Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus 6.11.2015 Päivi Sassi, OPH.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Oppijan verkkopalvelut
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
Yliopistojen näkökulma avoimen yliopiston alueelliseen tehtävään. Erno Lehtinen Turun yliopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri (TOR) Raketti Synergia-työpaja Esa Keränen.
Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Ari Luostarinen 1.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LÖYTÖRETKI TOISEEN MAAILMAAN V Konnevesi Opetushallituksen tervehdys.
AIPAL – näyttötutkintojen opiskelijapalautejärjestelmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
VIRTA osana korkeakoulujen tietohallinnon kehittämistä Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
EHops-palvelu kansallisessa viitekehyksessä Diasarjan tuottanut Jukka Söderdahl Winnova.
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Opiskelun ja opetuksen tietovirtojen tavoitearkkitehtuuri: nykytilan kuvaus
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR opetustoimialan tietovarantona katsaus kehitystyöhön AMKE Tietoarkkitehtuuri osana.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Arkkitehtuurivisio.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ePerusteet Ops-työkalukoulutus Lukio 02/2016.
KOSKI Kansallisten opiskeluoikeuksien ja suoritusten keskitetty integraatiopalvelu
Muiden palveluiden hyödyntäminen
KOSKI-palvelu ammatillinen koulutus AMKE
KOSKI-palvelu Ammatillisen koulutuksen webinaari
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
06/16.
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
KOSKI-palvelu ja TEM HE 72/2017: Opetushallitus ylläpitää opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelua, jolla tässä laissa mainituissa rekistereissä ja.
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Oppijan palvelut - Opintopolku.fi
Yhteiset tutkinnon osat
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
KOSKI-palvelu Esitys 3/2018.
Ammatillisen koulutuksen ops-työkalu ja toimintaympäristö / liittymät
Opintopolku-info
Muiden palveluiden hyödyntäminen
Todistukset ja todistuksiin merkittävät tiedot
Opintopolku-info
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus Päivi Sassi, OPH

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Infon ohjelma Mikä on TOR -Tausta ja toteutusperiaatteet TOR:n käyttötilanteita -Miten TOR vaikuttaa toimintaan eri tahoilla

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tausta Osana SADe-ohjelmaa toteutettiin oppijan verkkopalvelu –hanke, josta vastasivat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Tuloksena toteutettiin mm. Opintopolku.fi –palvelu, joka sisältää koulutuksen sähköiset hakupalvelut ja koulutustietopalvelut. Lisäksi toteutettiin koulutuksen sähköistä hakeutumista palveleva suoritusrekisteri, joka muodostaa osan todennetun osaamisen rekisteristä. Tavoitteena on edistää sähköistä asiointia siten, että kansalaisten ja yritysten sähköinen asiointi on mahdollista.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Viranomaisen todentaman osaamisen päätietovarantona TOR sisältää Tiedon kunkin oppijan todennetusta osaamisesta, yksittäisestä opintosuorituksesta tutkintotasoon asti. suomalaisen koulutusjärjestelmän tunnustamat tutkinto tai oppimäärä suoritukset sekä niiden osasuoritukset arvosanoineen, viittaukset kuvauksiin suoritetun tutkinnon tai oppimäärän keskeisistä sisällöistä ja osaamisvaatimuksista, opiskeluoikeudet läsnäolotietoineen.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatilliset tutkinnot Lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto Korkeakoulututkinnot Peruskoulun päättötodistus TOR:in vaiheittain tallennettavat tutkinnot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi TOR:n arkkitehtuuriperiaatteet Koulutuksen järjestäjien ja virkailijoiden työmäärän on vähennyttävä Päällekkäiset toiminnot ja tietojen siirrot eliminoitava Kansalaisten tietojen siirtyminen viranomaiselta toiselle oltava saumatonta Kansalaisella oltava näkyvyys rekistereissä oleviin omiin tietoihinsa Tietojen oltava hyödynnettävissä digitaalisessa muodossa silloin kun niitä tarvitaan.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi TOR:lle on tarve Poliittiset ratkaisut, joilla pyritään ehkäisemään syrjäytymistä ja parantamaan koulutuksen tuloksellisuutta, joutuvat tukeutumaan vaillinaiseen ja ei-ajantasaiseen tietoon. Kohdealueen tietojenkeruut ovat jälkijättöisiä. Nykytilassa ei ole olemassa tarkkaa kuvaa siitä missä kukin pää- tai sivutoimiseksi opiskelijaksi luokiteltava henkilö opiskelee tai miten hänen opintonsa etenevät.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi TOR:in kerättäisiin opetuksen ja koulutuksen järjestäjiltä niiden opintohallinnon järjestelmistä rajapintojen kautta. Tiedonkeruun automatisointi mahdollisimman pitkälle, jolloin tietojen keräämisestä ja toimittamisesta syntyvää työmäärää voitaisiin pienentää. Kansalaiset ja viranomaiset saisivat tarvitsemansa tiedot luotettavasti yhdestä rekisteristä. Suoritustietojen saatavuus pitkäaikaisesti, turvallisesti ja luotettavasti TOR mahdollistaa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Viranomaistietovarantona TOR helpottaa ja sujuvoittaa asiointia ja vähentää eri hallinnonalojen päällekkäistä virkatyötä. Vähentää erillisten ja päällekkäisten rekisterien ylläpitotarvetta ja pienentäisi siten tietojärjestelmien ylläpitokustannuksia. TOR:sta voidaan keskitetysti jakaa tietoja luotettavasti niitä toiminnassaan tarvitseville viranomaistoimijoille

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Käyttötilanteita TOR:lle ToimijaKäyttötilanne KoulutustoimijaOpintojen ja osaamisen kehittämistoimien suunnittelu ja henkilökohtaistaminen Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen KansalainenKoulutukseen hakemisessa tutkintotietojen hyödyntäminen Digitaalisten palveluiden kohdentuminen Tutkintotietojen välitys työnantajalle, CV

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ToimijaKäyttötilanne TilastokeskusYksilöpohjaiset tilastointiaineistot Oppilaitospohjaiset tilastointiaineistot KelaOpiskelijan valmistumistiedot Opintojen edistymisen seuranta ETKEläkekarttumat tutkinnoista TEMOsaamisperustainen työvoimapalvelu (työnvälitys, palveluihin ohjaaminen) Käyttötilanteita TOR:lle

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ToimijaKäyttötilanne KoulutusrahastoAikuiskoulutustuki, stipendit ValviraAmmattioikeuden rekisteröinti ValtiokonttoriTapaturmakorvauskäsittely ja ammatillinen kuntoutus KarviOpiskelijan arviointitiedot

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Toiminnan periaatteita Tiedon siirron edellytyksenä ovat yhdenmukaiset ammatillisten tutkintojen suoritusten kooditus ja kirjaamiskäytänteet paikallisella tasolla. Jotta tiedot saadaan siirrettyä keskitettyyn tietovarastoon, pitäisi niiden olla yksilöitävissä valtakunnallisella tasolla. Opintopolku-hankkeen rinnalla on toteutettu opetushallituksessa ePerusteet -palvelu tutkintojen ja opetussuunnitelmien perusteiden laatimiseen, hallinnointiin ja julkaisuun. Samalla tutkinnon osat on kooditettu ja koodit ovat ladattavissa koulutuksen järjestäjien käyttöön avoimen rajapinnan kautta.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaista TOR:n kehityksessä Tavoitetason selvitystyö ja tietojen tallentamisen rajapinta ammatillisten tutkintojen osalta käynnissä TOR lainsäädäntötyö käynnissä (aikaisin voimaantulo ) TOR toteutetaan vaiheittain Palvelun on tarkoitus olla täydessä laajuudessaan käytettävissä vuonna TOR toteutetaan osaksi Opintopolku.fi -palvelua, jota ylläpitää Opetushallitus.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Toiminta on avointa ja läpinäkyvää Kaikki tiedotus on avointa ja löytyy TOR-wikistä tun+osaamisen+rekisteri tun+osaamisen+rekisteri Todennetun osaamisen rekisteri julkaistaan Euroopan Komission hyväksymällä avoimen lähdekoodin EUPL-Lisenssillä.avoimen lähdekoodin EUPL-Lisenssillä Versioitu lähdekoodi löytyy Opetushallituksen käyttämästä repositoriosta.repositoriosta Dokumentaatio on saatavilla sitä mukaan, kun se valmistuu.