Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
esitämme SLIDEPLAYER.FI
Advertisements

Opiskelijakyselyt Opiskelijan ohje : ArPa / Mittarityöryhmä.
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Avonet Digilehtiö käyttö
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Tietoturva, 2 ov
Microsoft® Lync™ 2010 Edustajien koulutus
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Jakaminen ja yhteistyö
Julkista tietoa - saa levittää vapaasti Kimmo Rousku – Kyberturvaopas Esitys käynnistyy painamalla F5 ja etenee automaattisesti.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Maaseutu.fi on uudistunut -
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
LUOTTAMUKSELLINEN. Jakelu vain salassapitosopimuksen allekirjoittaneille kumppaneille. Microsoft ei anna suoria tai epäsuoria takuita. © 2012 Microsoft.
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.Kotisivulla liikkuminen?Kotisivulla liikkuminen? 2.Politiikanaloihin.
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 4/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 1/5
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Ohjeistus kouluttajille
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
Työtilan löydät osoitteesta:
Tietoturva käsitteenä
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Tietoturva internetissä
Ohje liitteiden lisäämiseksi
Tietoturva internetissä
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Esityksen transkriptio:

Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on laatinut: Valtion IT-palvelukeskus / Tietoturvapalvelut Tämä materiaali on julkinen. Esitystä saa jakaa ja levittää vapaasti.

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Julkista tietoa voi välittää internetin kautta tavallisella salaamattomalla sähköpostilla tai sitä voi siirtää salaamattoman muistitikun avulla. Salassa pidettävän tiedon välittämisessä internetin kautta on käytettävä turvasähköpostia tai sitä voi siirtää salatulla muistitikulla. Voit lähettää salattuja viestejä ja liitetiedostoja turvasähköpostilla, joka kuuluu Valtion IT-palvelukeskuksen tuottamaan Vyvi-ratkaisuun (Valtion yhteinen viestintäratkaisu).

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Miten voit varmistaa, että viestisi menee vain sille henkilölle, jolle se on tarkoitettu? Kun lähetät turvasähköpostia Vyvi-palvelun kautta, lisää osoitteeseen vastaanottajan matkapuhelinnumero. Vastaanottaja saa matkapuhelimeensa pin-koodin, jonka syöttämällä hän voi avata turvasähköpostiviestin.

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Älä kytke vierasta muistitikkua tietokoneeseesi, koska muistitikku voi sisältää haittaohjelman, joka saastuttaa tietokoneesi. Mitä teet, jos löydät vieraan muistitikun? Salaamattomalle muistitikulle saa tallettaa vain julkista tietoa.

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Organisaatiossasi voi olla käytössä tiedostojen salausohjelma. Sillä voit salata sähköpostilla lähetettäviä liitetiedostoja tai muistitikulle tallennettavia tiedostoja. Lähetä salattu liitetiedosto sähköpostilla. Toimita tiedoston avaussalasana vastaanottajalle puhelimitse (tekstiviesti tai soitto), ei sähköpostitse!

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Estä päätelaitteesi luvaton käyttö asettamalla siihen automaattiset lukitukset. Työpuhelimessa ja päätelaitteessa tulee olla vakioidut tietoturva- asetukset. Automaattisella lukituksella (näytön aikakatkaisu ja salasana) varmistetaan, ettei kukaan ulkopuolinen pääse käyttämään laitetta eikä laitteen tai organisaation tietojärjestelmien sisältämiä tietoja.

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Ilmoita tietoturvallisuuteen liittyvistä ongelmista, uhkista tai suojauspuutteista tietoturvavastaavalle tai esi- miehellesi. Heidän velvollisuutenaan on ryhtyä toimenpiteisiin. Mitä teet, jos saat ilmoituksen tietoturva- uhasta, kuten esimerkiksi haittaohjelmasta?

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Tiedätkö, mitä tietoa sinusta on kertynyt sosiaalisen median palveluihin? Hae tietoja nimelläsi ja säädä palveluiden yksityisyydensuoja-asetuksia tarvittaessa tiukemmiksi.

Tietoturvaviikko esitys 5/5 Kertaus on opintojen äiti! Ohessa viime vuoden tietoturvaviikolla julkaisemamme tietoturvallisuuden seinätaulu.

Tämä on viides ja viimeinen osa vuoden 2013 mediataitoviikon tietoturvakampanjaa. Lähetä palautetta ja kehitysideoita: Tietoturvaviikko esitys 5/5 Esitysten aiheet pohjautuvat valtionhallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) henkilöstön tietoturvaohjeeseen.(VAHTI)