Tutkijaliikkuvuuden byrokratiassa Tutkijan kokemuksia Satu Mikkola, TY / Kemian laitos.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 European Employment Services = Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES • Palvelee työnantajia kaikissa kansainvälisissä rekrytointitarpeissa • Auttaa.
Advertisements

Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
Työhönvalmennuksella työelämään
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Vaikeuksien voittaminen vieraissa kielissä... Jotakin kulkemastani matkasta... Ala-aste Ylä-aste Lukio Taideteollinen korkeakoulu Taustaa ”Väsynyt...tahdon.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
Kelan sosiaaliturva maahan- ja maastamuuttotilanteissa
Apurahatutkijan epävarma elämä Kuka kuuntelee köyhää taiteilijaa ja tutkijaa? Helsinki Antti Tanskanen (Helsingin yliopisto)
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Kansainvälinen harjoittelu: asema, oikeudet & ongelmat
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
TTY Rakennustalo.
Kv-info IKATA Ulkomaille työssäoppimaan kevääksi 2010? •Leonardo da Vinci – projekti nimeltä APC 2 •apurahoja jäljellä Englantiin, Saksaan,
Tervetuliaistoivotus
VOA-oppimispäiväkirja
Tutkijan itsenäistyminen
Suomen kansallinen tarkastus ja kansallisen vastinrahahan maksatushakemus Haaparanta /Maija Uusisuo.
Kv-info IKATA Ulkomaille työssäoppimaan vuonna 2013? Leonardo da Vinci – projekti nimeltä Co- operation for the Future ensisijaisia kohdemaita.
- työmarkkinoista, palkoista ja palkkaneuvotteluista
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
Tutkijan kommenttipuheenvuoro Annika Blomberg TY TUTKIJAN IDENTIFIOINTI.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hyvinvointivaltion tila 2010-luvulla Tiivistelmä Palkansaajien tutkimuslaitoksen raportista.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Ammatti työ Iisak.
Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
Kansainvälisen harjoittelun laadunvarmistus Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Erkki Härkönen Rekrytointipalvelut Turun.
2002 Tutkimusjärjestelmän kehittämisen merkkipaaluja  Tutkijakoulutuksen organisointi  Tasa-arvon edistäminen  Tutkijanuran kehittäminen  Huippututkimuksen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kesäkoulun tuntiopetus Opettajat palauttavat allekirjoitetun palkkiolaskulomakkeen Satu Lassilalle tarkastettavaksi. Satu Lassila.
Pk-yrityksen rahoituskysely Lokakuu Lähde: Pk-yrityksen rahoituskysely, lokakuu 2001 Aineiston rakenne.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
OKM: N JULKAISUTIEDONKERUU Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Kansainväliset tutkinto-opiskelijat Suomen yliopistoissa Tuure Pitkänen SYL:n hallituksen jäsen.
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Itsearviointien seurantaseminaarit Esiin nousseita laadunhallintaan liittyviä näkökohtia JR
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
8/20071 Erasmus Harjoittelu Kesto 3-12 kk Harjoittelu hyväksiluetaan osaksi tutkintoa Apuraha lv : –350 € / kk, jos palkaton harjoittelu tai.
Yritysmuodot Yksityinen elinkeinonharjoittaja, toiminimi Avoin yhti ö Kommandiittiyhti ö Osuuskunta Osakeyhti ö.
Kielivalinnat Lapin yliopiston harjoittelukoululla
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Turvapaikanhakijan oleskeluoikeus -KUN OLET TURVAPAIKKAA, SAAT OLESKELLA SUOMESSA NIIN KAUAN KUIN HAKEMUKSESI KÄSITTELY KESTÄÄ -KÄSITTELYN AIKANA ET VOI.
YHTEISKUNTAOPPIA VALTIONEUVOSTO.  Kansankielellä sama kuin hallitus  Virallisesti kuitenkin:  Ministerit = valtioneuvosto  Valtioneuvosto + presidentti.
Suomen asumisperusteinen sosiaaliturva Jyväskylän yliopisto Heli Ahokas / Kela.
TIEDELEIRIMATKAN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT LUKIO/CERN-2016.
Apurahat ja tutkimuksen budjetointi
PALVELUKESKUS Palvelukeskus –vastuualue hoitaa Jyväskylän yliopiston talous- ja henkilöstöhallinnon, hankehallinnon ja sihteeritoimintojen tehtäväkokonaisuuksia.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Anna-Katriina Salmikangas, LitT Liikuntatieteiden laitos
Valtion keskusvirastot Lupa- ja valvonta-tehtävät
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Koordinaatiojaosto Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen
Brasilia Yleinen turvallisuustilanne ja kulttuuri
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4
Työnhaun +opiskelun taidot
Osaamispuntari Syntynyt keväällä 2015 tehdyn Digitalisaation vaatimat osaamiset valtiolla - kyselyn pohjalta Toivotaan auttavan viraston henkilöstön osaamisen.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Hankeviestintää - miksi ja miten?
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Liikkuvuuspäivät Erasmus+ -kehittämisryhmä
Liikkuvuuspäivät OPH + Erasmus+ -kehittämisryhmä
Maksettu-tieto muodostuu alla olevan kaavion mukaisesti.
Yhteispalveluseminaari Hallitusneuvos Tarja Hyvönen
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Esteettömyystyötä Helsingin yliopistossa
Voimassaolevista ja alkaneista YEL-vakuutuksista
OC-Raportoinnin ja OC-KVH toimintatavan automatisointi
Esityksen transkriptio:

Tutkijaliikkuvuuden byrokratiassa Tutkijan kokemuksia Satu Mikkola, TY / Kemian laitos

Kokemuksia Englantiin muutosta v Ainoat vaikeudet Suomessa; Verovirastossa ei tunnuttu tietävän verotuksesta, vakuutusyhtiöllä oli vaikeuksia kattavan vakuutuksen kanssa Ainoat vaikeudet Suomessa; Verovirastossa ei tunnuttu tietävän verotuksesta, vakuutusyhtiöllä oli vaikeuksia kattavan vakuutuksen kanssa Englannissa asiat järjestyivät helposti: ainoa mitä tarvittiin, oli muuttoilmoitus kaupungille Englannissa asiat järjestyivät helposti: ainoa mitä tarvittiin, oli muuttoilmoitus kaupungille Terveydenhuolto, äänioikeus yms. Terveydenhuolto, äänioikeus yms.

Post-doc Unkarista Suomeen EU-rahoituksella Lausuntopyyntö työministeriöltä työ- ja oleskeluluvan saamiseksi. Lausuntopyyntö työministeriöltä työ- ja oleskeluluvan saamiseksi. Ministeriön lausunto saatiin nopeasti, mutta sen jälkeen lupa-asian käsittely kesti kauan Ministeriön lausunto saatiin nopeasti, mutta sen jälkeen lupa-asian käsittely kesti kauan Maistraatti: henkilöllisyystunnus Maistraatti: henkilöllisyystunnus Verovirasto: verokortti Verovirasto: verokortti Poliisilaitos: oleskelu- ja työluvat (uusittavat vuoden välein: kallista ja työlästä) Poliisilaitos: oleskelu- ja työluvat (uusittavat vuoden välein: kallista ja työlästä)

Kaikenkaikkiaan.... Palvelu kaikissa virastoissa on aina ollut ystävällistä ja asiallista, englanninkielellä on aina pärjännyt Palvelu kaikissa virastoissa on aina ollut ystävällistä ja asiallista, englanninkielellä on aina pärjännyt Silti, tarvitaanko kaikki tämä byrokratia, erityisesti kun henkilö tulee EU-rahoituksella määräajaksi EU:n liitännäisvaltiosta? Silti, tarvitaanko kaikki tämä byrokratia, erityisesti kun henkilö tulee EU-rahoituksella määräajaksi EU:n liitännäisvaltiosta? Apurahalla työskentelevällä jatko-opiskelijalla byrokratia vähäisempi, mutta samoin myös yhteiskunnan palvelut Apurahalla työskentelevällä jatko-opiskelijalla byrokratia vähäisempi, mutta samoin myös yhteiskunnan palvelut

Yliopiston sisäisistä palveluista Tutkimuspalvelut: Auttavat EU- hakemuksen teossa ja ovat vastuussa EU- sopimuksesta ja raportoinneista Tutkimuspalvelut: Auttavat EU- hakemuksen teossa ja ovat vastuussa EU- sopimuksesta ja raportoinneista Suurimmat ongelmat palkanmaksussa: Eu-rahoitukseen kuuluvien matka- avustusten maksu. Suurimmat ongelmat palkanmaksussa: Eu-rahoitukseen kuuluvien matka- avustusten maksu.