SVENSKA FINLANDS FOLKTING SVENSKA VECKAN. SVENSKA FINLANDS FOLKTING - Folktinget edustaa suomenruotsalaisia ja valvoo heidän oikeuksiaan ja etujaan. -

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Advertisements

Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
SUOMEN SUURI VUOSI ITSENÄISYYDEN SATAVUOTISJUHLAVUODEN 2017 OHJELMASTRATEGIA.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Lahjakkuutta ja erityisvahvuuksia tukevan opetuksen kehittämishanke Kirjoittajan nimi Tilaisuuden nimi Päiväys/
Yritysviestinnän ja internet-palveluiden asiantuntija.
Change Day on työkalu kohti parempia palveluita Change Day tuo asiakkaan äänen kuuluville henkilöstön kautta. Change Day on työkalu henkilöstölle oman.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Lapin ja Länsi-Pohjan sote- seminaari Varautuminen ikäihmisten palvelujen tarpeen kasvuun Ylitorniolla Eeva Leukumaa Kari Askonen.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Finnan viestintä ja markkinointi
Viestinnän tilanne kesä 2016
Golf55+ terveysliikuntahanke Toimintasuunnitelma
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Järjestöverkoston tapaaminen
Partion arvokeskustelu
Finnan viestintä ja markkinointi
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
Maailman Parkinson-päivän some-kampanja
Kanta-Helsingin Yrittäjät ry
Suomen sukukielet ja kielivähemmistöt
Elämänkatsomustiedon tunti
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Yrityksen kilpailijat
Instagram.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Kilpailijat Joona ja Tomi 14SASA02.
Ohjelman graafinen ilme ja sen soveltaminen
Tuhat Suomalaista - Sanomalehtien liitto
Verkostotapaaminen Tampere
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Lappi
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Turku
Ulkomaalaiset Lapissa
Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
Kieltenopetus Åbo Akademissa
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Saavutettavuusvalvonta
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Espoo
Avustussääntö Hyvinvointipalvelut Vanhusneuvosto
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017
SVENSKA DAGEN den sjätte november.
Kohti kaikenikäisten yhteisöä
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
ULA-verkosto Työpajatoimijoiden ruotsinkielinen verkosto.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Autismi- ja Aspergerliitto ry
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta 2015–2017
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
Kentän uudet nettisivut Kentän
Autismiliitto ry.
Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys - förening för barnneurologisk habilitering ry Asiantuntijuutta ja kokemusta lasten neurologisesta kuntoutuksesta.
Celian Vera-palvelun lanseeraus Turun kaupunginkirjastossa
Esityksen transkriptio:

SVENSKA FINLANDS FOLKTING SVENSKA VECKAN

SVENSKA FINLANDS FOLKTING - Folktinget edustaa suomenruotsalaisia ja valvoo heidän oikeuksiaan ja etujaan. - Folktinget on suomenruotsalaisten yhteistyöelin Suomessa. Toimimme yli poliittisten rajojen: kaikki eduskuntapuolueet, joilla on ruotsinkielistä toimintaa, ovat edustettuina Folktingetissä. - Työskentelemme myös tukeaksemme ja vahvistaaksemme ruotsin kielen asemaa sekä ruotsinkielistä kulttuuria Suomessa. Toimintaa ohjaa laki Folktingetistä. - Folktinget perustettiin vuonna 1919 turvaamaan ruotsalaisuuden tulevaisuus Suomessa. Vuosien saatossa toimintamme on kehittynyt ja laajentunut. Olemme muun muassa järjestäneet useita suuria tapahtumia ja kampanjoita, joiden avulla lisäämme suomalaisten ymmärrystä kaksikielisyyttä kohtaan. - Korkein päätäntövalta; 75 kansankäräjäedustajaa eri puolueista

TOIMINTAMME JA TYÖTAPAMME - Valvoo kieliturvaa. - Osallistumme lainvalmistelutyöhön, ja annamme lausuntoja viranomaisille, esim. SoTe - Julkaisee tutkimuksia ja esitteitä, mm. suomenruotsalaisia koskevia tilastollisia katsauksia - Tiedottaa ruotsin kieleen liittyvistä asioista Suomessa sekä ulkomailla - Pyrkii luomaan myönteistä asenneilmastoa kaksikielisyyttä kohtaan, esim. Svenska veckan, Päivää Goddag ja Finlandsarenan-tapahtumien kautta

KAKSIKIELINEN SUOMI? Verklighet eller utopi?

KAKSIKIELINEN SUOMI? - Suomessa on kaksi virallista kansalaiskieltä; suomi ja ruotsi  - Lain mukaan nämä kaksi ovat tasavertaisia  - Suomessa noin 5 % väestöstä ilmoittaa ruotsin kielen äidinkielekseen  - Kasvavassa määrin kaksikielisiä perheitä -Valtio ja kunnat sekä valtion omistamat yritykset ovat velvoitettu tarjoamaan palvelujaan ruotsiksi (=noudattamaan kielilakia) Jokaisen suomalaisen perusoikeus on saada palveluja omalla äidinkielellään, eli suomeksi tai ruotsiksi. Kielilaki velvoittaa siis molempia kieliryhmiä opiskelemaan toista kotimaista kieltä ja oppimaan käyttämään sitä työssään. -- Todellisuus synkempi; ruotsinkieleen kohdistuu paljon epäluuloja ja negatiivisiä lausahduksia, vaikeuksia saada palvelua omalla äidinkielellään yms...

SVENSKA VECKAN Vad är Svenska veckan?

SVENSKA VECKAN - Svenska veckan on lapsille ja nuorille suunnattu kulttuuritapahuma, jota vietetään ruotsalaisuuden päivän tienoilla. - Tänä vuonna Tapahtumaa koordinoi Svenska Finlands folkting, ja siihen osallistuu 15 paikkakuntaa ja monta yhteistyökumppania Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Kristiinankaupunki, Kokkola, Lahtis, Lovisa, Porvoo, Pori, Raasepori, Kirkkonummi, Kemiönsaari ja Oulu HNS, Haaga-Helia, De ungas Akademi, Kyrkans Central för det Svenska Arbetet. Viikon aikana yhteensä noin 200 tapahtumaa näillä paikkakunnilla; teatteria, musiikkia, tanssia, taidetta, workshopeja, elämyksiä kaikenikäisille.

FOLKTINGET- SVENSKA VECKANIN KOORDINOIJA Koordinoi tapahtumaa: Svenska veckanin työryhmä koostuu paikkakuntien edustajista, tapaamme noin 4 kertaa vuodessa. Markkinoi tapahtumaa: Viestintä mediaan lähinnä Folktingetin kautta, yhtenäinen graafinen ilme ja logo mainoksissa, mainostaminen, nettisivujen ylläpito ja SoMessa viestiminen.  Facebook: Svenska veckan  #svenskaveckan Rahoittaa tapahtuman: Svenska veckan rahoitetaan kokonaisuudessaan ulkopuolisen rahoituksen avulla, Folktinget toimii rahojen ”jakajana” projektin eri osa-alueisiin.

HAAGA HELIA JA SVENSKA VECKAN 2015?

KIITOS-TACK!