Pulssimodulaatio Pulssiamplitudimodulaatio

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Venyttely ohjeet CLASSIC E-99.
Advertisements

Myyttejä tuulivoimasta
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen1 ASK-Amplitude Shift Keying •Otetaan erikoistapauksena tilanne, jossa informaatiosignaalina s(t) on kantataajuinen.
Nopeudesta ja kiihtyvyydestä
M-ary Frequency Shift Keying Timo Mynttinen1 M-ary Frequency Shift Keying •M-ary FSK on suuren mielenkiinnon kohteena verrattuna binaariseen FSK:hon. •Parempi.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
LUONTOKUVASTA APPLIKOINTITOTEUTUS
Oskilloskooppi Pekka Rantala
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Tiedonsiirronperusteet

Kiintolevyn osiointi.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Photoshop Cs5 tuttorial. HDR  HDR (tulee englanninkielistä sanoista High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa.
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
STK500 / AtmelIR -näppäimistö / Pieka IR -Näppäimistö •Internet –osoitteet •Laitteistokuvat •Testaussuunnitelma ja testitapaukset •Oskilloskooppikuvat.
STANDARDI EN EN on eurooppalainen tieturvallisuusstandardi joka säätää seuraavaa: ”Tien laitteiden tukirakenteiden törmäysturvallisuus.
% mikko rahikka 2010 hyl.fi.
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
RADIOKANAVAT.
Yhdistetty M-ary ASK ja M-ary PSK Timo Mynttinen1 Yhdistetty M-ary ASK ja M-ary PSK Tähän asti on kerrallaan käytetty yksinomaan joko amplitudia, taajuutta.
M-ary Phase Shift Keying Timo Mynttinen1 M-ary Phase Shift Keying M-ary FSK:ssa huomattiin, että on mahdollista lähettää kaksi tai useampi symbolitila.
KANTATAAJUINEN BINÄÄRINEN SIIRTOJÄRJESTELMÄ AWGN-KANAVASSA
Signaalit ja muutosilmiöt 2 504T13D, 3 op. RAMK Tekniikka ja liikenne Tauno Tepsa, 2008 kevät.
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
Prosenttilaskua, tiivistelmä
FSK-Frequency Shift Keying
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TyyppimuunnoksettMyn1 Tyyppimuunnokset Joskus kääntäjän on tehtävä itse päätöksiä, jos ohjelmoija ei ole ajatellut yksityiskohtia: int arvo1=10; long arvo2=25;
Tiedon esittäminen.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Digitaalinen kuvankäsittely
Mittaustekniikka 26 AD-muuntimia Liukuhihna – Pipeline Muunnos tehdään useassa peräkkäisessä pipeline- asteessa, joissa kussakin ratkaistaan joukko bittejä.
1. Usean muuttujan funktiot
Vaihemodulaatio Vaihemodulaatio ja taajuusmodulaatio muistuttavat suuresti toisiaan. Jos moduloidaan kantoaallon vaihekulmaa, niin samalla tullaan moduloiduksi.
Oskilloskooppi Pekka Rantala
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
PSK - Phase Shift Keying Timo Mynttinen1 PSK-Phase Shift Keying PSK:ssa informaatio koodataan moduloidun signaalin hetkelliseen vaihekulmaan. Tavallisesti.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 9 - Jaakko Niemi Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Virittäminen (Tuning) s
Vaasan yliopisto / Sähkötekniikka SATE11XX SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA (LISÄOSA) 4.AALTOYHTÄLÖT.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
 Osaaminen: I can….  Kyky: I can speak ….  Mahdollisuus: I can go to ……  CAN = yleinen taito / BE ABLE TO = kyky, kertasuoritus  Can I sit here/
5. Fourier’n sarjat T
Luonnollisen logaritmifunktion derivaatta
PAMin luottamushenkilöselvitys
MAB3 prosenttilasku.
HomePNA -Mikko Pehkonen, Tite4. Sisältö Yleistä Käytäntö Spesifikaatiot Tiedonsiirto Ongelmia Tilanne Suomessa Case Lappeenranta Johtopäätökset.
Ratkaisukeskeisyys - pähkinänkuoressa
Vaasan yliopisto / Sähkötekniikka SATE1110 SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA 15.AALTOYHTÄLÖT.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
LämpöYkkönen Oy | Kiinteistötekniikka Pasi Hirvijärvi
ANALOGISET PULSSIMODULAATIOT PAM, PWM JA PPM Millä eri tavoilla signaalinäyteet voidaan esittää & koodata? A Tietoliikennetekniikka I Osa 20 Kari.
Amplitudimodulaatio Amplitudimodulaatiossa moduloiva signaali muuttaa kantoaallon voimakkuutta eli amplitudia. Kantoaallon taajuus pysyy koko ajan samana.
Tutkintojen kokoaminen Korpissa
Yhden bitin asettaminen Javalla
Signaalinkäsittelymenetelmät / Kari Jyrkkä
Signaalien datamuunnokset
LUKU 7 KOHINAN VAIKUTUS ANALOGISTEN MODULAATIOIDEN SUORITUSKYKYYN
KVANTISOINTIKOHINA JA AWGN-KOHINAN vaikutus PULSSIKOODIMODULAATIOSSA
KYNNYSILMIÖ kulmamodulaatioilla
KANTATAAJUINEN BINÄÄRINEN SIIRTOJÄRJESTELMÄ AWGN-KANAVASSA
LUKU 3 TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
LUKU 3 ANALOGISET KANTOAALTO- JA PULSSIMODULAATIOMENETELMÄT
Esityksen transkriptio:

Pulssimodulaatio Pulssiamplitudimodulaatio Pulse Amplitude Modulation, PAM. Jatkuva-arvoisesta signaalista otetaan näytteitä. Näytteet lähetetään siirtotielle amplitudiarvoina, tällöin puhutaan pulssiamplitudimodulaatiosta. Kaksi vaihtoehtoa: flat-top eli instantaneous-sampled PAM, kuva 1tai natural-sampled PAM, kuva 2. Pulssimoduaatio tMyn

Pulssimoduaatio tMyn Alkuperäinen, moduloimaton pulssijono. t Informaatiosignaalin muoto. t t Kuva 1. Flat-top eli instantaneous-sampled PAM Pulssimoduaatio tMyn

Pulssimoduaatio tMyn Alkuperäinen, moduloimaton pulssijono. t Informaatiosignaalin muoto. t t Kuva 2. Natural-sampled PAM Pulssimoduaatio tMyn

Pulssinleveysmodulaatio Pulse Width Modulation, PWM. Nyt näytepulssin amplitudi on vakio, mutta pulssin leveys vaihtelee suhteessa informaatiosignaalin amplitudiin, kuva 3. PWM on hiukan tunnottomampi kohinalle verrattuna PAM:iin. Ongelmana on kuitenkin se, että koska pulssin leveys ei ole vakio, niin tarvittava teho ei myöskään ole vakio pulssista toiseen. Pulssimoduaatio tMyn

Pulssimoduaatio tMyn Alkuperäinen, moduloimaton pulssijono. t Informaatiosignaalin muoto. t t Kuva 3. Pulssinleveysmodulaatio, PWM. Pulssimoduaatio tMyn

Pulssinpaikkamodulaatio PPM, Pulse Position Modulation. PPM on siinä mielessä parempi kuin PWM, että kuhunkin pulssiin liittyvä tehonkäyttö on vakio. Mitä isompi informaatiosignaalin amplitudi, niin sitä kauempana vastaava pulssi on alkuperäisestä moduloimattomasta paikastaan, kuva 4. Pulssimoduaatio tMyn

Pulssimoduaatio tMyn t T 2T 3T 4T 5T 6T Alkuperäinen, moduloimaton pulssijono. Informaatiosignaalin muoto t T 2T 3T 4T 5T 6T t T 2T 3T 4T 5T 6T Kuva 4. Pulssinpaikkamodulaatio, PPM. Pulssimoduaatio tMyn

Pulssijonon ilmaisu Natural-sampled PAM -näytejonon ilmaisu tehdään alipäästösuodattimella, kuva 5. Instantaneous-sampled PAM -näytejonon ilmaisu tapahtuu muuten samalla periaatteella kuin Natural-sampled PAM -näytejonon ilmaisu, mutta eteen tarvitaan näytteenotto- ja pitopiiri. PWM- ja PPM -näytejonon ilmaisu tehdään siten, että ensiksi suoritetaan muunto PAM-muotoon ja sitten suoritetaan PAM-ilmaisu. Muunto PWM (tai PPM)-näytejonosta PAM-muotoon suoritetaan integraattorin avulla. Pulssimoduaatio tMyn

Pulssimoduaatio tMyn PAM s(t) Kuva 5. PAM-näytejonon ilmaisu eli demodulointi. Pulssimoduaatio tMyn