Software product lines. Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Advertisements

Testaus ja testausympäristöt
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Tilannekatsaus sovelluskehitysprojektiin Marraskuu 2008 Ilkka Kommeri
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Kurssilla käytettävät työkalut
Ohjaaja: Ville Hentilä, Elisa Oyj Valvoja: Prof. Jukka Manner
Kuinka rakentaa tietokone itse
Web Services ©Reino Aarinen, Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
Tekninen suunnit-telu
Käännösaikaiset virheilmoitukset • Tulee silloin, kun koodissa on jotain sellaista, joka ei ole Javan syntaksin mukaista • Esim. – Syntax error, insert.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Perintä. Yleistä Olio-ohjelmoinnin menetelmä muodostaa uusia luokkia aiemmin määriteltyjen luokkien avulla Luokka saa automaattisesti käyttöönsä kaikki.
Tietojärjestelmän suunnittelu
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Kurssilla käytettävät työkalut
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Octopus-koulutus.
Viestintä ruotsin kielellä Viestintä muilla kielillä Projektinhallinta- taidot Yritystoiminnan perusteiden tuntemus Neuvottelutaidot Ongelmanratkaisu.
Jatkuva Integraatio ohjelmistokehityksessä
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Sami Jantunen LTY/Tietotekniikan osasto
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
OhLa: Ensimmäinen sykli Matti Seise, Kari Palomäki, Jarno Kyykkä, Esko Piirainen.
Clean Energy (CE) Projektianalyysi kurssi Esittelyosion yhteenveto © Minister of Natural Resources Canada 2001 – Kuva : Nordex Gmbh.
Heikki Salokanto Valvoja: prof. Jukka Manner Ohjaaja: DI Pekka Pajuoja, TEKES Sovelluskehitysympäristön virtualisoinnin tuomat edut ja haitat.
Pelien -ohjelmointi Syksy 2007 Vapaavalintainen opintojakso 3 op. ITP8TM003.
HAJAUTTAMISEN IDEAA SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op.
Asiallinen aamiainen Vauhtia myyntiin sähköä markkinointiin Tornio – Kemi Paula Aikio-Tallgren, puheenjohtaja Länsipohjan Yrittäjät.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Miksi osittaa ohjelmatMyn1 Miksi osittaa ohjelma C++ -kielessä funktiot voivat olla itsenäisiä tai luokkaan liittyviä funktioita. Funktio on ohjelma, jolla.
1 Hajautetut tietojärjestelmät RASE  Miksi? Järjestelmän osista saadaan selkeitä kokonaisuuksia Kokonaisuuksia voidaan käyttää eri järjestelmissä.
Pariohjelmointi Personal SE - Vesa Oinonen. Yleistä pariohjelmoinnista kaksi ohjelmoijaa istuu saman koneen ääressä ohjelmoimassa samaa ohjelmaa Tavoitteena.
Uudelleenkäyttö. Yleistä On pyritty pääsemään vakiokomponenttien käyttöön Kuitenkin vakiokomponentit yleistyneet vain rajallisilla osa-alueilla (esim.
Minimitason kontekstinhallinnan määrittely Yhteenveto Mika Tuomainen
Package diagram Tiia Jefremoff
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
Vastausarkisto Nina Granlund Kirjastot.fi Tietopankki Julkinen arkisto tuo valmiit tietopalveluvastaukset myös asiakkaiden ulottuville. Arkisto.
Komponenttikaavio Lehtonen Iiro, Janne Liikka
Diplomityöseminaari Ohjelmistokehysten erikoistamistutoriaalit Fred-ympäristössä Pekka Savolainen
Staattinen analyysi (1/4) ● Mitataan koodista arkkitehtuuria kuvaavia lukuja ● Tarkoituksena tunnistaa ongelmalliset kohdat ja suunnitteluvirheet ● Korrelaatiota.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Heikki Vesterinen Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Epälineaarinen hinnoittelu:
Palvelun käyttöliittymätasonpalvelun toteutus osaksi TIPTOP portaalia prosessin kulku EduGUI komponenttikirjasto on käytettävissä open sourcena, Eduix.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmöijän nimi Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy/Kevät 200X Virheraportoijien jakaumat.
Refaktorointi ”Te olette tehneet tätä ennenkin”. Mitä on refaktorointi? (1/2) prosessi ohjelmakoodin laadun parantamiseksi ohjelman sisäisen rakenteen.
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Ohjelmistotekniikan määritelmä Ohjelmistotekniikka (Software Engineering) tarkoittaa pätevien insinööriperiaatteiden vakiinnuttamista.
Radiotaajuuksien generointimenetelmä Markus Hiltunen Ohjaaja: Kai Virtanen Valvoja: Kai Virtanen Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston.
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
1.0 TE DiplomityöEsitelmä/ / JT Soveltuvuustutkimus Lifebelt-ohjelman ideologian käytettävyydestä olio- orientoituneeseen ohjelmointiin Jukka.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Rakennettujen jokien hoitotoimenpiteet: tutkimustulosten käytäntöön vienti ??? Vaelluskalafoorumi, Helsinki Panu Orell Riista- ja kalatalouden.
Kulutuksesta kestävään ja vastuulliseen kuluttamiseen
Signaalinkäsittelymenetelmät / Kari Jyrkkä
Tulkkauksen merkitys oikeusturvan toteutumiselle
YLLÄTYS - GC3P1K9 JORMA2002.
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Digitarina.
Maantieteen preppaus.
Aaltonen Petteri Laine Risto Nuutinen Ossi
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Pulmapeli.
OpeOodi: missä mennään
1. Olio-ohjelmointi.
Esityksen transkriptio:

Software product lines

Suomeksi ohjelmistotuotelinja Kuvaa metodeja ja työkaluja tuottaa yhteiskäytettävää koodia samankaltaisissa sovelluksissa Tarkoituksena aikansaada koodia jota voidaan käyttää monissa tuotteissa ja tuoteversioissa Käytetään laajamittaisesti esimerkiksi matkapuhelimien sovellusten teossa

Mitä sillä ei tarkoiteta? Pelkkää kloonaamista; koodi on tarkoitus soveltaa käyttökohteeseensa Uudelleenkäytettäviä kirjastoja kuten algoritmejä

Hyödyt Aikaansaadaan ohjelmiston osia, joita voidaan käyttää uudelleen muissa tuotteissa. Pidemmän päälle halvempi ratkaisu. Samankaltaisten kokonaisuuksien tuottaminen nopeampaa ja helpompaa. Useasti tuottaa laadukkaampaa koodia. Mahdollisuus siirtyä nopeasti uusille markkina-alueille.

Haitat Ensimmäisten tuotteiden valmistuskustannukset korkeampia. Jos tuotantoa on vähän tai sovellukset ovat hyvin erilaisia kehittäminen voi tulla kalliimmaksi. Vaatii enemmän koulutusta. Suunnitelmien täytyy olla geneerisempiä tai niihin pitää jättää “elämisvaraa”.