Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset

Advertisements

Yhdessä Suomessa ja Euroopassa
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
SOS -Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
TTL Sosiaalisessa mediassa
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Pohjanmaa.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemusasiantuntijaksi ja asiakasraatilaiseksi! Rekrytointitilaisuus Projektipäällikkö Tuula.
Kuinka kuulla kadunmiestä? - Kokemuksia osallisuuden tukemisesta ruohonjuuritason ja kehittämistyön rajoilla Salli-päivä , Katja Hämäläinen-Puhakka.
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
SOS –hankkeiden yhteiset tavoitteet:
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
SOS – Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Muutosvoimaa osallistumisesta
Matalan kynnyksen päihdetyötä perusterveydenhuollossa
oSallisuushanke Salli 2014
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
ESISELVITYKSEN ROOLI HANKKEEN SUUNNITTELUSSA Margit Närvä Matti Ryhänen
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Mitä ovat hyvinvointi ja kokemustieto ja miksi kokemustietoa pitää kerätä? Sakari Kainulainen, Ari Nieminen, Ari Tarkiainen Puheenvuoro SOHVI-hankkeen.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
ESIOPS 2016 Lasten ja huoltajien osallistaminen
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Innokylän Roadshow Turku
Kokemusasiantuntijaksi vain kouluttautumalla?
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Harvinaiset-verkosto Harvinaissairaan kokonaisvaltaisen arjen asiantuntijuutta Järjestöjen yhteistyötä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
Kintas – Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalli nuorille aikuisille mielenterveys-kuntoutujille Jarmo Salonen, Eveliina Oksa, kokemusasiantuntija Virve.
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
SokraVa projektipäälliköiden kolmas työkous
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Oman elämän raiteilla!.
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
Arvioinnista arkipäivää
ProSOS hanke aikuissosiaalityössä
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
1. SOHVIN julkaisut: artikkelijulkaisu Ari Nieminen, Ari Tarkiainen & Elina Vuorio (toim.) Kokemustieto, hyvinvointi ja paikallisuus Neljä teemaa: 1. Näkökulmia.
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Rovaniemen omaisten työryhmä
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
MIELI pt (personal trainer)
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
MENESTY YRITTÄJÄNÄ KANSAINVÄLISESSÄ REKRYTOINNISSA
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Esityksen transkriptio:

Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke Etelä-Pohjanmaan osahanke Tiina Kallionalusta Merja Paulasaari Projektikoordinaattori Projektityöntekijä Puh. 044 4181 916 Puh. 044 4181 692 tiina.kallionalusta@seinajoki.fi merja.paulasaari@seinajoki.fi Seinäjoen Kaupunki Puskantie 38 T 21, 60100 SEINÄJOKI http://www.sos-hanke.fi/

Asiakkaiden osallisuus aikuissosiaalityössä ”Ihmisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksilla on vahva yhteys heidän hyvinvointiinsa.” (oSallisuushanke Salli)

Asiakkaat mukana kehittämistyössä Asiakkaat toimivat kokemusasiantuntijoina ja ammattilaiset puolestaan eräänlaisina tulkkeina järjestelmän ja asiakkaan välillä Tavoitteena kokemustiedon ja ammatillisen tiedon välinen vuorovaikutus Asiakkaat/palveluiden käyttäjät nähdään asiantuntijoina, jotka tuottavat tietoa ja osallistuvat palveluiden suunnitteluun, toteutukseen, kehittämiseen ja arviointiin

Osallisuus Osallisuuteen ja ulkopuolisuuteen liittyvissä keskusteluissa osallisuudella tarkoitetaan yleensä kuulumisen, mukanaolon tunnetta Ihmisten ulkopuolisuutta suhteessa yhteiskuntaan määritellään yleensä; sosiaalisena, taloudellisena, koulutuksellisena, terveydellisenä, oikeudellisena ja poliittisena ulkopuolisuutena

Vertaistoiminta yksittäisen asiakkaan kokemukset saavat vahvistuksen kollektiivisen toiminnan myötä Vertaistoiminnan avulla palvelun käyttäjät voivat jäsentää omia näkemyksiään Yksilöllinen tieto muuttuu sosiaaliseksi tiedoksi

SOS-hanke ja asiakkaan osallisuus Seinäjoella: Toimeentulotukiyksikössä meneillään asiakaskysely Vammaispalveluyksikössä valmistellaan asiakaskyselyä Toimeentulotukiyksikön asiakkaista koottu kehittäjäasiakasryhmä kokoontunut ensimmäisen kerran 26.9.2012 Suunnitteilla kehittäjäasiakasryhmä myös maahanmuuttajille 11/2012 Typissä suunnitteilla asiakashaastattelu keväälle 2013

Kehittäjäasiakasryhmän tavoitteena Asiakkaiden osallisuuden ja vuorovaikutuksen lisääminen Asiakastiedon käytön lisääminen toiminnan kehittämisessä Asiakaslähtöisyyden lisääminen palveluissa

Keinot: Kootaan kokemustietoa asiakkailta kehittäjäasiakasryhmässä Viedään esille nousseet asiat tiedoksi ja työstettäväksi työntekijöille sekä päättäville tahoille Valitaan asiakkaiden kanssa kehitettävistä asioista heidän mielestään tärkeimmät ja miettiä keinoja asioiden parantamiseksi ja eteenpäin viemiseksi Toteuttaa yhdessä sovitut jatkotoimenpiteet käytännössä

Haasteita: Asiakkaiden motivointi ryhmään lähtemiseen - Tavoitteen kiinnostavuus - Onnistumisen todennäköisyys Ryhmän hallinta: Turvallisuuden tunne ryhmässä Kaikilla tilaa puhua