1. Tim 4: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 4. luvussa Paavali varoittaa harhaopeista ja anta ohjeita Timoteukselle viran hoitoa varten. Kysymyksiä,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Dialogi William Isaacs.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Sytytä parisuhteen rukouskynttilä
vedestä, ilmasta ja tulesta.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
2. Tim 2: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen toisessa luvussa Paavali rohkaisee ja neuvoo Timoteusta vaikeassa työssä seurakunnan johtajana. Kysymyksiä,
Hepr. 3:1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen kolmannessa luvussa verrataan Jeesusta Moosekseen ja kristittyjen elämää Israelin kansan erämaavaellukseen.
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Paavalin kirje Filemonille
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
1. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Aloitamme nyt enimmäisen Timoteus-kirjeen läpikäymisen. Kirje on kirjoitettu nuorelle seurakunnan johtajalle rohkaisuksi.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Raamatun tekstien valossa.VKR.
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Gal. 3:1 Hyvä Sisärengaslainen
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Vastuun tasot Tukikohta-seurakunnassa
Timo Luukkonen Janne Enberg
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
NAISEN ITSETUNTO.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Lapsen KYMMENEN KÄSKYÄ vanhemmille
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Valittu kansa – Israel vai me?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Hepr. 2:1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen toisessa luvussa kehotetaan pitämään kiinni evankeliumista ja opetetaan Jeesuksen pelastustekoa. Kysymyksiä,
2. Tim 3: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen kolmannessa luvussa Paavali antaa ohjeita oikeassa uskossa pysymiseen. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit.
Hepr. 5:1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, Edellisen luvun lopussa Jeesusta nimitettiin ylipapiksi. Nyt kirjeen kirjoittaja selittää tarkemmin Jeesuksen ylipappeutta.
Hepr. 1:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Heprealaiskirjettä on vanhastaan sanottu Paavalin kirjeeksi heprealaisille. Tässä määrittelyssä lienee kaikki väärin.
Hepr. 8:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kahdeksannessa luvussa kirjeen kirjoittaja vertaa vanhaa ja uutta liittoa, niiden temppeleitä ja uhripalvelusta toisiinsa,
1. Tim 5:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 5. luvussa Paavali antaa Timoteukselle käytännön ohjeita leskistä huolehtimiseen ja muuhunkin.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
2. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Hyvä Sisärengaslainen, Ensimmäisen kirjeensä viimeisessä luvussa Pietari antaa vielä ohjeita seurakunnan johtajille ja seurakuntalaisille, sekä varoittaa.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Mitä asenne tarkoittaa?
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tapahtukoon sinun tahtosi
1. Tim 3: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 3. luvussa Paavali antaa ohjeita pastoreille ja diakoneille. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms.
Katumuksen sakramentti
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Miten meidän tulee toimia?
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
Esityksen transkriptio:

1. Tim 4: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 4. luvussa Paavali varoittaa harhaopeista ja anta ohjeita Timoteukselle viran hoitoa varten. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää osoitteeseen Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia. (1. Tim. 4:1) Uudessa testamentissa puhutaan usein siitä, että viimeisinä aikoina esiintyy harhaoppeja. Jeesus itse ennusti näin ja kehotti seuraajiaan valppauteen (esim. Mark. 13:22-23), ja Paavali opettaa aivan samoin vaikkapa 2. Tessalonikalaiskirjeessä (lue 2. Tess. 2:1- 12). Me näemme näiden ennustusten toteutuvan omana aikanamme erityisen selvästi, ja siksi meidän on oltava varuillamme, ettemme eksy.

1. Tim 4:2-5 He luottavat tekopyhiin valehtelijoihin, joiden omassatunnossa on polttomerkki. Nämä kieltävät menemästä naimisiin ja syömästä ruokia, jotka Jumala on luonut sitä varten, että ne, jotka tuntevat ja uskovat totuuden, nauttisivat niitä ja kiittäisivät Jumalaa. Kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä siitä tarvitse hylätä mitään, kun se otetaan kiittäen vastaan. Jumalan sana ja rukous pyhittävät sen. (1. Tim. 4:2-5) Paavali kuvaa tässä harhaoppisia sellaisiksi, jotka elävät askeettista elämää ja vaativat muiltakin sellaista. Ruoasta ja avioliitosta kieltäytyminen saattaa joidenkin silmissä näyttää erityisen hurskaalta, mutta Paavalin mukaan harhaoppisten käyttäytymisen ja opetuksen taustalla on Jumalan luomistyön halveksiminen. Meidän on hyvä muistaa, että elämme Jumalan luomakunnassa hänen luomistekojensa keskellä. Kaikki Jumalan luomisteot ovat lähtökohtaisesti hyviä, ja me samme iloita niistä, kunhan käytämme niitä Jumalan antamien ohjeiden mukaan. Saatana ei pysty luomaan mitään, mutta hän pystyy kyllä vääristämään Jumalan hyvät lahjat niin, että ne eivät enää rakenna vaan tuhoavat. Siksi Jumala on antanut käskyt lahjojensa käyttöohjeeksi.

1. Tim. 4:6-13 Kun opetat veljiä näin, olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija ja saat itsekin vahvistusta siitä uskonopista ja oikeasta opetuksesta, jota olet noudattanut. Hylkää jumalattomat ja joutavat tarut. Harjoita itseäsi oikeaan uskoon. Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä. Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen. Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten pelastaja, varsinkin uskovien. (1. Tim. 4:6-10) Seurakunnan johtaja Timoteus saa nyt apostolilta rohkaisua oikean ja terveellisen opin opettamiseen. Oikeasta opista kiinni pitämiseen kuuluu väistämättä myös väärän opin hylkääminen. Liian usein halutaan ristiriitojen välttämiseksi olla mahdollisimman suvaitsevaisia ja hyväksyä monenlaista opetusta. Jumalan sanan mukainen oikea oppi ja sitä vastaan oleva väärä opetus eivät kuitenkaan voi milloinkaan olla rauhallisessa rinnakkaiselossa keskenään. Neuvo ja opeta tällä tavoin. Kenenkään ei pidä väheksyä sinua nuoruutesi vuoksi. Näytä sinä uskoville hyvää esimerkkiä puheissasi ja elämäntavoissasi, rakkaudessa, uskossa ja puhtaudessa. Lue seurakunnalle pyhiä kirjoituksia, kehota ja opeta ahkerasti siihen saakka, kun tulen. (1. Tim. 4:11-13) Seurakunnan johtajan tehtäviin kuuluvat Jumalan sanan lukeminen seurakunnalle, sanan mukainen opetus ja kristilliseen elämään kehottaminen. Pelkkä puhuminen ei kuitenkaan riitä, vaan paimenen on myös oltava esikuvana laumalleen.

1. Tim. 3:14-16 Älä lyö laimin armolahjaa, jonka sait silloin, kun vanhimmat profeettain sanojen perusteella panivat kätensä sinun päällesi. Huolehdi tästä kaikesta ja toimi näin, jotta kaikki näkisivät sinun edistymisesi. Valvo itseäsi ja opetustasi, pidä kiinni näistä ohjeista! Silloin pelastat sekä itsesi että ne, jotka kuulevat sinua. (1. Tim. 4:14-16) Timoteus on asetettu seurakunnan paimenen virkaan siten, että seurakunnan vanhimmat ovat siunanneet hänet kätten päällepanemisella. Timoteuksen valinta tehtävään näyttää tapahtuneen profeettojen sanojen perusteella. Kätten päällepanemisessa Timoteus sai viran mutta myös armolahjan viran tehtävien hoitamista varten. Jumalan valtakunnassa pätee sääntö: Mitä Jumala meiltä vaatii tai odottaa, sen hän meille ensin antaa. Tämä pätee pelastukseen: Jumala vaatii pyhyyttä, mutta lahjoittaa sen Jeesuksessa. Tämä pätee myös oman tehtävämme toteuttamiseen Jumalan valtakunnassa. Hän antaa meille armolahjat, jotta voimme sitten niitä käyttäen tehdä sen, mitä hän meiltä odottaa. Pähkäiltävää: Millaisia vääriä opetuksia meidän aikanamme on? Miten Jumalan luomia lahjoja käytetään oikein, miten väärin? Opetus: Ville Auvinen