Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Reaktio 3 Reaktiot ja energia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Reaktio 3 Reaktiot ja energia"— Esityksen transkriptio:

1 Reaktio 3 Reaktiot ja energia

2

3

4

5

6 1 Kemialliset reaktiot Sytytä kynttilä. Mitä havaitset?

7 Kemiallisissa reaktiossa tapahtuu energian muutoksia liittyen sidosten katkeamiseen ja uusien muodostumiseen. Reaktion voi havaita värin muutoksena, saostuman muodostumisena tai kaasun vapautumisena kuplimalla. Kaikkia reaktioita ei kuitenkaan voi havaita, koska reaktiot tapahtuvat aineen pienimpien rakenneosien välillä.

8 1.1 Miten kemiallinen reaktio tapahtuu?
Kemiallinen reaktio tapahtuu ainoastaan silloin, kun lähtöaineina olevat molekyylit, atomit tai ionit törmäävät riittävän suurella voimakkuudella oikeasta suunnasta (reaktioherkkään kohtaan) toisiinsa.

9

10 Reaktiomekanismi Reaktiomekanismi selittää atomi- ja elektronitasolla reaktion tapahtumisen.

11 1.2 Reaktioiden tutkiminen ja hyödyntäminen
Fysikaalisessa kemiassa tutkitaan mm. reaktioiden nopeuksia, mekanismeja ja energian muutoksia fysikaalisten ilmiöiden kannalta. Laskennallisessa kemiassa tutkitaan reaktiomekanismeja, molekyylien konformaatioita ja muita ilmiöitä tietokonemallinnuksella. Biokemia tutkii luonnonreaktioita ja niiden mekanismeja. Systemaattinen kemia tutkii erilaisten yhdisteiden valmistamista kemiallisten reaktioiden avulla. Luonnonaineiden synteesikemia on myös tärkeä tutkimusaihe.

12 Kemiallinen biologia tutkii luonnonaineiden ja synteettisten molekyylien avulla biologisia ilmiöitä kuten solujen kasvua ja jakautumista. Jos ilmiöillä on lääkinnällistä merkitystä, on kyseessä lääkeainekemia.

13 Esimerkkejä synteettisen kemian käytöstä teollisuudessa:


Lataa ppt "Reaktio 3 Reaktiot ja energia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google