Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö"— Esityksen transkriptio:

1 Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö
Syysseminaari Forssa Apurahojen hallinnointia koskeva seminaari Matti Urho, DRFCC Tähän muistiinpanoja

2 Koska uusi järjestelmä otetaan käyttöön?
Valmistautumisaikaa on 9 kk jäljellä Miksi uusi rotarysäätiöjärjestelmä? Mikä muuttuu? Mitä vanhasta säätiöjärjestelmästä jää jäljelle? Mitä muutokset vaikuttavat meidän klubissamme?

3 Miksi uutta järjestelmää tarvitaan?
Säätiön eri ohjelmista on tullut liian raskaita Vanhassa järjestelmässä 80%:sti panokset kohdistuivat pieniin projekteihin Vuosien aikana on ohjelmien lukumäärä kasvanut, säännöt muuttuneet, byrokratia lisääntynyt hallintokustannukset nousseet (nyt 12 eri rahoitusmuotoa) Tavoitteena on klubien ja piirien suurempi panostus uusiin erilaisiin ohjelmiin Lukumääräisesti vähemmän suurempikokoisia projekteja kestävämmällä vaikutuksella ja huomattavasti paremmalla toiminta-asteella

4 Mitkä ohjelmat loppuvat? Mitä tulee tilalle?
Yksinkertaistettu piiriapuraha (DSG) loppuu ja se korvataan piiriapurahalla (District Grant) Kaksinkertaistava apuraha (MG) loppuu ja se korvataan globaalilla apurahalla (Global Grant) Opintoryhmävaihtojärjestelmä (GSE) lakkaa ja se korvataan ammattikoulutustiimeillä (VTT) Hyvän tahdon lähettiläs -stipendit lakkaavat ja ne korvataan joko piiriapurahoilla tai globaaleilla apurahoilla SHARE järjestelmä jatkuu muuttumattomana

5 VUOSIRAHASTON KÄYTTÖ (= Uusi FVP)
Vuosirahastolahjoituksista menee: 50% Maailmanrahastoon (WF) 50% Piirirahastoon (DDF) - 25% piiriapurahat (DDF) - 25% globaalit apurahat (DDF) Varat piirien käyttöön 3 vuoden kuluttua lahjoituksesta.

6 Uusi apuraharakenne Rotarysäätiön uudet apurahat ovat: Piiriapurahat (District Grants) Globaalit apurahat (Global Grants) Paketoidut apurahat (Packaged Grants)

7 Piiriapuraha Tämä apuraha antaa klubeille ja piirille mahdollisuuden auttaa niitä, jotka ovat avun tarpeessa sekä täällä paikallisesti että ulkomailla Piiri voi anoa korkeintaan 50% omista DDF-varoistaan käytettäväksi piiriapurahan muodossa. Maksu tapahtuu kerralla. Ne piirit, jotka allokoivat vähemmän kuin maksimi 50% voivat käyttää loput DDF-varoista: PolioPlus-rahastoon Osallistua johonkin projektiin tai aktiviteettiin joka rahoitetaan globaalista apurahasta Piiri hallitsee ja maksaa kaikki ne maksut, jotka käytetään tukemaan klubien ja piirien aktiviteetteja kuten esimerkiksi: Ammattikoulutustiimien lähettäminen (Vocational Training Teams) Stipendit Humanitaariset apu- ja tukiprojektit edellyttäen, että ne ovat Rotarysäätiön yleisten suuntaviivojen ja keskittymisalueiden kanssa sopusoinnussa.

8 Piiriapurahasta voidaan rahoittaa esimerkiksi seuraavia hankkeita:
Ammattikoulutustiimien lähettäminen (VTT) johonkin toiseen piiriin. Kuten GSE aikaisemmin. Säätiöltä ei tukea. Matkakulut lääkäreille, jotka työskentelevät vapaa- ehtoisina klinikoissa toisessa piirissä. Stipendit opiskelijoille, jotka opiskelevat joko kotimaan tai ulkomaan yliopistoissa. Tukea taiteesta kiinnostuneille lapsille koulupäivän jälkeen. Säätiöltä ei tukea.

9 Piiriapuraha; muutos piirissä 1410
Piirin 1410 osalta DDF-järjestelmä säilyy ennallaan DSG-apurahan kaltainen toiminta mahdollista rahoittaa edelleen piiriapurahasta Nykymuotoinen GSE-vaihto loppuu tämän vuoden jälkeen Mahdollisuus aloittaa ammattikoulutustiimien lähettämi- sen (VTT), joka rahoitetaan joko piiriapurahasta tai globaalista apurahasta Mahdollisuus Hyvän tahdon lähettiläs -stipendeihin ja rahoittaa se globaalista apurahasta Sambian vesiprojektin jatko on mahdollinen, mutta globaalista apurahasta (piiriltä min USD)

10 Piiriapuraha; muutos piirissä 1410
Pöltsamaan projekti (esim.), mahdollista rahoittaa piiriapurahasta Pienemmät humanitaariset projektit (jos Rotarysäätiön osuus on alle USD) on mahdollista rahoittaa vain piiriapurahasta Kenian lukutaitoprojekti; jos Rotarysäätiön osuus ylittää USD rahoitusmuotona on globaali apuraha


Lataa ppt "Future Vision Plan IIb Rotarysäätiö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google