Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Web Services ©Reino Aarinen, 2007. Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Web Services ©Reino Aarinen, 2007. Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon."— Esityksen transkriptio:

1 Web Services ©Reino Aarinen, 2007

2 Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon (metodin tai viestin) muulle maailmalle.  Web Services palveluja voivat käyttää myös muut sovellukset. Alustasta riippumatta.  Perusalusta Web Services palveluille on XML+HTTP.  Tieto koodataan ja dekoodataan liitteitä (usein binäärisiä) lukuunottamatta XML:llä.  Tiedon siirtoon käytetään SOAPia.

3 Intro  Muuntaa sovellukset Web-sovelluksiksi, palvelut julkaistaan, etsitään ja käytetään Web-alustalla.  Sovelluskomponentteja, jotka kommunikoivat avoimilla protokollilla.  Ovat itsenäisiä ja itsensä kuvaavia.  Löytyvät UDDIn avulla rekistereistä.  Toiset sovellukset voivat käyttää.  XML on kaiken taustalla.

4 Miten toimii?  Perusalusta on XML+HTTP.  Alustan elementit ovat:  SOAP, Simple Object Access Protocol  UDDI, Universal Description, Discovery and Integration  WSDL, Web Services Description Language  Alusta on yksinkertainen, viestipohjainen viitekehys.  Siitä puuttuu kuitenkin vielä monia tärkeitä ominaisuuksia, kuten tietoturva ja reititys.  Hyvin toimiakseen vaatii lisäksi laajakaistayhteydet.

5 Kaksi käyttötapaa  Olemassa olevien ohjelmistojen liittäminen.  Web Services ratkaisee yhteensopivuusongelmia yhteisellä tietojen merkkauksella ja linkittämisellä.  Tekniikan avulla voidaan vaihtaa dataa eri sovellusten ja alustojen välillä.  Uudelleenkäytettävät sovelluskomponentit.  Sovelluksilla on usein moniakin yhteisiä asioita, joita ohjelmoidaan turhaan yhä uudelleen.  Sovelluskomponentteja voivat olla esim. valuuttalaskin, sääraportti tai kielen käännöspalvelu.  Sovelluksista voidaan koota isompia sovelluksia.

6 SOAP  Simple Object Access Protocol  Tiedonsiirtoprotokolla sovellusten välillä  Viesti(nsiirto)formaatti  Perustuu XML:n käyttöön  Suunniteltu tiedonsiirtoon Internetissä  Alustariippumaton  Kieliriippumaton  Yksinkertainen ja helposti laajennettavissa  Kiertää palomuurit  W3C standardi

7 WSDL  Web Services Description Language, palvelun kuvauskieli, kuvaa palvelun ja sen saantimenetelmät.  Kirjoitetaan XML-dokumentiksi.  Kuvaa palvelun ja paikantaa palvelun.  Ei ole vielä W3C standardi?

8 UDDI  Universal Description, Discovery and Integration.  Hakemisto, johon talletetaan tietoja palveluista.  Hakemisto, jossa on WSDL:llä kuvattuja palveluliityntöjä.  Kommunikoi SOAP:illa.  Sisäänrakennettu sekä Microsoft.NET ja avoimiin JavaEE alustoihin.  Usein tarpeeton, kun palvelun WSDL tunnetaan muutenkin.


Lataa ppt "Web Services ©Reino Aarinen, 2007. Miksi?  Web Services tekniikalla voi muuttaa valmiit sovellukset Web sovelluksiksi.  Sovellus voi julkaista toiminnon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google