Muna vai kana – onko väliä? Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden avokuntoutuksen kehittämishanke PÄMIn väliseminaari 2.2.2010 Tampere.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Advertisements

NUORTEN SYÖMISHÄIRIÖT
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
TEKOJA JA TEKIJÖITÄ ! Seniorivuosi 2013 Suomen Punaisen Ristin seniorivuosi 2013.
”Mitä opiskelija voi tarjota ammattilaisille?” ”Mitä on moniammatillinen yhteistyö?” Simo Pernu Mikko Pohjola.
Avaimella vai tiirikalla - vapautuvan vangin tie omaan kotiin
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Raahen Psyyke ry.
Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat luovien alojen ammattilaiset. Tule mukaan jos olet vasta perustanut tai suunnittelet yrityksen perustamista. Ohjelman.
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
Juhani Pihkala 2005 Opiskelijoiden ohjaus- ja tukitoimien kehittäminen.
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
PÄMI - Avokuntoutusmallin kokeilu- ja kehittämishanke 2007 – 2010 (2011) Sininauhaliitto ja Mielenterveyden keskusliitto jäsenjärjestöineen.
Erityisesti Isä-projekti
Kristillisen päihdetyön haasteet silloin kun asiakkaana on psykiatrisesta häiriöstä kärsivä päihdeongelmainen Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö.
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Yhteistyötä imatralaisittain Kirsi Kärkäs-Vaittinen IntoPajat ry.
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Camera obscura- menetelmä
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
Työpaikkakouluttaja- hanke
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
1 Innovoinnin edellytys on rakenteiden luominen ammattimaiselle kulttuurin tuotteistamiselle Seuraavilla kolmella verkostoitumisen muodolla on erilaiset.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Imatra Kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma.
Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma MIPA Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen toimintaprofiilit 2015Jurvansuu/EHYT ry1.
Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Itä- ja Pohjois-Suomen Huippukokous Kokkola Kari Aalto.
MIEPÄ-projekti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille – Asiakkaiden ja yhteistyötahojen näkemyksiä projektista.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Ryhmäkuntoutus ammattilais-vertaisyhteistyönä
KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Pakkaa pienillä paikkakunnilla - Forssan seudun malli
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
Kati Kettunen, Helsingin yliopisto
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
Eija Suominen Petteri Liikanen Verkostokehittäjä Omaistyö
ON PAREMPI NIMI KUIN ASIAKASOSALLISUUS
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Jatkettu väliraportin ja nykytilan työstämistä.
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
(Esimerkkitapahtuma, muokkaathan alle oman tapahtumasi tiedot
Esityksen transkriptio:

Muna vai kana – onko väliä? Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden avokuntoutuksen kehittämishanke PÄMIn väliseminaari Tampere

Väliseminaarin alustukset, väliarviointi ja - raportit sekä lisätietoja hankkeesta: Koulutukset ja tapahtumat –otsikon alta

PÄMI-hanke Sininauhaliiton, Mielenterveyden keskusliiton ja näiden jäsenjärjestöjen yhteishanke Osahankkeet Tampereella ja Lahdessa sekä vuoden 2008 ajan Haminan seudulla Yhdistää Sininauhaliiton, Mielenterveyden keskusliiton ja näiden jäsenjärjestöjen sekä paikallisten toimijoiden osaaminen Pohjaa vertaistyön ja kristillisen päihdetyön arvoihin RAY:n tuella 2007 – 2011

PÄMI-hankkeen tavoitteet Kehittää yhden oven periaatteella toteutettavaa avokuntoutusta samanaikaisista päihde- ja mielenterveysongelmista kuntoutuville Lisätä päihde- ja mielenterveystyön osaamista mm. järjestämällä koulutuksia Tehdä näkyväksi päihde- ja mielenterveys- ongelmien yhteenkietoutumista sekä tuoda esiin kohderyhmän kuntoutuksen erityistarpeita ja kehittämisen kohteita

Kohderyhmä Kuntoutujat, joilla on samanaikaisesti päihde- ja mielenterveysongelmia ja jotka kokevat itse tarvitsevansa apua näihin ongelmiin Ei tarvitse olla diagnostisoituina molempia Järjestöjen sekä paikallisten yhteistyökumppaneiden ammattilaiset, vapaaehtoiset ja vertaistyöntekijät

Keinot Avokuntoutuksen työmuotoja: –Avokuntoutuskurssit (toteutettu 2007 – 09 viisi kurssia) –Yksilöohjaus (kurssiin kuuluvat, erikseen) –Ryhmä- ja päiväkeskustoiminta (mm. oma- apuryhmätoiminnan tukeminen) Kurssityön tueksi kirjoitetaan kuntoutujan, vertaisen ja ohjaajan työkirjat Koulutuspaketin valmistaminen avokuntoutuskurssin kouluttamiseen ja siirtämiseen uusille toimijoille ja paikkakunnille

Keinot Koulutukset mm. –2d-verkostokoulutukset Lahdessa, Tampereella ja Kotkan Haminan seudulla yhteistyössä Seurakuntaopiston kanssa – Pämin sisältökoulutukset yksittäisinä tilauskoulutuksina toteutettuina –Avokuntoutuskurssin koulutukset v. 2011