SOSIAALIALAN AMK-VERKOSTON STRATEGIA 2015 - 2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Advertisements

Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Duaalimallin lyhyt historiikki. Duaalimalli näkökulmia 1) Instituutiolähtöinen Yliopistolla ja ammattikorkeakouluilla erilaiset tehtävät, tavoitteet,
K-P ammattiopiston kuulumisia!. Saimme 4 kultaa, yksi kaksoisvoitto ja 4 pistesijaa!
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
AVOIMEN TIETEEN EDISTÄMINEN YLIOPISTO(I)SSA EEVA NYRÖVAARA
Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskus. Toiminta käynnistyi Koordinaatin.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
SOAMK verkostokokous Kuopio. Käsiteltävät asiat  Kokouksen järjestäytyminen ja asialista  Toimintakertomus 2015 – 2016  Työryhmät
Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa
Suomen YK-liiton toimintastrategia hallitukselle
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Työryhmä Pirjo Näkki, Sirppa Kinos, Eva Juslin, Raija Lundahl, Marjut Arola
Verkostokokous Käsiteltävät asiat  Kokouksen järjestäytyminen ja asialista  Todetaan työvaliokunnan kokoonpano  Työryhmät  Toimintakertomus.
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
Seinäjoki Ihmisoikeudet, demokratia ja sovittelu opetussuunnitelmissa ja käytännössä Satu Elo, OPH.
Sosiaalialan amk-dialogi ja tehtävärakenteet
Strategiaperusta ja ohjelmat
LARK5-hankkeen workshop Sari Mikkola
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Opintoasiainpäivät 2016 Jarmo Kallunki, Suomen yliopistot UNIFI
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Tervetuloa Innokylään
Turun ammattikorkeakoulu on osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia.
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Sosiaalialan tehtävärakenne
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Yhdessä olemme ENEMMÄN
Koulutus- ja talouspolitiikka Pohjois-Karjalassa
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Terveysteknologia terveemmän elämän puolesta
Kiinni työelämään elinikäisen oppimisen avulla
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
Teknologiset ja pedagogiset Digitaalisuus palveluissa ja opetuksessa,
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tervetuloa Innokylään!
Omnia.fi/yhteishaku.
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Pelastustoimen ajankohtaispäivät 2018
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

SOSIAALIALAN AMK-VERKOSTON STRATEGIA

MISSIO VISIOARVOSTUKSET Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkosto: -Arvostaa avoimuutta, yhteistyötä, vaikuttamista ja kehittämistä. -Noudattaa tutkimuseettisen neuvottelukunnan hyvän eettisen käytännön periaatteita. -Noudattaa sosiaalityön kansainvälisiä ja kansallisia eettisiä periaatteita ja toimintatapoja. -Korostaa erilaisen osaamisen tunnustamista ja tasa-arvoisuutta duaalimallin mukaisesti. Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkosto: -Toimii koulutus- ja sosiaalipoliittisena vaikuttajana ja yhteistyön areenana. -Kehittää sosiaalialan ammattikorkeakoulutusta ja sosiaalialaa. -Luo yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa uusia toimintatapoja sosiaalialan koulutukseen, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- toimintaan sekä työelämään. Sosiaalialan ammattikorkeakouluverkosto: -Toimii kaikkien ammattikorkeakoulujen tunnustettuna sosiaalialan edustajana ja käy avointa dialogia. -Kehittää yhdessä ammattikorkeakoulujen kanssa kysyttyjä ja arvostettuja tutkintoja. -Työskentelee sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen vaikuttajana kansallisesti ja kansainvälisesti. -Edistää ammattikorkea- koulujen yhteistä vaikuttavaa TKI-toimintaa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ihmisyyden kunnioittaminen sekä niihin liittyvät arvot ja etiikka ovat lähtökohtia sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen ja alan TKI-toiminnan toteuttamiselle ja kehittämiselle. Sosiaalialan ammattikorkeakoulutus ja TKI-toiminta reagoivat proaktiivisesti hyvinvointia uhkaavaan globaaliin ja kansalliseen polarisaatio- ja eriytymiskehitykseen: Edistämällä toiminnassaan sosiaalista hyvinvointia ja inhimillistä kasvua, vuorovaikutusta, osallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä moninaisuuden arvostamista ja sosiaalista koheesiota. Rakentamalla teoreettista ja toiminnallista ammatillista asiantuntijaosaamista ehkäisevään ja varhaiseen tukeen sekä korjaaviin toimiin yksilö- ja yhteisötyössä. Hyödyntämällä monialaista yhteistyötä terveydenhuolto-, kulttuuri- ja liikunta-alojen kanssa voimavarana ja sosiaalialan osaamista rikastavana. Valamalla perustan eettisesti kestäviin työuriin ja työhyvinvointiin uudistuvissa sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteissa, palvelujärjestelmissä ja toimintatavoissa. Toimimalla sosiaalisen asiantuntijana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja ihmisyyden kunnioittaminen sekä niihin liittyvät arvot ja etiikka ovat lähtökohtia sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen ja alan TKI-toiminnan toteuttamiselle ja kehittämiselle. Sosiaalialan ammattikorkeakoulutus ja TKI-toiminta reagoivat proaktiivisesti hyvinvointia uhkaavaan globaaliin ja kansalliseen polarisaatio- ja eriytymiskehitykseen: Edistämällä toiminnassaan sosiaalista hyvinvointia ja inhimillistä kasvua, vuorovaikutusta, osallisuutta, yhteisöllisyyttä sekä moninaisuuden arvostamista ja sosiaalista koheesiota. Rakentamalla teoreettista ja toiminnallista ammatillista asiantuntijaosaamista ehkäisevään ja varhaiseen tukeen sekä korjaaviin toimiin yksilö- ja yhteisötyössä. Hyödyntämällä monialaista yhteistyötä terveydenhuolto-, kulttuuri- ja liikunta-alojen kanssa voimavarana ja sosiaalialan osaamista rikastavana. Valamalla perustan eettisesti kestäviin työuriin ja työhyvinvointiin uudistuvissa sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteissa, palvelujärjestelmissä ja toimintatavoissa. Toimimalla sosiaalisen asiantuntijana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. PROAKTIIVISUUS SOSIAALISTEN OIKEUKSEN EDISTÄMISESSÄ MUUTTUVASSA TOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ

1. Sosiaalialan AMK-koulutuksen kehityshaasteet TAVOITTEET TOIMENPITEET VASTUU SOSIAALIALAN AMK-VERKOSTON STRATEGISET VALINNAT SOAMK-verkosto on aktiivinen vaikuttaja ja kumppani sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön kehittämisessä ja soveltamisessa sekä sote-rakenteissa. SOAMK-verkosto rakentaa ja ylläpitää kansallisia ja kansainvälisiä verkostokumppanuuksia. SOAMK-verkosto toimii jatkuvasti kehittyvänä yhteistyörakenteena. SOAMK- työvaliokunta/vast uuhenkilöt yhdessä ARENEn SOTELIKA- verkoston kanssa. SOAMK-verkoston työryhmät/vastuu henkilöt SOAMK-verkoston strategiset ad hoc – työryhmät/vastuu henkilöt Sosiaalialan osaaminen on tulevaisuusorientoitunutta ja vastaa työelämän osaamistarpeisiin sekä tutkimus- ja kehittämisrakenteiden vaatimuksiin. Sosionomien (AMK ja ylempi AMK) osaaminen on näkyvää, kysyttyä ja arvostettua. Strategisten kumppanuuksien rakentaminen (SOTELIKA, SOSNET, sosiaalialan osaamiskeskukset, työelämäkumppanit). Täydennys- ja erikoistumiskoulutusten kehittäminen. Sosionomien (AMK ja ylempi AMK) työkentän laajentaminen ja työmarkkina-aseman vahvistaminen. Tutkintojen kompetenssien päivittäminen ja soveltaminen kehittyviin opetussuunnitelmiin ja pedagogisiin ratkaisuihin. SOAMK työvaliokunta/vast uuhenkilöt SOAMK- verkosto/vastuuhe nkilöt SOAMK-verkoston työryhmät/vastuuh enkilöt SOAMK-verkoston SOTELIKA- edustajat Sosiaaliohjauksen, sosiaalisen kuntoutuksen ja sosiaalityön osaamisvaatimuksiin vastaaminen. Sosionomien lto-kelpoisuuden varmistaminen. Sosionomi (ylempi AMK) sosiaalityön kelpoisuuden varmistaminen. Alan kansallisen ja kansainvälisen kehityksen seuraaminen ja keskeisissä verkostoissa toimiminen. SOAMK-verkoston toimintarakenteen sekä periaatteiden arviointi ja kehittäminen. 3. TKI 2. Korkeakoulu- ja sosiaalipoliittinen vaikuttaminen SOAMK-verkosto edistää yhteistä hanketoimintaa. Sosiaalisen näkökulmaa ylläpidetään ja vahvistetaan monialaisessa TKI- toiminnassa. Yhteisten hankkeiden valmisteluprosessin ja valmistelun kehittäminen. Monialaisiin hankkeisiin osallistuminen. SOAMK- työvaliokunta/vast uuhenkilöt SOAMK-verkoston TKI- toimijat/vastuuhen kilöt 4. Viestintä Julkaisutoiminnan kehittäminen. Mediavaikuttaminen ja viestinnän kehittäminen (Innokylä, sosiaalinen media). SOAMK-verkoston tiedonvälitys on ajantasaista, vaikuttavaa ja yhteisöllistä. SOAMK- työvaliokunta/vast uuhenkilöt ---

SOSIAALIALAN AMK-VERKOSTON STRATEGIA Strategian hyväksyminen verkostopäivillä 16. – Hyväksymisen jälkeen työvaliokunta tekee toimeenpanosuunnitelman. SOAMK-verkoston rakenteen ja toimintatapojen kehittäminen toimintaa tukemaan strategisten tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutumista.