Yhteysopettajakoulutus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Heijastuksia elämästä
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Pikkupoika kysyi isältään...
LUVALLISET POISSAOLOT
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Moodlen ohje opiskelijoille
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Huomio ! Tämä Power Point esitys sisältää Pornograaffista materiaalia LopetusEteenpäin.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
NAISEN ITSETUNTO.
Paikkoja maailmalla Ja satunnaisia matkailijoita.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Riippuvuus tupakoinnista
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Kohtalokas erehdys…. Olipa kerran eräs iäkäs rouva, joka eleli kissansa kanssa.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Pedagogisen toimikunnan toisen kokouksen muistio
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
KLUBIN NUORISOVAIHTOTIIMIN TYÖNJAOSTA
PalauteOodi PalauteOodin historia PalauteOodi luotiin Hy:n Lääketieteellisen tiedekunnan tarpeista ja toimesta. Ei ollut osa Oodia aluksi laisinkaan.
Mitä opetan ammatillisessa?
Tarinaa työn mielekkyydestä
Pikkupoika kysyi isältään...
Opetus- ja kulttuurin työryhmä Paikkatiedot – Vakituinen asunto on helppo ja lähtökohtana väestötietona – Parkkipaikat – Vanhempien valinta, asiointihalut.
TAIKURI KOULUSSAMME Magic Seth –taikuri vieraili koulussamme toista kertaa Tämän shown aikana myös yleisö pääsi tekemään taikoja!
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Pilkulla jäsennetään virkkeen rakennetta ja palvellaan näin lukijaa. Sari Toivakka
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
Niko Saarinen.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
ISB D POJAT KAUSI JOUKKUEENPELISÄÄNNÖT  Joukkueen johtaja Johanna Rajala / Kati Koski  Rahastonhoitaja Henna-Maija Pihlajaniemi  Tommi Lähdesmäki.
OPPILASHUOLLOLLINEN POLKU
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Esityksen transkriptio:

Yhteysopettajakoulutus 6.-8.3.2015 Jaana Alaja, pääluottamusmies Jaana.alaja@edu.hel.fi 050-3809662 Materiaali tuotettu yhdessä Sami Nurmisen ja Tommi Rasilaisen kanssa

Vastauksia Wilmaviesteihin ja oppilashuoltoon liittyen VESA NEVALAINEN: oppilashuollon päällikkö Kuraattori (tai psykologi) ei pääse Wilmaan, koska se on Helsingin opetusvirastossa näin linjattu. Tässä oli taustalla tietosuojavaltuutetun tulkinta, jonka mukaan psykologi tai kuraattori on kyllä oikeutettu saaman työnsä hoitamisen kannalta tarpeelliset tiedot, mutta ei sähköisen käyttöliittymän kautta, kun missään laissa ei mainita, että tiedon voi saada sähköisesti.

Minä todistin tästä asiasta eduskunnassa  niin pontevasti, että mahdollisuus saada tietoja sähköisesti kirjattiin opetuspuolen lakeihin. Nythän muutos on ollut voimassa toista vuotta, mutta mitään ei ole tapahtunut. Olen tästä aina säännöllisin väliajoin kysellyt lakimiehiltämme. Tietosuojavaltuutettu linjasi myös asiaa ja asetti joitakin ehtoja, joiden vallitessa oppilashuollon ihmiset pääsisivät Wilmaan. Vieläkään ei ole tapahtunut mitään. Eli asia on pahasti kesken, toivon todella että asia etenisi mahdollisimman pian.

Opettajan ei ole hyvä tehdä kuraattorin töitä eikä päinvastoin Opettajan ei ole hyvä tehdä kuraattorin töitä eikä päinvastoin. Toki siihen jää käytännössä pieni harmaa alue hommia, jotka tilanteen mukaan hoitaa opettaja tai kuraattori. Pelisäännöistä on hyvä sopia koko oppilashuoltoryhmän jäsenten kanssa. Jos kuraattori tuntuu välttelevän työtehtäviään, niin se on esimiestyön asia. Eli yhteys oppilashuollon aluevastaavaan ja viime kädessä minuun. (Vesa Nevalaiseen)

Kyllä ilmoittamisvelvollisuus on aina sillä, joka lähettää oppilaan kotiin. Eli jos terkka havaitsee tilanteen, niin hän tekee ilmoituksenkin. Terkat on vähän valittaneet sitä, että osa opettajista toivoo että terkka ilmoittaisi kotiin silloinkin, kun opettaja itse on ensin huomannut tarpeen kotiin lähettämiseen. Eli varmaan tässä on puolin ja toisin syytä taas kerran vähän selkeyttää asioita.