Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Brasilia Yleinen turvallisuustilanne ja kulttuuri

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Brasilia Yleinen turvallisuustilanne ja kulttuuri"— Esityksen transkriptio:

1 Brasilia Yleinen turvallisuustilanne ja kulttuuri
Brasiliassa rikollisuus on ongelma, ja erityisesti suurkaupungeissa on oltava valppaana. Passi, lentolippu, suuret rahamäärät, arvoesineet ja -korut kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa. Pimeällä yksin liikkumista tulee välttää. Erityisesti suurimmissa kaupunkikeskuksissa saattaa esiintyä mielenosoituksia, usein ilman ennakkovaroitusta. Mielenosoituksia tulee välttää, ne saattavat muuttua väkivaltaisiksi. Suosittelemme seuraamaan paikallisia tiedotusvälineitä ja paikallisten viranomaisten ohjeita. Jos passisi katoaa tai varastetaan, tee siitä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle. Mikäli kohdemaassa ei ole Suomen edustustoa, hae hätämatkustusasiakirjaa (ETD = Emergency Travel Document) toisen EU-maan edustustosta.  Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista. Säilytä ne erillään alkuperäisistä että jos ne katoavat niin pääsee pois maasta.

2 Jatkuu… Terveys Brasiliaan meneville suositellaan kattavaa matkavakuutusta. Yksityiset sairaalat ovat hyvätasoisia, mutta kalliita. Apteekeissa on laajat valikoimat lääkkeitä, joita usein saatavilla myös ilman reseptiä. Denguekuumetta esiintyy yleisesti sadekaudella. Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, sinun täytyy välittömästi hakea sairaalahoitoon. Denguekuumetta vastaan ei ole rokotusta, tärkeintä on suojautua hyttysen pistoksilta asianmukaisen pukeutumisen ja hyttyskarkotteiden avulla. Denguekuumeen neljää eri tyyppiä on esiintynyt lisääntyvässä määrin eri puolilla maata, erityisesti Amazonasin alueella. Malariaa esiintyy Amazonasin alueella, ja osavaltioon matkustaville suositellaan estolääkitystä. Koleratapauksia esiintyy ajoittain Luoteis-Brasiliassa. Brasiliassa esiintyy myös Chikungunya-kuumetta. Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua.

3 Jatkuu edelleen… Maan lait ja käytännöt.
Brasiliassa on aina oltava henkilöllisyystodistus mukana. Valokopio passista riittää, joten passi on syytä jättää hotellin tallelokeroon. Brasilia on merkittävä huumekaupan kauttakulkumaa. Huumeiden hallussapidosta ja salakuljetuksesta annettavat rangaistukset ovat ankaria. Huolehdi lentokentällä siitä, että matkatavaroihisi ei päästä lisäämään sinulle kuulumattomia tavaroita. Virkavallan halveksunta on vakava rikos, josta voi seurata sakko- tai vankeusrangaistus. Pakolliset rokotukset, taudit, ennaltaehkäisy Brasiliaan vaaditaan ainoastaan keltakuumerokotus tultaessa tultaessa tietyistä Etelä-Amerikan tai Afrikan maista. On suositeltavaa pitää voimassa polio- lavantauti- ja jäykkäkouristusrokotukset. Ulkomaan terveydenhuoltoyksikön mukaan muita suositeltavia rokotuksia ovat vesikauhu, keltakuume sekä hepatiitti A ja B. Sademetsäalueella ja Pantanalissa matkustaessa saattaa malariakuuri olla tarpeen. Denguekuumetta on viime vuosina esiintynyt eri puolilla maata myös pääkaupungissa Brasíliassa.

4 Perustietoa Brasilian: Kieli: Portugali Valuutta: Real (1 real on ~0,44 euroa eli 1 euro on 2,25 realia) Pääkaupunki: Brasilia (15°46′S, 47°55′W) Ilmasto: Lämpötilat vaihtelevat paljon Brasiliassa, joten täytyy itse ottaa paremmin selvää lämpötiloista, kun tietää minne on menossa. Brasilia on myös tunnettu jalkapallo maana.


Lataa ppt "Brasilia Yleinen turvallisuustilanne ja kulttuuri"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google