Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa
Lahden Ateria Aloittanut toimintansa vuoden 2005 alussa Toimii kaupungin taseyksikkönä Ateriapalveluihin yhdistettiin sosiaali- ja terveystoimen ja koulutoimen ateriapalvelut
Aterioiden määrä Lahden Ateria tarjoaa päivässä noin ateriaa Vuonna 2009 aterioita tarjottiin kappaletta Liikevaihtoa €
Ihmiskunnan ekologinen jalanjälki Kuva:
Kati Lundgren, Suomen ympäristöopisto SYKLI
Pienin askelin kohti ekologisempaa Ateriaa Me Lahden Ateriassa uskomme, että pystymme omilla valinnoillamme vaikuttamaan toimintamme aiheuttamaan ekologiseen jalanjälkeen Hiiliystävällinen ruokalistan suunnittelu Lähellä tuotetut elintarvikkeet Luomua saatavuuden mukaan
Hiiliystävällinen ruokalistan suunnittelu Huomioidaan kasvisten ja vihannesten kausivaihtelut ruokalistasuunnittelussa Vertailemme eri elintarvikkeiden keskiarvotietoihin perustuvia hiilijalanjälki lukuja Tuotekehittely erityisesti kasvisruokien osalta Vuoden 2010 tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeä 10%
Lähellä tuotetut elintarvikkeet Käytämme paljon kotimaisia tuotteita, kotimaisuusasteemme elintarvikkeissa on noin 80% Vihannesten ja juuresten kohdalla pääsääntöisesti paikallisia toimijoita Marjat ostamme paikalliselta marjatilalta Paikalliset leipätuottajat leipovat merkittävän osan tarjolla olevista leivistämme Tavoitteenamme on saada vuodenvaihteen elintarvikekilpailutuksen jälkeen lisää eri tuoteryhmiin erikoistuneita lähitoimijoita
Luomua saatavuuden mukaan Lahden Ateria liittyy EkoCentrian ”portaat luomuun” ohjelmaan vuoden 2010 aikana kaikkien toimipisteidemme osalta Ohjelma sitouttaa meidät käyttämään vähintään yhtä ennalta sovittua luomutuotetta viikottain Luomutuotteet tuotetaan pääsääntöisesti samojen jakeluketjujen kautta, kuin aiemmat elintarvikkeet esim. Valio, Kespro sekä mahdolisesti uusia yhteistyökumppaneita.
Lahden Aterian tulevaisuudennäkymiä Ruokalistamerkinnät Tavarantoimittajien kilpailutus Ympäristötilinpäätös Uudet yhteistyömuodot tavarantoimittajien kanssa Palvelumuotoilu / asiakkaan osallistaminen Vesijalanjälki vuonna 2012? Lahden seudun kymppi-hanke Ruoan rehevöittävä vaikutus