Kuntien uudistuva lapsi- ja nuorisopolitiikka: miten taloussuunnittelua tulisi kehittää? Tampereen yliopisto, 10.8.2011 Jarmo Vakkuri Kunnallistalouden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
Advertisements

Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
Kuntaliiton palvelut muutosviestinnän tueksi
Työvoiman maahanmuuton ennakointiseminaari Sairaanhoitajien kysyntä ja tarjonta Euroopassa Tutkija Virpi Jylhä, Itä-Suomen yliopisto, Sosiaali-
Nuoret ja väkivalta – kulttuurinen käytäntö, sosiaalinen ongelma vai kasvatuksen kysymys? Päivi Honkatukia, VTT, nuorisotutkimuksen professori, Tampereen.
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
1 Uusi paikallisuus –hankkeen tausta ja tavoitteet Hannu Katajamäki Aluetieteen professori Filosofinen tiedekunta Vaasan yliopisto "Uuden paikallisuuden.
TERVETULOA JOHTAMISKORKEAKOULUUN!
Viveca-yksikkö 2014 Liikuntatieteellinen tiedekunta Jyväskylän yliopisto.
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Big Society ja paikallisuuden paluu yhteiskuntapolitiikkaan Ilkka Haavisto yhteisöllisyyden.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
Mobiililiiketoiminnan tutkimusyhtestyö: VTT & OY/TaTK.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Viestintätieteiden verkko-opetus Miten valtakunnallinen verkosto tuottaa verkko-opetusta? Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen yliopistossa /Anneli.
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Orientoivat opinnot Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Kuntaliitto Arto Koski Erityisasiantuntija Kuntajakoselvittäjien työseminaarin tavoitteet.
terveystieteiden yksikkö
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Mitä tulevaisuus vaatii virkamieheltä? Arno Ahosniemi, Kauppalehti HAUS Kehittämiskeskus 40 vuotta
NodeHealth: Innovaatioiden haltuunotto ja diffuusio julkisyksityisissä terveyspalveluissa Jani Johanson, professori, Johtamiskorkeakoulu, Tampereen yliopisto.
Perheyrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla Sari Rissanen, professori
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
Mauri Vintola ja Juha Salminen Yhdistysfoorumi , Nokia.
Tieto- ja viestintätekniikka Riina Mäcklin Suvi Syrjälä Oulun Yliopisto 2011.
Sosiaalisen Ydin -foorum Jyväskylä Mitä on sosiaalisuus?
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
Osuustoimintatutkimuksen päivä 2008 Kuopio Kuopion yliopisto Osuustoiminnan neuvottelukunta Osuustoiminnan opetus: kommenttipuheenvuoro Tapani.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Grid Size 3,175 Sandvik Mining and Construction Grid Size 3,175 Size 6,35 Semogen –hankkeen hyötyjä koneenvalmistajan näkökulmasta Semogen loppuseminaari.
Kuntien uudistuva lapsi- ja nuorisopolitiikka: Miten tulisi taloussuunnittelua kehittää? Tampereen yliopisto
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Palveleva tietoarkisto. Tietoarkisto arkistoi ja välittää sähköisiä tutkimusaineistoja tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun edistää tieteen avoimuutta.
Innovations in Business, Communication and Technology (InBCT) -hanke 2002 – 2004 Lähtökohtia  ydinosaamisen vahvistaminen  strategisen perustutkimuksen.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Hallintopolitiikan arviointia Petri Uusikylä Net Effect Oy.
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 0 MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS professori Ulla Tapaninen.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Hallitusohjelman vaikutukset haavoittuvassa asemassa oleviin Pasi Moisio Sosiaalipolitiikan tutkimusyksikkö Järjestelmät -osasto Terveyden ja hyvinvoinnin.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Digitalisaation ohjausmalli
Datan hallinnan asiantuntijan työnkuva ja siinä tarvittava osaaminen
Hyvä hallinto, strategiset tavoitteet ja uuden perustuslain henki
HALLINTOTIETEEN OPINTOSUUNTA
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Lapin Korkeakoulukonserni – palvelutuotannon kehittämisen tarpeet
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Pakolaiskysymys ja totuuden politiikka
Työn muutos – ja yhteiskunnan muutos
Lahden ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen: tiedotettavat asiat
LUT-yliopisto ja Hyteairo
Tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus
Esityksen transkriptio:

Kuntien uudistuva lapsi- ja nuorisopolitiikka: miten taloussuunnittelua tulisi kehittää? Tampereen yliopisto, Jarmo Vakkuri Kunnallistalouden professori Tampereen yliopisto, Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Puh , Julkisrahoitteiset palvelut Tampereen yliopistossa

Julkisrahoitteisten palvelujen painopistealue Tampereen yliopistossa: tausta Tampereen yliopiston strategia: kolme monitieteisen tutkimuksen kehittämishanketta a)Ihmisen ja teknologian vuorovaikutus b)Julkisrahoitteiset palvelut ja julkisen ja yksityisen sektorin rajapinta c)Kulttuurin, tiedon ja yhteiskunnan muutos Tampereen yliopisto hallinnon, yhteiskunnan, liiketoiminnan sekä terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuksen keskittymänä 2

Julkisrahoitteisten palvelujen painopistealue Tampereen yliopistossa: peruste Yhteiskunnan muutos ja julkisten palvelujen rahoitusongelma Tehokkuuden ideaali –Suuri osa julkisrahoitteisten palvelujen reformeista pohjautuu olettamuksiin tehokkuudesta, asiakaslähtöisyydestä ja innovatiivisuudesta –Mitä todella tapahtuu? Mitä tapahtuneesta voidaan oppia? Julkisten palvelujen organisointitapojen, ”julkisen” ja ”yksityisen” muutos –Palvelutuottajaorganisaatioita ja –muotoja yhdistelevä malli –Julkisen ja yksityisen rajapinnan muutos yhteiskunnassa 3

Julkisrahoitteisten palvelujen painopistealue Tampereen yliopistossa: toimintamuodot Tutkimustoiminnan koordinaatio ja tutkimushankkeet: Tampereen yliopiston vahvuudet lähtökohtana –Julkisrahoitteisten palvelujen sisällöt yhdistettynä hallinnon, organisoinnin ja talouden kysymyksiin –Tutkimuksen uudenlainen ryhmäytyminen yliopistotasolla Tutkimustulosten levittäminen: tutkijatapaamiset, teokset Yhteistyökumppanit ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden näkökulma Vaikutukset opetukseen 4

Ohjelman tutkimushankkeet 1. Palvelutuotanto julkisen ja yksityisen rajapinnassa: toiminnan ja sääntelyn dynamiikka. Akatemiaprofessori Pertti Alasuutari ja tutkimusryhmä, Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö 2. Who Provides, Who Pays and Who Benefits? Elder Care Policies in Transition. Professori Anneli Anttonen ja tutkimusryhmä, Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö 3. Yleistyvä pitkäikäisyys ja pitkäaikaishoidon uudet haasteet. Professori Marja Jylhä ja tutkimusryhmä, Terveystieteiden yksikkö 4. Hyvinvointipalvelujen monituottajuus palvelujärjestelmän hallinnan ja palvelujen tasavertaisen saatavuuden näkökulmasta. Professori Juhani Lehto ja tutkimusryhmä, Terveystieteiden yksikkö 5. Strateginen talouden hallinta julkisrahoitteisissa palveluissa. Professori Jarmo Vakkuri ja tutkimusryhmä, Johtamiskorkeakoulu 6. New service economy perspectives for publicly-funded and -provided services. Tutkimusjohtaja Pekka Valkama ja tutkimusryhmä, Johtamiskorkeakoulu 5