Polymeerit Ovat aineita, jotka koostuvat pienistä molekyyleistä, monomeereista, jotka ovat liittyneet toisiinsa kovalenttisin sidoksin Polymeerien tarkat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jokapäiväiset hyödykkeet
Advertisements

Puistomuuntajat Jani Jämsä.
Molekyylien sidokset Juha Taskinen
Muovi Malla & Clarissa.
Liinu Piilikangas, Olli Taskinen, Paavo Ceder, Tuomas Mustajärvi
Pesuaineet Pesuaineissa on tensidejä, eli aineita, joissa on pitkä, vettä hylkivä hiiliketju, ja veteen liukeneva hiili, ja –happiatomeista koostuva negatiivinen.
YHDISTELMÄ-DNA-TEKNIIKKA
Muovien tunnistus FT-IR-laitteella
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
1. lukion kemian kurssin toteutus Tavoite Opiskelijat *saavat käsityksen kemian mahdollisuuksista * innostuvat opiskelemaan kemiaa *oppivat havainnoimaan.
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
Tommi Huomo Kaur Jaakma Ilkka Rekolainen
HIILEN KEMIA
Orgaanisia molekyyleja Chemsketchillä
Hiilihydraatit Monosakkarideillä on sekä suoraketjuinen että rengasrakenteinen muoto Renkaat voivat liittyä toisiinsa polykondensaatioreaktiolla, jossa.
HIILI Hiili on yleinen epämetalli, neliarvoinen alkuaine, jolla on myös useita allotrooppisia muotoja. Sen kemiallinen me rkki on C (lat. carbonium) ja.
Muovien kierrätys.
Tekijät: Suvi Väliaho ja Pirita Laukkanen
Typpi.
Hermanni, Veeti & Joonas
Kemianluokka Gadolin Helmikuu 2010 kuukaudentyö
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Lukion KE1 kurssin toteutuminen opetussuunnitelman mukaan Ulla Vesterinen, FM Kemian laitos Jyväskylän yliopisto Kemian opetuksen.
Karboksyylihapot. Rakenne  Karboksyylihapot koostuvat hiilestä, hapesta ja vedystä  Karboksyyliryhmä –COOH sisältää karbonyyli-ja hydroksyyliryhmän.
HIILIVEDYT IVA VITANOVA, SANNI SILVENTOINEN JA JONNA JALKANEN.
Amiinit.
Hiilivedyt.
KE2 Jaksollinen järjestelmä ja sidokset. 13. Jaksollinen järjestelmä Alkuaine on aine, joka koostuu atomeista, joilla on sama protonien määrä Alkuaine.
2.2 IONISIDOS IONISIDOKSEN MUODOSTUMINEN Metalleilla on pieni elektronegatiivisuus, joten ne luovuttavat ulkoelektroninsa epämetalleille, joiden elektronegatiivisuus.
Tekijä: lehtori Zofia Bazia - Hietikko
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
7. Aineet ovat seoksia tai puhtaita aineita
III VAHVAT SIDOKSET Ionisidos Metallisidos Kovalenttinen sidos
MONIPUOLINEN HIILI Elollisen luonnon molekyylien runkoalkuaine on hiili. Sillä on kaksi ominaisuutta, jotka tekevät siitä alkuaineiden joukossa poikkeuksellisen:
III VAHVAT SIDOKSET Ionisidos Metallisidos Kovalenttinen sidos
Miksi metaanin eli maakaasun kiehumispiste (–162 °C) on huomattavasti alhaisempi kuin veden kiehumispiste (100 °C)? Miksi happi ja vety ovat kaasuja,
Tiivistelmä 5. Alkuaineet
Avoketjuisen rakenteen lisäksi monosakkaridit esiintyvät heterosyklisinä rengasrakenteina, joissa karbonyyliryhmän happi on osa rengasrakennetta.
Luku 5, Orgaanisia yhdisteitä
Kemikaaleja kaikkialla
Orgaanisia molekyyleja Chemsketchillä
Kovalenttinen sidos ja metallisidos
Kemialliset yhdisteet
Elinympäristömme alkuaineita ja yhdisteitä
4. Molekyylien avaruusrakenne ja stereoisomeria
Ligniini Oskari ja Simo.
Rakennekaavoja.
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Orgaanisten yhdisteiden luokittelua
2.1 VAHVAT SIDOKSET.
Kiteiset ja amorfiset aineet
Reaktio 3 Reaktiot ja energia
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Aine rakentuu atomeista
II ATOMIN RAKENNE JA JAKSOLLINEN JÄRJESTELMÄ
III VAHVAT SIDOKSET Ionisidos Metallisidos Kovalenttinen sidos
Polymeerien rakennuspalikat
Tiheys Toisiinsa liukenemattomat aineet asettuvat tiheysjärjestykseen tihein alimmaksi. Eri aineilla on eri tiheys. Tiheyden kaava: tiheys massa tilavuus.
Orgaaniset yhdisteet Biomolekyylit C + O C + N C + H Alkoholit Amiinit
Alkeenien yleinen kaava
Tehtävä 74 Miten eroavat toisistaan ionihilan ja poolisen molekyylihilan a. rakenneyksiköt b. hilaa koossa pitävät voimat c. sulamispisteet
Muovien tunnistus.
Millainen luonnontiede kemia on ?
Kovalenttinen sidos Kovalenttinen sidos muodostuu epämetallien välille. Molemmat epämetalliatomit luovuttavat sidokseen yhden , kaksi tai kolme elektronia,
Lämpimästi tervetuloa Kumpulan tiedekampukselle!
Kemian opetuksen päivät
Millainen on kemian mikromaailma
Tehtävä 87 Tutki, millä seuraavista yhdisteistä on eniten ioniluonnetta: vetyfluoridi, natriumfluoridi,alumiinifluoridi. Perustele. Millä sidoksilla atomit.
Jaksollinen järjestelmä ja alkuaineet
Luku 14: Polymeerien rakenteet
KEMIA 1osp Tekijä lehtori Zofia Bazia-Hietikko.
Esityksen transkriptio:

Polymeerit Ovat aineita, jotka koostuvat pienistä molekyyleistä, monomeereista, jotka ovat liittyneet toisiinsa kovalenttisin sidoksin Polymeerien tarkat ominaisuudet riippuvat niiden rakenteesta Polymeerit voidaan jakaa bio- ja synteettisiin polymeereihin, ja additio- ja kondensaatiopolymeereihin

Synteettiset polymeerit / Muovit Muovit koostuvat peruspolymeereistä (PE, PVC, PET…) ja muovin ominaisuuksia muuttavista lisäaineista (Väriaineet, pehmittimet…) Kestomuovit ovat muoveja, joita voi muokata lämmittämällä, eli amorfisia aineita Kertamuovit eivät ole muokattavia

Polymeroitumisreaktiot Eli reaktiot, jolla monomeerit liitetään toisiinsa Polyadditio – Hiili-hiili- kaksoissidos purkautuu Polykondensaatio – Polymeerin muodostuminen eetteri-,esteri- tai amidisidoksin Polymeerien rakenne esitetään yleensä esittämällä vain polymeerissä toistuvan yksikön kaava (haka)sulkeissa