Purjehduskilpailuun osallistuminen Jesse Kylänpää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Advertisements

makramee-tekniikalla
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Lavian lukio.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Järnet Roolitus, valmistautuminen kisaan Suomen Expresspurjehtijat vuosikokous Mats Welin, Lauri Pimenoff (kuvat)
Suurjuhla – Storfest Tampere - Tammerfors.
Kesän kisat •Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan omatoimisesti kautta (pois lukien viestit ja seuraottelut)
Iitin Pyrintö 2014 Yleisurheilijoiden, vanhempien ja toimitsijoiden sekä vapaaehtoisten info Iitin lukiolla torstaina
Tikkurilan Palloseura
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Musiikin ryhmäkoulutus
Joukkueen Johtaja palaveri  Järjestettävä syksyllä 2010  Järjestetään yksipäiväisenä kutsuturnauksena  Jokainen joukkue kutsuu turnaukseen.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Gloria LadyCup Karsintakisojen järjestäminen. Gloria LadyCup pähkinänkuoressa •Golfliiton Ladygolftoimikunnan järjestämä vuosittainen Ryder Cup -tyyppinen.
Ubiikki Maunula? •Tuttujen ja olemassa olevien välineiden hyödyntäminen •Palveluiden ja toimintojen käyttäminen esim. Maunulan kotisivujen ja kännykän.
Jouluturnaus Rauman Lukko E-03-junioreilla on ilo kutsua Teidät Pyörä-Nurmi jouluturnaukseen Raumalle Turnauksessa pelataan sekä AAA-
Suunta 12˚ Miten lisään ilmoittautumisen Polkuun? Ohje Suunnanantajalle.
SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä.
Heippa kaikille! Kutsun kaikki tuttavani ja ystäväni grillijuhliini. (Pieni varoitus: tarjoilut ovat aika simppelit, joten jos mahdollista, tuokaa mukananne.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
1. Kokouksen avaus 2. Puheenjohtajan ja sihteerin valinta 3. Toimihenkilöt 4. Harjoitusvuorot ja olosuhteet 5. Käytäntöjä 6. Varusteet 7. Budjetti ja.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
YLEISTÄ Tavoitteena tarjota mukavaa ja kehittävää jalkapallotoimintaa pojan kykyjen ja innokkuuden ja vanhempien panostusvalmiuden mukaisesti HJS E10-05.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
Piirileiri Kosmos’15.
1 © Sailing Team Oulu STO_2009 Sailing Team Oulu Sailing Team Oulu Kauden 2009 avajaiset Johteenpooki.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Omavalvontasuunnitelma
Virkkalan Kirin KESÄPESIS 5-8/2012.  Aikuisten kesäpesis  Noin joka toinen viikko vapaamuotoinen pesistelyilta sekä miehille että naisille ja nuorille.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Työsuojelun toimintaohjelma
Vanhempainilta AKRO Aava kello Asialista 1.Esittäytyminen 2.Treenikuulumiset 3.Ilmoittautuminen, vakuutus, lisenssi 4.Jumppapuvut 5.Aikatauluja.
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään Sodankylässä Koulutus.
PUUKURSSI l Opettajat: l Jouko Lehikoinen l Pentti Saaristo l ILL edustaja.
Suomen H-veneliitto MAAILMAN PARHAAT SUOMEEN SUOMI JA HELSINKI H-VENEIDEN MM-NÄYTTÄMÖNÄ
Joensuun Katajan Liikkarit ja Loikka Vanhempaininfo ©Kataja-yu.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lämpimästi tervetuloa!
Ohjeistus kouluttajille
Turnauksien säännöt sekä valmistautuminen turnauspäivään
P15 kausisuunnitelma Kausi
BLUE CAFÉ FIN VSSR 2010: mitä opittavaa kovasta kelistä...
Budjetin Laatiminen Perusperiaatteet:
Suomi 2A
Joensuun Kataja Kinkka ja Monipuolisuus Vanhempaininfo
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
RIPPIKOULUT 2018 Äänekosken seurakunta
Jäsenhankinta ja –huolto 2018
Elämyksellinen tiedepäivä
Jäsenhankinta ja –huolto 2018
Lilliputit Vanhempainpalaveri
Liittokokous Helsinki Messukeskus.
Urjalan seurakunnan talvippikoulu 2019
Tervetuloa(lippukunnan/ryhmän nimi) Tammileiri-infoon
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
TAITOTASSUT Leiri 12-18v koiraharrastajille
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Vanhempainilta AKRO AUNI Klo
Esityksen transkriptio:

Purjehduskilpailuun osallistuminen Jesse Kylänpää

Huomioitavia asioita Kilpailukalenteri Ilmoittautuminen Majoitus Veneen kuljetus Varusteet Eväät vesillä Miten purjehduskilpailua katsotaan?

Kilpailukalenteri Seuran junnujen kannattaa yhdessä miettiä kilpailut, joihin he haluavat osallistua. – Turussa järjestetään elokuussa Airisto regatta – Suurin osa kilpailuista on pääkaupunkiseudulla Jotta voi osallistua purjehduskilpailuun, tulee purjehtijan kuulua purjehdusseuraan ja luokkaliittoon – Luokkaliiton jäsenmaksut löytyvät luokkaliiton nettisivuilta. (yleensä n. 20€/vuosi) Vene tulee olla vakuutettu Veneessä tulee olla mittakirja ja se esitetään kilpailuun ilmoittautuessa.

Ilmoittautuminen Jokaiseen kilpailuun tulee ilmoittautua noin kaksi viikkoa ennen kilpailun alkua – Kilpailun osallistumismaksu tulee maksaa määräpäivään mennessä Kilpailun järjestävän seuran nettisivuilla on yleensä tiedot ilmoittautumisesta – Joillain seuroilla on oma internet-lomake ilmoittautumiseen – Joillain seuroilla ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla

Majoitus Kannattaa varata läheltä seuraa, jotta aamulla ja illalla ei kulu turhaan aikaa matkaan Aamupalan saanti riittävän aikaisin kannattaa selvittää Jos varaa useamman huoneen saa jotain alennusta Joskus kilpailuohjeissa saattaa olla vinkkejä majoitukseen

Kilpailuohje (NOR) Kilpailuohjeet tulevat internettiin yleensä hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua – NOR:ista löytyy seuraavat tiedot: Ilmoittautumispäivämäärät ja osallistumismaksut Kilpailusatama Aikataulut kilpailun ajankohdasta ja lähdöistä Erityistä huomioitavaa (jos jotain on)

Purjehdusohjeet (SI) Jaetaan kun purjehtija on rekisteröitynyt kilpailusatamassa Sisältää: – Tarkat tiedot lähtöjen ajankohdista – Purjehdittavat radat ja käytettävät liput – Purjehdukseen liittyvät säännöt ja ohjeet – Rata-alueet Purjehtijan ja vanhemman tulee lukea nämä ennen vesillelähtöä

Veneen kuljetus Jollat kulkevat helposti auton katolla – Jolla kannattaa laittaa keula menosuuntaan, pohja ylöspäin kattotelineelle ja kahdella kuormaliinalla kiinni. – Rantakärry jollan päälle kiinni köydellä – Mastot ja purjeet mahtuvat joko autoon sisälle tai ne voi köyttää myös kattotelineeseen, jollasuulista löytyy vesiputkea, jonne ne voi laittaa Peräkärryyn mahtuu useampikin jolla, seuralla myös peräkärry jota voi lainata. Kilpailuihin voi lainata seuran kumiveneitä katsoja- ja huoltoveneeksi (tiedustele hyvissä ajoin) – Jollat voi laittaa kumiveneeseen kuljetusta varten

Varusteet Kelinmukainen varustus – Keväällä ja syksyllä enemmän vaatteita kuin kesällä Pipoja kannattaa olla mukana useampi, kuiva pipo lämmittää enemmän kuin märkä Kannattaa tehdä vaikka lista, jotta kaikki varusteet tulee mukaan. – (Märkäpuku/kuivapuku, tossut, pipo/lippis, hanskat, kello, vesipulloja, eväspussi, aurinkolasit ja aurinkorasva. Rannassa lämmintä ja kuivaa vaatetta, suihkuvarustus)

Eväät vesillä Vesipulloja – 0,5 litran pullot hyvän kokosia, niitä kannattaa olla useampi, koska aina niitä menee hukkaan/ tippuu veteen Kova eväslaatikko jossa eväät pysyvät kuivana ja ehjänä – Leipää folioon tai elmukelmuun käärittynä – Hedelmä banaani on helppo – Myslipatukka tai suklaapatukka – Joillain saattaa olla termospullossa jotain lämmintäkin

Miten purjehduskilpailua katsotaan? Juniorien kilpailua on mukava käydä katsomassa omalla katsojaveneellä Moottoriveneessä voi silloin säilyttää eväitä, juotavaa ja vaikka lämmintä ja kuivaa vaatetta Lähtöjen välissä on mukava mennä kumiveneen viereen odottelemaan seuraavaa lähtöä Katsojaveneet eivät saa häiritä kilpailun aikana – Veneet ajavat radan reunoilla n m päässä purjehtijoista (ei saa tulla aaltoja) – Mitään ohjeita ei saa antaa purjehtijoille kisan aikana

Kysymyksiä?