ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 - 2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
EU:n alueellinen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen EAKR-toimenpideohjelma Länsi-Suomen suuralueen ohjelma ja sen toteuttaminen Etelä-Pohjanmaalla.
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
EU-rahoitus Järjestöpäivä Taneli Tiilikainen.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Ohjelmapäällikkö Soile Juuti
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
EU-rahoitusta haettavana- informaatiotilaisuus Carelicum Kalevi Pölönen/Kari Korhonen.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
W w w. h a m k. f i Hämeen innovaatioympäristön kehittämisohjelma Jarno Tuimala Hämeen amk.
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Ohjelmakauden valmistelutilanne Riitta Koskinen MYR
Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.
Hankerahoitus ja sosiaalipalvelujen kehittäminen - EAKR-ohjelma - ESR-ohjelma - maaseutuohjelma Heli Rintala.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
ITÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMAN VALMISTELIJAT
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Lappi 1.
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
EU:n kilpailukyky- ja työllisyystavoite Manner-Suomen ESR- toimenpideohjelma – Itä-Suomen suuralueosio.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Katsaus äkillisten rakennemuutosten hoitoon osoitetun kansallisen varauksen käyttöön, tilanne Pohjois-Karjala, Joensuun seutu - Perlos Oy:n.
EU:n alueellinen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen EAKR-toimenpideohjelma Länsi-Suomen suuralueen ohjelma ja sen toteuttaminen Etelä-Pohjanmaalla.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu 1.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
OHJELMAKAUSI ITÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS Rahoittavat viranomaiset -Itä-Suomen lääninhallituksen sivistysosasto -Itä-Suomen lääninhallituksen sosiaali-
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENNIN PRIORITEETTITOIMET Alustava esitys
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman tilannekatsaus Seurantakomitean kokous Helsinki, Mari Kuparinen.
Pohjoisen periferian valtioiden välisen yhteistyön ohjelma Kuopio Petri Haapalainen.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Kestävää kasvua ja työtä
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Pohjois-Karjalan ympäristökeskus / Juha Kokkonen Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle -teemapäivä Juha Kokkonen Pohjois-Karjalan.
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut
Kestävää kasvua ja työtä EAKR- yritystuet
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA

TOIMINTALINJAT Toimintalinja 1: Yritystoiminnan edistäminen (EU 41,1 %) Toimintalinja 2: Innovaatiotoiminnan ja verkostoitumisen edistäminen ja osaamisrakenteiden vahvistaminen (EU 33,7 %) Toimintalinja 3: Alueiden saavutettavuuden ja toimintaympäristön parantaminen (EU 21,2 %) Toimintalinja 4: Tekninen tuki (EU 4 %)

Itä-Suomen EAKR-ohjelman painopisteet TL 1 TL 2 TL 3

Toimintalinja 1: YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMINEN Tarkoitus: Edistetään yrittäjyyttä ja uusien yritysten perustamista Kehitetään kasvuhakuisten yritysten kilpailukykyä Tuen kohdistuminen: Uudet tai toiminnan alkuvaiheessa olevat pk-yritykset Kasvukykyiset pk-yritykset Toiminnan murrosvaiheen yritykset Suuret yritykset tietyin edellytyksin Rahoittajat: TE-keskuksen yritysosasto Finnvera Tekes

Toimintalinja 2: INNOVAATIOTOIMINNAN JA VERKOSTOITUMISEN EDISTÄMINEN JA OSAAMISRAKENTEIDEN VAHVISTAMINEN Tarkoitus: Tuetaan toimintaympäristöä, verkostoitumista sekä innovaatio- ja osaamisrakenteita Teemallinen kohdentaminen osaamisalueisiin Tuen kohdistuminen: Yrityspalveluorganisaatiot Koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot Kunnat ja kuntayhtymät, yhdistykset Rahoittajat: TE-keskuksen yritysosasto,Tekes TE-keskuksen työvoimaosasto ISLH, sivistysosasto Maakuntaliitto

Toimintalinja 3: ALUEIDEN SAAVUTETTAVUUDEN JA TOIMINTAYMPÄRISTÖN PARANTAMINEN Saavutettavuutta parannetaan: parantamalla rautatieyhteyksiä TEN –verkolla kehittämällä yhteyksiä TEN –verkkoihin kehittämällä tietoliikenteen ja tietoyhteiskunnan palveluja Alueiden vetovoimaisuutta parannetaan (elinkeinokytkentä): kunnostamalla ja kehittämällä luonnon- ja kulttuuriperinnön kannalta arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä kehittämällä kulttuurikohteita ja palveluvarustusta kehittämällä menetelmiä ja teknologioita ympäristön tilan parantamiseksi edistetämällä vesihuoltohankkeita kehittämällä ja luomalla edellytyksiä luonto- ja kulttuurimatkailulle

Toimintalinja 3 KOKEILUOSIO KOKEILUTOIMET PALVELUJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMISEKSI: edistetään palveluinnovaatioita, jotka liittyvät palvelujen tuotantoon, järjestämiseen, rahoitukseen tai jakeluun kehitetään helppokäyttöisiä palvelusisältöjä ja sovelluksia korvaamaan henkilökohtaisia asiointeja edistetään private-public -yhteistyötä ja sosiaalista yritystoimintaa palvelutuotannossa Tuen kohdistuminen: Kunnat ja kuntayhtymät Kehittämisorganisaatiot Osuuskunnat, säätiöt ja yhdistykset Rahoittajat: TE-keskuksen työvoimaosasto ISLH, sosiaali- ja terveysosasto LVM/väyläviranomaiset Ympäristökeskus Maakuntaliitto

Yleiset hankevalintakriteerit Hankkeen tulee olla: 1.ohjelman mukainen, maakunnallisia painopisteitä tukeva 2.toteuttamiskelpoinen 3.toteutustavaltaan taloudellinen ja kustannustehokas 4.kestävän kehityksen periaatteiden mukainen

OHJAAVAT HANKEVALINTAKRITEERIT Hankkeen valintaa tukee, jos hanke on: 5.pysyvää tai pitkäaikaista lisäarvoa tuottava 6.innovatiivinen, alueellista kilpailukykyä, vetovoimaa ja uudistumista edistävä 7.työllisyyttä edistävä 8.uutta yritystoimintaa synnyttävä 9.pk-yritysten pääsyä kansainvälisille markkinoille edistävä 10.yrityksen kasvua tukeva 11.yritysten verkostoitumista ja klustereita edistävä 12.innovaatiojärjestelmiä vahvistava 13.T&K-toimintaa pk-yrityksissä lisäävä 14.tietoyhteiskunnan mahdollisuuksien hyödyntämistä edistävä 15.alueen vetovoimaa lisäävä 16.tasa-arvoa tukeva

EAKR rahoitus Pohjois-Karjalassa, EU ja valtio Pohjois- Karjala EAKR milj.€ valtio milj.€ Yhteensä milj.€ TL 136,8 73,6 TL 230,122,5 52,6 TL 318,911,8 30,7 Yhteensä85,871,1156,9

LISÄTIETOJA Ohjelmaa rahoittavat viranomaiset: -Pohjois-Karjalan maakuntaliitto -TE-keskus yritysosasto -TE-keskus työvoimaosasto -TEKES -Finnvera Oyj -Lääninhallitus sivistysosasto -Lääninhallitus sosiaali- ja terveysosasto -LVM väyläviranomaiset (tiepiiri, ratahallintokeskus) -Ympäristökeskus