Oseania Lassi Vanhanen 2A.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

10 HYVÄÄ SYYTÄ OPISKELLA RANSKAA
Sri Lanka.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Eurooppalaiset kulttuurit
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
Intiaanikulttuurien tuho
TANSKA.
Korsika on Ranskaan kuuluva pieni saari, Joka sijaitsee Ranskan alapuolella.
LIETTUA LIETUVA.
X Suuri sulatusuuni? 1. Yhdysvalloissa on aina tapahtunut assimilaatiota - erityisesti monissa tutkimuksissa (erit. Holli 1999) joissa tarkasteltu etnisiä.
¡Español, por favor!.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Iso-Britannia Essi & Henna.
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Malta.
Italia.
ANGLO-AMERIKKA.
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI !.
KANADA 32 miljoonaa asukasta pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio Venäjän jälkeen.
¡Español, por favor!.
Havaiji.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Vuorovesi.
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Globaali monimuotoisuuskeskus
Kolumbia República de Colombia.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
HAVAIJI.
Luku Kauppa siirtyy Välimereltä Atlantille, s. 116–120
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Alueiden Eurooppa.
Suomi maailman kielten joukossa
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Venäjä.
Juha Nirvinen.
Afrikkalainen kulttuuri
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Esityksen transkriptio:

Oseania Lassi Vanhanen 2A

yleistä Tyynellämerellä sijaitseva Amerikan ja Aasian mantereiden välissä oleva saaristoryhmä, johon kuuluvat Melanesia, Mikronesia ja Polynesian alueet. Suurimpia saaria ovat Uusi-Guinea ja Uuden-Seelannin pääsaaret. Pinta-ala 9 miljoonaa neliökilometriä sekä asukaslukuarvio n. 34,6 miljoonaa (vuonna 2014). Oseaniaan kuuluu yli 10 000 saarta. Pääuskontona kristinusko (katolisuus). Myös tuhansia luonnonuskontoja.

kulttuuri Pääsääntöisinä kielenä puhutaan englantia tai ranskaa löytöretkien seurauksina. Lisäksi alkuperäiskieliä on satoja erilaisia. Puhujamäärältään suurin kieli on fidži (alkuperäiskielistä).

fidži

fidži Koostuu n. 850 saaresta, joista n. 100 asutettuja. Pääkaupunki on Suva. Asukasluku on yli 800 000. Puhutuin kieli englanti, mutta myös paljon vähemmistökieliä. Valtiomuoto: tasavalta. Maan tärkeimmät tulonlähteet ovat sokeri ja turismi. Fidžin alkuperäisasukkaiden kulttuuri on säilynyt hyvin ja se on osa asukkaiden jokapäiväistä elämää.

Fidži Fidžin elinkeinorakenne: Maatalous 8,9 % Teollisuus 13,5 % Palvelut 77,6 % Fidzillä on myös 28 lentokenttää ja rautatietä n. 600km. Yksi Fidzin tärkeimmistä sekä suurimmista satamista sijaitsee Suvassa.

Fidziläinen ruoka ja juoma Perinteisiä ruokia ovat taaro, jamssi, bataatti ja maniokki. Niitä käytetään esim. riisin ja perunan tavoin. Perinteinen juoma on kava. Se valmistetaan kavakasvista ja sillä on lievä päihdyttävä, rentouttava ja väsyttävä vaikutus. Verrattavissa enemmän lääkkeeseen kuin alkoholiin. Lääkkeenä käytetään kivun lievitykseen, tulehdusten hoitoon, masennukseen ja unettomuuteen. Juomaa ei voi ostaa muualta, eikä sitä suositella vietäväksi pois saarilta, sillä se luokitellaan huumeeksi muualla kuin Oseaniassa.

pääsiäissaaret Pääsiäissaaret kuuluvat Polynesian alueeseen ja Chilen valtioon. Saarella on noin 5800 asukasta (2012). Puhutut kielet ovat espanja ja rapanui. Saari on tunnettu erityisesti moai-patsaistaan. Niiden suojelusta vastaa Chilen hallituksen alainen CONAF-metsänsuojelujärjestö ja ne ovat kuuluneet Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1995.

talous Tyynenmeren saarilla ei ole kehittynyttä teollisuustuotantoa, joten maat vievät raaka- aineita ulkomaille hyödyntämättä niitä itse. Matkailu on tärkeä tulonlähde suuressa osassa Oseaniaa.

Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Oseania https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Pacific_Culture_Areas.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/LocationFiji.png http://fi.wikipedia.org/wiki/Fid%C5%BEi http://fi.wikipedia.org/wiki/Suva http://www.destination360.com/australia-south-pacific/fiji/images/s/fiji.jpg http://www.aktiv-resor.fi/uploads/images/ajankohtaista/Fiji%20Main%20Photo.jpg http://www.escape360.com/ImageGen.ashx?image=/media/98990/inle08.jpg&width= 740&height=257&constrain=false&Pad=false&crop=resize&valign=center&align=center http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f7/Kava-in-bottle-from- vanuatu.jpg/640px-Kava-in-bottle-from-vanuatu.jpg