Siis mitä olemmekaan tekemässä?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

TIPTOP – Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle Päivitetty
TIPTOP – Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Avoinyliopisto.fi-palvelukonsortion johtoryhmä
Korkeakoulujen opintihallinnon yhteentoimivuuden viitearkkitehtuuri Raketti-fasilitaattorin näkökulma OPI-työn tuloksiin Klaus Lindberg.
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OPI-kehityshanke:
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Opintopolku.fi tilannekatsaus
-Kk-määritys, vahva sis. legitimointi -Optimoitu tiedonsiirtoja varten -Sanasto -Tietomalli -XML-skeema -Parseridatat, käyttöyhteyskuv:t -Hallinnonalan.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri (TOR) Raketti Synergia-työpaja Esa Keränen.
RAKETTI-OPI-osahankeRAKETTI-VIRTA-projekti Tukee korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden tietojärjestelmien yhteentoimivuutta ja tietojen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Ohjausryhmän.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietoon perustuvaa.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Tämän session aiheet RAKETTI-OPI-osahankkeen esittely
Korkeakoulujen yhteiset luokitukset ja koodistot
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe Tilannekatsaus
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kansantalousosasto/HK1 Ohjauksen järjestämistä koskeva päätöksenteko työllistymisen ja talouskasvun näkökulmasta Neuvotteleva.
Tiptop – product visio Mats Lindstedt, Lauri Stigell, Petri Heinonen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
FUAS-Opiskelijahallintojärjestelmä Virtuaalikampuksen työryhmä
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Siis mitä olemmekaan tekemässä? Versio 1: Versio 2: Tänään meillä tulee syntyä tarkempi käsitys siitä, miten tämä tehdään; riippuvuudet, vastuut, toteutusjärjestys,
Integraatioalusta, palveluväylä
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
EHops-palvelu kansallisessa viitekehyksessä Diasarjan tuottanut Jukka Söderdahl Winnova.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-OPI 2008–2010.
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opi,
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat
Tietovarastofoorumi Toisen asteen tietovarastotilanne
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon toiminta-arkkitehtuuria eli Prosessit Pekka Linna, CSC.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
TIPTOP-kokonaisuuksia
Korkeakoulujen tietomallin soveltaminen käytäntöön
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Ammatillisen koulutuksen ops-työkalu ja toimintaympäristö / liittymät
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Siis mitä olemmekaan tekemässä? Taustaksi Siis mitä olemmekaan tekemässä? Versio 1: Versio 2: Tänään meillä tulee syntyä tarkempi käsitys siitä, miten tämä tehdään; riippuvuudet, vastuut, toteutusjärjestys, menetelmät Ryhmätöiden tulosten perusteella projektin johto ja projektiryhmä tarkentavat toteutussuunnitelman, jossa tarkennetaan etenemistä ja keskinäisiä riippuvuuuksia

Tietojoukot yleisimmällä tasolla Taustaksi Tietojoukot yleisimmällä tasolla

TIPTOP-projektin kohteena … Taustaksi TIPTOP-projektin kohteena … Koulutuksen suunnittelu Koulutustarjonnan esittäminen Opetustarjonnan esittäminen HOPS Haku- ja valintapalvelu Arviointipalvelut Ilmoittautumis-palvelu Opetuksen toteuttamisen palvelut Opintojen etenemisen seuranta

Hakeutujan verkkopalveluiden kohteena (Oppija, RAKETTI) Taustaksi Hakeutujan verkkopalveluiden kohteena (Oppija, RAKETTI) KOTVE; Tarjonta tietovaranto Koulutuksen suunnittelu Koulutustarjon-nan esittäminen Opetustarjonnan esittäminen HOPS Haku- ja valintapalvelu Arviointipalvelut KSHJ Ilmoittautumis-palvelu Opetuksen toteuttamisen palvelut Opintojen etenemisen seuranta KSHJ; OPI-LVI ja -MAKSU TOR; KSHJ

TIPTOP-sanastoryhmä 8.3.2012 Ryhmätyön tavoitteet: Sijoitetaan toiminta osaksi projektia Sijoitetaan toiminta osaksi korkeakoulujen kansallisen tietomallityön prosessia Sovitaan toimijat ja toiminnan tavoitteet Keskustellaan työkäsitteistä

TIPTOP-projektiorganisaatio

Koulutus-tarjonnan verkkopalvelu Sähköinen asiontipalvelu OPH 9 KK:a + CSC (ESR) Koulutus-tarjonnan verkkopalvelu Sähköinen asiontipalvelu TIPTOP-palvelu-kokonaisuus Koulutus-tarjonnan tietovaranto Ilmoittautuminen opiskelijaksi (LVI) Opetustarjonnan esittäminen Haku- ja valintapalvelu Yleinen maksupalvelu (MAKSU) Ilmoittautuminen opetukseen Todennetun osaamisen rekisteri Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto Arviointipalvelu RAKETTI

Kaikki opetustoimen tasot kattava SADe Oppijan verkkopalvelukokonaisuus ja korkeakoulujen toimintaan yleisesti kohdistuva RAKETTI-hanke tuottavat toisiaan täydentäviä ja tukevia tuloksia samalla kun hankkeiden lähtökohdat ja kokonaistavoitteet poikkeavat toisistaan. Esiopetus Peruskoulut Oppijan verkkopalvelukokonaisuus 2. Asteen oppilaitokset Aikuiskoulutuksen järjestäjät RAKETTI Korkeakoulut Opetus Tutkimus Tiedolla johtaminen

I TIPTOP-tietomallityötä sijoittavia kysymyksiä: 1. Korkeakoulujen tietomalli vs. Oppijan tietomalli (vrt. ed. dia) Sisäkkäisyys ja rajautuminen Miten yhteistä osaa koskeva kokonaisuus ylläpidetään, kuka sen omistaa, miten KK-OHA-osuus ylläpidetään? 2. Mikä toimija TIPTOP-sanastoryhmä on? Suhde Raketti-OPI-Synergia-tietomallitiimiin Suhde Raketti-OPI-Synergiaryhmään Suhde XDW:n ylläpitoryhmään Suhde VIRTA-tietoryhmään Suhde OKM:n OKSA-ryhmään Suhde OPH:n Oppijan tietomalliryhmään Vetovastuu Tukivastuu (sanatovastaava?) Valmisteluvastuu 3. Mitä resursseja tuovat seuraavat hanketason liittymät: VIRTA KSHJ KOTVE TUTKI PEPPI OKSA

I TIPTOP-tietomallityötä sijoittavia kysymyksiä: Korkeakoulujen tietomalli vs. Oppijan tietomalli (vrt. ed. dia) Sisäkkäisyys ja rajautuminen Miten yhteistä osaa koskeva kokonaisuus ylläpidetään, kuka sen omistaa, miten KK-OHA-osuus ylläpidetään?

I TIPTOP-tietomallityötä sijoittavia kysymyksiä: 2. Mikä toimija TIPTOP-sanastoryhmä on? Suhde Raketti-OPI-Synergia-tietomallitiimiin Suhde Raketti-OPI-Synergiaryhmään Suhde XDW:n ylläpitoryhmään Suhde VIRTA-tietoryhmään Suhde OKM:n OKSA-ryhmään Suhde OPH:n Oppijan tietomalliryhmään Vetovastuu Tukivastuu Valmisteluvastuu 3. Mitä resursseja tuovat seuraavat hanketason liittymät: VIRTA KSHJ KOTVE TUTKI PEPPI OKSA

II Sanastoryhmässä käsiteltäviä sisältöjä - Koulutustarjonnan esittäminen: - Opetustarjonnan esittäminen: - Opetussuunnitelmatieto? - Ilmoittautumistieto - Arviointitieto (en yhtään tiedä, onko tämä oikea TIPTOP-lista) III Miten määritystieto jalostetaan – keitä prosessiin liittyy? - Vastuualuekohtainen valmistelutiimi? - TIPTOP-sanastoryhmä? - Synergiaryhmä/tietomallijaos? - OPI-OR? - XDW-ylläpitotiimi (+ konsultti)? - XDW-oha-ryhmä? - KOKOA-OR? - OKSA - OPPIJA --> JHS-prosessi? - ...?

IV Missä kuvausympäristössä toimitaan? Mikä kuvailutasotavoite? (VIRTA: Tavoite kuvata attribuuttitasolla mitä siirretään.) Miten kuvailumentelemään valmentaudutaan/kuka fasilitoi työprosessia /prosesseja? Valmistellaanko suoraan suhteessa XDW:n UML-näkymiin vai jäsennetäänkö tietoa OPPIJAN menetelmän mukaan ylemmän tason kuvauksena. Onko XDW-käytännölle realistista vaihtoehtoa - miten/kuka voidaan motivoida kehittämään käsite/tietomallin presentaatiotapoja? Hyödyt, kulut? Vastaako OPPIJAN verkkopalvelukokonaisuuden osana valmisteltava koodipalvelu https://confluence.csc.fi/display/oppija/Koodistopalvelu TIPTOPin toteutuksessa tarvittavista koodistoharmonisoinneista? - Miten tilaaja-tuottaja-ekosysteemi tässä toimii, ja mistä alkaen? (Ei ristiriidatonta käsitystä siitä, mitä tehdään VIRTA-kehyksessä (intressinä pitää skooppi suppeana raportointitiedon hallintana ilman monimutkaisia, tiheitä tietopäivityksiä edellyttäviä suoritustietoja?)