Havaiji.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Advertisements

Maapallon lämpeneminen
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Harjoitteluvaihto Portugali
Kazakstan lippu ja vaakuna.
MAAPALLO HALTUUN.
TANSKA.
Euroopan ilmasto Kolme lämpövyöhykettä:
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
helenarimalimankkaankoulu 2009
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
ANGLO-AMERIKKA.
SATEET.
Tuulet.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Savannit ja monsuunimetsät
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
ISLANNIN LUONNONOLOT.
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
ATEENA.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Sydney Tekijät Arttu & Jaakko. Sydney Sydneyn nähtävyydet Sydney tunnetaan sen kymmenistä rannoista(yli 70) ja niistä tunnetuin on Bondi Beach Sydney.
Globaali monimuotoisuuskeskus
Kolumbia República de Colombia.
Dubai.
Tokio.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
HAVAIJI.
Venäjä.
Suomen luonnon erityispiirteet
Tietoa Englanti on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja se sijaitsee pääasiassa Ison-Britannian saarella. Englanti on Yhdistyneen kuningaskunnan osista suurin.
Annisofia, Siiri ja Janika
Henna Kiviharju ja Neea Hakulinen
Ilmastonmuutos.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
eli luonnon monimuotoisuus
Iso-Britannia.
Kadonnutta aikaa etsimässä…. Seurasaaressa
Sara Lampinen, Veera Ollila ja Enna Humppi
Yhdysvallat.
My Home . By:Ines.N.
Jamaika Jere ja Vili.
Tundra.
Tundra Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan pohjoisosissa esiintyy tundraa.
Tehtävä 5.2: Tekstin kopioiminen ja liittäminen
Matkustatko Islantiin ?
Paanajärven kansallispuisto
Indonesia.
Etsi Suomen kartta.
Kasvien ja mikrobien talvi
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Havaiji

Yleistä Havaiji on yksi Yhdysvaltojen osavaltioista (1959) ja se sijaitsee pohjoisella Tyynellämerellä Osavaltion pääkaupunki on Honolulu, se on samalla myös Havaijin suurin kaupunki Viralliset kielet ovat Englanti ja Havaiji Havaijin pinta-ala on n.28 337 neliökilometriä, asukkaita Havaijilla on n.1 420 000 Sijainti asteverkostossa on: leveypiiri 18°55'N – 29°N, pituuspiiri 154°40'W – 162°W

Ilmasto Vaikka saaret tunnetaan rannikoidensa trooppisesta ilmastosta, etenkin vuoristoisilla Mauilla ja Havaijin saarella voidaan tunnistaa seitsemästä jopa yhteentoista eri ilmastotyyppiä Ne jakautuvat tuulen ja suojanpuoleisiin alueisiin Suojanpuoleisilla alueilla on kuivempaa, vähäsateisempaa sekä aurinkoisempaa Lämpimintä on Honolulussa. Siellä lämpimin kuukausi on Elokuu, jolloin keskilämpötila on 28astetta ja kylmin kuukausi on Helmikuu, jolloin keskilämpötila on 23astetta Havaijin ekosysteemi on ainutlaatuinen sen eristäytyneisyytensä takia Siellä on monia lajeja, joita ei tavata missään muualla

Nähtävyydet Havaijille matkustetaan trooppisen ilmaston, kauniin luonnon ja valkoisten hiekkarantojen takia Tulivuoret ovat myöskin tärkeitä nähtävyyksiä Tärkeimpiä nähtävyyksiä on esimerkiksi: Hawaii Volcanoesin kansanllispuisto Pearl Harbor Waimea Canyon Rainbow falls Hiekkarannat