Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Autismi- ja Aspergerliitto ry

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Autismi- ja Aspergerliitto ry"— Esityksen transkriptio:

1 Autismi- ja Aspergerliitto ry

2 Liitto Autismi- ja Aspergerliitto perustettiin vuonna Autismi- ja Aspergerliiton varsinaisia jäseniä ovat eri puolilla Suomea toimivat jäsenyhdistykset, joita on tällä hetkellä 27. Niissä on yhteensä noin 3700 jäsentä. Pääosa toiminnan rahoituksesta tulee STM:n kautta Veikkauksen voittovaroista.

3 Toiminta-ajatus Visio Arvot
Autismi- ja Aspergerliitto edistää ja valvoo autismikirjon henkilöiden ja heidän läheistensä etujen ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa. Visio Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää toiminnallaan autismikirjon monimuotoisuuden arvostusta ja yksilön ainutlaatuisuuden kunnioitusta. Arvot Yhdenvertaisuus – Yhteisöllisyys - Asiantuntijuus

4 Perustietoa autismikirjosta
Autismikirjo on aivojen neurobiologinen kehityshäiriö, joka vaikuttaa siihen, miten henkilö viestii ja on vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, sekä siihen, miten hän aistii ja kokee ympäröivän maailman. Autismikirjoa esiintyy vähintään 1 %:lla väestössä, Suomessa vähintään henkilöllä. Lähivuosina astuu voimaan diagnoosimuutos (ICD-10ICD-11), jonka jälkeen diagnoosinimikkeeksi tulee autismikirjon häiriö. Mm. Aspergerin oireyhtymä erillisenä diagnoosina poistuu tautiluokituksesta.

5 Autismi- ja Aspergerliiton tehtävät
Edunvalvonta ja vaikuttamistyö​ Jäsenyhdistysten tukeminen​ Tiedotus (ml. kirjastopalvelu) ja kouluttaminen ​ Ohjaus ja neuvonta​ Kehittämistoiminta Vertais- ja kokemustoiminta​ (Ak-rahoitus) Sidosryhmä- ja verkostoyhteistyö Vuosittaisia tapahtumia: Autismin talvipäivät ja kansainvälinen autismitietoisuuden päivä (WAAD) 2.4. Palveluneuvonta: ma-to klo 12–15 puh

6 Projektit Projekteilla liitto tuottaa uutta tietoa sekä kehittää ja edistää autismikirjoon liittyvien uusien kuntoutus- ja muiden menetelmien käyttöönottoa ja tutkimusta. Askel aikuisuuteen -projekti ( ) 1. Autismikirjon vuotiaiden nuorten itsenäistymiseen ja jatko-opintoihin liittyvien valmiuksien ja taitojen vahvistaminen. 2. Autismikirjon nuoren vanhemmat saavat tietoa tuen tarpeista ja saavat uusia keinoja tukea nuorta valmistautumisessa itsenäistymiseen ja jatko-opintoihin liittyviin siirtymävaiheisiin ja itse siirtymävaiheissa 3. Ammattihenkilöillä (opetus- ja kasvatustyö, sosiaalityö, palvelut) saavat välineitä, joiden avulla on mahdollista tukea autismikirjon nuorta siirtymävaiheisiin valmistautumisessa sekä saada tietoa tuen tarpeesta siirtymävaiheen aikana ja sen jälkeen.

7 sähköposti: etunimi.sukunimi@autismiliitto.fi
Yhteystiedot Helsingin keskustoimisto Nuijamiestentie 3 B, HELSINKI Puh Pohjois-Suomen aluetoimisto Kansankatu 53, OULU Puh Kaakkois-Suomen aluetoimisto Salpauseläntie 40A, 3.krs KOUVOLA Puh Facebook: YouTube: Autismiliitto sähköposti:


Lataa ppt "Autismi- ja Aspergerliitto ry"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google