Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Tupakkatutkimus Samu Heinonen 2B.
Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Sama keho ja sama pää koko elämän
Tupakoinnin lopettaminen
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
KANSAINVÄLINEN KAVERIVIIKKO Monet kaverit vain kävelevät sisään ja ulos elämästämme.. Mutta vain tosiystävät jättävät jalanjäljet sydämihimme..
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Tupakka ja ympäristö.
Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Minne tästä?. Kotiin, mutta ensin... •Pois nykyisestä irrallisten ratkaisujen lyhytnäköisestä toimintamallista •Kielipoliittinen suunnittelun tulee löytää.
Phetchabur Piano: Ernesto Cortázar Músic: Two candles for two hearts Anna musan soida ja nauti (klikkaamalla eteenpäin …)
Seudullinen Info ryhmä ja Tervein Mielin Länsi-Pohjassa.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Lasten suusta.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
Väestö pääasiallisen toiminnan mukaan Etelä-Savon maakunnassa aluejako ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto.
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
Kommentteja ja näkemyksiä harrastajan näkövinkkelistä Juha Hirvi.
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kehittämisjohtaja Saija Niemelä-Pentti Oulun.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Järjestön logo tähän Olla vertainen Vertaistoiminta yhteisöllisyytenä, osallisuuden tukena ja paikkalähtöisenä toimintana Mona Särkelä-Kukko.
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Riippuvuus tupakoinnista
Kehittämishanke: Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Akateeminen terveyskeskus / STM Perustana Mari Heikkisen ja Kaarina Järvenpään tutkimukset.
Tupakointi ja seksi.
Akateeminen terveyskeskus/STM.  Valtioneuvoston v hyväksymä kansanterveysohjelma Terveys 2015  Ohjelmassa painotetaan terveyden edistämistä 
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet Eija Vuori Mika Gissler.
Tupakatta paras amiksessa -kehittäminen
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Riippuvuus tupakoinnista
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Terveydenhuollon palvelukeskus Hammashoito Miten tupakointi näkyy suussa?
Tupakkatilasto 2014 Tuomo Varis Sirpa Virtanen Tupakkatilasto 2014 / Tuomo Varis ja Sirpa Virtanen.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
Vanhempainyhdistysten verkosto1 Info- ja keskustelutilaisuus NUORTEN PÄIHTEIDEN KÄYTÖSTÄ Järvenpään lukion Areena Illan alustuksena.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Lauseet.
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:
Keskustelua nikotiinituotteista
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Marke Jääskeläinen Sirpa Virtanen
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Keskustelua nikotiinituotteista
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Tupakka mediassa tyokalupakki.net.
Lukiossa on tärkeää saada hyviä arvosanoja.
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
”Tupakatta paras amiksessa” - kehittäminen Missä mennään?
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
Esityksen transkriptio:

Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö tyokalupakki.net

Suurin osa suomalaisnuorista ei tupakoi 14-18-vuotiaista suomalaisnuorista tupakoi päivittäin tytöistä 23% pojista 22% Aiemmin pojat polttivat enemmän kuin tytöt. Miksi tyttöjen tupakointi on lisääntynyt? Onko pojilla ja tytöillä erilaisia syitä tupakoida tai olla polttamatta? Lähde: Nuorten terveystapatutkimus 2005 tyokalupakki.net

Tupakoitsijaksi tullaan kokeilujen kautta Miksi nuoret kokeilevat tupakkaa? Millainen rooli on: -kavereilla? -vanhemmilla? -hyvällä itsetunnolla? Miksi tupakkaa ei kannata kokeilla? Säännöllinen tupakointi Satunnainen tupakointi Tupakan kokeilu Riippuvuus tyokalupakki.net

Tupakasta tulee tapa Joka välkkä menee vähintään yks rööki. Tupakointi on vähän niinku välttämätön pakko. Se on vaan suoritettava, että selviää eteenpäin. Aamulla heräät ja poltat röökin. Lähdet ovesta ulos ja sytytät röökin. Kun menet junaan ja hyppäät junasta pois, sytytät röökin. Syöt ja menet sen jälkeen röökille. Ja kun joku asia pännii tosi paljon, on pakko saada hermosauhut. Kun menee johonkin, missä ei saa polttaa, niin vetää röökiä ikään kuin varastoon. Lähden vähän aikaisemmin pysäkille, jotta ehdin vetää röökin ennen bussin tuloa. Ei tässä todellakaan mitään kivaa enää ole. Kyllä mä tosiaan valitsisin toisin, jos vaan vielä voisin. Lähde: Tutkimus ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten suhtautumisesta tupakointiin tyokalupakki.net