TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Terveyskeskuslääkärin näkökulma moniammatilliseen yhteistyöhön Markus Partanen, Runosmäen-Mullin terveysaseman vastaava lääkäri, PPPR- hankkeen Turun kehittämisosion.
Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen seksielämä. Raskaudet ja synnytykset voivat muuttaa seksielämän nautittavuutta suuntaan tai toiseen: jokaisen naisen.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Miten puhua kannabiksesta
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
20 Vaikuttavuustutkimukset osoittavat hoitojen hyödyn Ydinsisältö.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
Humehista… Jarkko Riikonen Itä-Suomen poliisilaitos erityisnuorisotyöntekijä.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Miten puhua kannabiksesta.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Miten puhua kannabiksesta.
Ilma.
Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Miten puhua kannabiksesta
Lääkeaine Kemia.
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Näkökulmia huumeiden käytön rangaistavuuteen
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Keskustelua kannabiksesta
Keskustelua kannabiksesta
KOMMENTTI TEEMAAN PAKKO JA RANGAISTUKSET
Tupakan uho ja tuho    .
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö

Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Huumeet.
Rintasyöpä.
Päihdyttäviä aineita.
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Nuuska
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Huumeet: pelottava terveysvaara
Raskaus ja HIV Tekijä Tuuli Hämäläinen.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Huumeet.
Alkoholista asiallista kpl.24
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Tuulivoima.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Ms-tauti Jenina Pesonen.
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Mikä on tuotteen ELINKAARI?
Lausunnossa suositellaan Mäntykankaan jaksoa
Miten puhua kannabiksesta
Miten puhua kannabiksesta vanhempainilta
PSYA11 Kandidaatintutkielma Kevät 2019 Samulin kandiaiheita
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Miten puhua kannabiksesta vanhempainilta
Miten puhua kannabiksesta
Jokioisten kunnan 8.-luokkalaisten HUBU-tulokset vuosina
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
määräaikaiset kannustimet 2018 – 2023
Tuotettu yhteistyössä EHYT ry:n kanssa
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

TOSITIETOA Kannabis

Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli THC on päihtymisen kannalta merkittävin kannabinoidi Kotikasvatus hyvin yleistä Muodot Marihuana, Hasis, Hasisöljy sekä lääkekannabis TOSITIETOA

Huumausainelaki (373/2008) Huumausaineen tuotanto, valmistus, tuonti, vienti, kuljetus, kauttakuljetus, jakelu, kauppa, käsittely, hallussapito ja käyttö on kielletty. Käyttörikos on lievin huumausainerikos, jota on esim. kannabiksen käyttö tai pienen määrän hallussapito. Huumausainerikos seuraa kannabiksen kasvattamisesta, maahantuonnista tai antamisesta ilmaiseksi kaverille. Huumeiden käytöstä ensi kertaa kiinni jääneille 15–17- vuotiaille nuorille tulisi järjestää puhuttelutilaisuus, jossa on nuoren lisäksi mukana huoltaja, sosiaaliviranomainen, syyttäjä ja poliisi. Puhuttelun jälkeen tehdään yleensä syyttämättäjättämispäätös eli nuori ei saa rangaistusta. Mikäli nuori ei saavu puhutteluun tai ilmenee jotain muita seikkoja, nuori voi saada sakkorangaistuksen.

TOSITIETOA Nuorten kannabiksen käyttö

TOSITIETOA Kannabiksen vaikutukset Toivottuja vaikutuksia halutaan päihtyä ja lajikkeesta riippuen joko rentoutua tai saada energiaa lievät aistiharhat ajantajun häiriintyminen assosiaatioiden korostuminen yhdessäolo, seurallisuus Ei-toivottuja vaikutuksia ahdistus, paranoia paniikkikohtaukset sekavuustilat ja harhaisuus masentuneisuus huimaus, pyörtymiset huono olo psykoottinen häiriö

TOSITIETOA Kannabiksen pitkäaikaisen käytön haittoja kognitiivisten kykyjen esim. muistin ja oppimisen heikkeneminen lisää akuutin psykoosin riskiä yhteys skitsofreniaan masentuneisuuden, ahdistuneisuuden ja mielialahäiriöiden riski kasvaa hedelmällisyyden heikkeneminen seksuaalisen halukkuuden heikkeneminen (etenkin miehet) Riippuvuus, etenkin psyykkinen

TOSITIETOA Kannabiksen lääkekäyttö Katukaupan kannabis ei ole lääkekannabista Lääkekannabisvalmisteen käyttö aloitetaan vasta mikäli muut mahdolliset hoitomuodot osoittautuvat tehottomaksi. Kannabiksen ainesosien on todettu vaikuttavan hyödyllisesti muun muassa MS-taudin lihasjänteyden häiriöiden hoidossa sekä pitkittyneissä kiputiloissa. Suomessa kannabishoidon piirissä on vain satakunta potilasta. Lääkekannabis voi olla suusuihkeina, kapseleina, rouheina tai silmätippoina.

TOSITIETOA Tiesitkö myös… Kannabista ei käytetä alkoholin sijaan vaan usein sen kanssa. Humalajuominen jopa yleisempää kannabiksen käyttäjien keskuudessa. Kannabis ei yleensä ole portti kovempiin huumeisiin. Suurin osa kannabiksen käyttäjistä on kokeilijoita, joilla käyttö jää muutamaan kertaan. Kannabis ei ole puhdas luonnontuote. Hasikseen lisätään usein haitallisia jatkeaineita ja muutenkaan luonnontuote ei ole synonyymi haitattomalle.