Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä 2009-2010 Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke 2009-2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
TSEMPPI JATKO-OPINTOIHIN VALMENTAVA KOULUTUS PERUSOPETUKSEN SUORITTANEILLE NUORILLE JA NUORILLE AIKUISILLE 12 OV – VALKEALAN KRISTILLINEN.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Osaamisen kehittäminen ja hallinta KAM :ssa
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
DUUNIIN-projektin esittely
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2008 – 2011 Laajennettu työssäoppiminen –hankkeen tavoitteet osana valtakunnallista työssäoppimisen kehittämishanketta Vertaisarviointi.
TYKE-hankkeet Koulutuskeskus Tavastia. Yrittäjyyden haasteet liikkuvilla työmarkkinoilla 1 Rahoittajaviranomainen: OPH 75% ja loppu 25% kuntayhtymän omarahoitusta.
Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Hotel Arthur Kommenttipuheenvuoro Tuovi Manninen erityisasiantuntija.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Hankkeen esittely Tekijä: Sirkka Peltola JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II HANKE.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ
Innova Länsi-Suomen akk
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
CRM-työryhmä. HANKKEEN TAVOITE KEHITTÄÄ JA PARANTAA JO OLEMASSA OLEVAA INREO- JÄRJESTELMÄÄ joustavaksi helppokäyttöiseksi siten, että sillä voidaan seurata.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
Blogi -pohjaisen verkkojulkaisun käyttö ammattikorkeakouluopetuksessa ja työelämäyhteistyössä Mika Alavaikko, lehtori ja projektipäällikkö Diak Ammattikorkeakoulutuksen.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
TYKE-hankkeet Koulutuskeskus Tavastia
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Taustaa OKS II –hanke on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän alaisuudessa toteutettava Opetushallituksen rahoittama kehittämishanke Jatkoa toteutetulle OKS –hankkeelle jatketaan ja syvennetään yhteistyötä aikaisempien kohderyhmien kanssa (lastensuojelu/yksityiset lastensuojelulaitokset sekä perhehoito ja koulunkäyntiavustajat) laajennetaan osaamiskartoitusten tekemistä uusiin kohderyhmiin (varhaiskasvatus/ yksityiset päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit)

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Hankkeen tavoitteet Tukea sosiaalialan yritysten (perhehoito, päiväkoti, ryhmäperhepäiväkoti) osaamista ja työssäjaksamista sekä tukea näille aloille yrittäjiksi aikovia henkilöitä Parantaa opistojen tietotaitoa tehdä työelämää kehittäviä osaamiskartoituksia, hankkia työelämäohjaustaitoja sekä tiedottaa työelämää osaamiskartoituksista Tunnistaa työelämän täydennyskoulutustarpeita sekä etsiä malleja toteuttaa ja markkinoida ammatillista lisäkoulutusta työelämälähtöisesti Kehittää järjestelmä, jonka myötä oppilaitoksen opiskelijat voisivat toimia sosiaalialan yrityksissä sijaisina Jatkaa ja tiivistää OBN-verkoston välistä yhteistyötä

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Toimijat Lapuan kristillinen opisto, koordinaattorioppilaitos Jyväskylän kristillinen opisto, partnerioppilaitos Lieksan kristillinen opisto, yhteistyöoppilaitos Valkealan kristillinen kansanopisto, yhteistyöoppilaitos

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Tavoitteet kohderyhmittäin: Yksityiset lastensuojelulaitokset ja perhehoito, Koulunkäyntiavustajat, aamu- ja iltapäiväohjaajat Syvennetään osaamisen kehittämistä OKS I – hankkeessa tehtyjen kartoitusten pohjalta Kehitetään edelleen työelämäohjauksen taitoja; osaamiskarttojen käsittelyä ja hyödyntämistä kehittymissuunnitelmien laatimisessa Ammatillisen lisäkoulutuksen muotojen kehittäminen Päivitetään koulunkäyntiavustajien osaamiskartoitus soveltumaan myös aamu- ja iltapäiväohjaajille

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Yksityiset päiväkodit ja ryhmäperhepäiväkodit Valmistetaan osaamiskartoitustyökalu yksityisten päiväkotien ja ryhmäperhepäiväkotien käyttöön Kartoituksella tunnistetaan osaamistarpeita kehitetään erilaisia ammatillisen lisäkoulutuksen malleja, joilla niihin vastataan Osaamiskartoitukseen sisällytetään sosiaalialan yrityksen perustamiseen tarvittavaa osaamista selvittävä osio Tuetaan yrittäjyyttä ja verkostoitumista

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Yhteystiedot Lapuan kristillinen opisto Hankevastaava Elina Ketola Puh. (06) Sähköposti: