sieltä koulutuskalenteri 2010www.salibandy.net