Toimintaohjeet opelle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
KYSYMYKSIÄ ITSEARVIOINNIN AVUKSI
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Arvot ja toimintakulttuuri: Opettajainkokouksen organisointi Turun normaalikoulu helmikuu 2014 paikka: Liedon VanhalinnaLiedon Vanhalinna.
1. Tunnetko oman kotiseutusi kansallispuvun?
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
Prototyöskentely ja ideoiden kehittäminen
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
OPS2016-alkuaskeleita.
Kokemuksellisen oppimisen oppimistyylit
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
VIRITTÄYTYMINEN UUTEEN OPETUSSUUNNITELMAAN
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Filosofian opetuksen piirteitä. Mikä on olennaista filosofiassa? Miksi kaikkien Suomen lukiolaisten pitäisi oppia filosofiaa? Mitä kaikkien Suomen lukiolaisten.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPS-ajatuksia.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Haastatteluun valmistautuminen
ToMuT-hanke Visiotyökirja Pasi Silander ToMuT-hanke Mitä pitää kyetä näkemään tulevaisuuden visioita varten? Millaista näkemystä tarvitaan? Mitä.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Oppiaine-kokonaisuus
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Kokonaisuus 1 Mitä omasta lääkkeestään on syytä tietää? Lääkekasvatustunti 4–6-luokkalaisille Oppimistavoite:
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
2. Oppimiskerta PERSISTENT
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Työpaja 2: Uudistunut Finna.fi viestintäkanavana
YK eli Yhdistyneet kansakunnat
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Innokas harrastus 7. Oppimiskerta EAGER.
Nopolan koulu Opettajien veso
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
KTKP010 Oppiminen ja ohjaus (5 op)
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Partion johtamismallin avulla
PELI-IPPO INNOKAS PELI STEP 5
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Tunne-Ippo ALOITUSKERTA STEP 3
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esityksen transkriptio:

Toimintaohjeet opelle Selitä tunnin toteutus oppilaille. (Voit aluksi myös näyttää kaikki 3 kysymystä jotta oppilaat osaavat orientoitua.) On kuitenkin ehkä selkeämpää käydä aina vain yksi kysymys kerrallaan, yksinpohtimisvaiheesta pienryhmän parhaiten valintaan. Jaa oppilaat n. 4 hengen ryhmiin ja jaa heille post-it -laput. Yksinpohtimisvaihe ja omien ideoiden kirjaaminen oli oppilaista tärkeä, sillä sen avulla myös hiljaiset oppilaat pääsivät esittämään ideansa. Siihen aikaa ainakin 2-3 min/kysymys. Keskustelu ja perusteleminen pienryhmässä helpompaa kuin koko ryhmän kuullen > ne hiljaisemmatkin voivat osallistua. Tähän aikaa kuluu n 5-10 min/kysymys. Yhteensä aikaa mennee n 10 min/kohta. Kerää pienryhmien parhaat. Tunnin lopussa näytä pienryhmien parhaat ideat koko luokalle ja valitkaa niistä luokan parhaat (esim. 3 kpl/kysymys), jos ehditte.

Kohti uutta koulua? Nyt voit vaikuttaa tuleviin opetussuunnitelmiin ja tulevaisuuden kouluun

Toimintaohjeet oppilaille Pohdi ensin kutakin kysymystä itse, ihan hiljaa, ja kirjoita ajatuksesi post-it –lapulle. (n 2 min.) Sitten näyttäkää ideanne pienryhmässä (laita post-it -lappusi pöytään) ja keskustelkaa niistä. Seuraavaksi valitkaa näistä ideoista pienryhmänne mielestä 3 parasta ideaa, ja kirjoittakaa ne post-it –lapulle. Antakaa lappu opettajalle. Ja sitten seuraava kysymys, samaan tapaan. Lopussa näytetään ryhmien parhaat ideat ja valitaan niistä luokan parhaat, jos aikaa on MIETI AINA MYÖS PERUSTELUJA!!!

1. Mitkä ovat minulle tärkeitä asioita koulussa? MIKSI? Apukysymyksiä: Mitä haluaisitte säilyttää/on hyvin? Minkä pitäisi muuttua, että koulussa olisi hyvä olla ja hyvä oppia ja tulla omaksi itsekseen? Mitkä asiat vaikuttavat siihen, että kouluun tullaan mielellään? Mitkä asiat vaikuttavat siihen, että opitaan? Millaiset asiat estävät oppimista ja viihtymistä koulussa? - pohdi ensin yksin ja kirjoita asiat lapulle

Mitkä ovat meille tärkeitä asioita koulussa? MIKSI? Nyt laput pöytään ja pohtikaa yhdessä: Mitkä ovat meille tärkeitä asioita koulussa? MIKSI? Valitkaa 3 teille tärkeintä asiaa ja kirjoittakaa ne tarralapulle.

2. Millainen on tulevaisuuden unelmakoulu? MIKSI? Apukysymyksiä: Miten ja millaista matematiikkaa? Entäs kieliä? Taideaineita? Jne. Millaista oppiminen ja opiskelu on tulevaisuudessa? Millainen tulevaisuuden koulu on fyysisesti? Millainen rooli opettajalla? Mikä on oppilaskavereiden merkitys ja rooli oppimisessa? Opitaanko yksin/yhdessä? Villitkin visiot käyvät!

3. Miten ja missä opin parhaiten? MIKSI? Apukysymyksiä: Millaisessa ympäristössä oppii parhaiten? Mitkä ovat parhaita tapoja oppia; kuulemalla, näkemällä; lukemalla; yhdessä keskustelemalla, yhdessä opiskelemalla jne. Lähde: http://peda.net/veraja/osaava/keskisuomi/ops2016/kysely