Dublin Irlanti Julia Soudunsaari 2B.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jatkokurssi III 1. Ke Ke Ke 4.4 (Ma 9.4 EI) 4. Ke 11.4
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Torinon nähtävyyksiä Torinossa on paljon erilaisia museoita. Parhaiten niihin pääsee tutustumaan ostamalla erityisen ”museo-kortin”. Kuvassa Biblioteca.
Kirkkoarkkitehtuuri: 2000 vuotta Jumalan kunniaksi 2. Varhaiskeskiaika
Turku Millainen paikka asua? Mitä mahdollisuuksia tarjoaa?
Sri Lanka.
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Iso-Britannia Markus,Tuomas, Tapani.
Helsinki – Tallinna rautatieyhteys OIKOTIE EUROOPPAAN  Martin markkinat  Martti Asunmaa Baltirail ry:n puheenjohtaja.
KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.
Harjoitteluvaihto Portugali
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
RUOTSISTA PERUSTIETOA
GHANA…VALTIO AFRIKAN LÄNSIPUOLELLA
LibraryThing. fi.librarything.com/ • Maailman suurin kirjakerho. Sisältää n. 50 miljoonan kirjan luettelointitiedot käyttäjää. • Et tarvitse.
TANSKA.
Simpukat, kotilot ja mustekalat
Pääkaupunki: Buenos Aires (2, as.)
Berliini taidekaupunkina
LIETTUA LIETUVA.
Kylässä kehitysmaissa Kohtuuden jäljillä globaalissa Etelässä
Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.
UNKARIN KIERTOMATKA.
Suomen kartta.
Anna Abreusta tietoa! Anna Eira Margarida Mourao de Melo e Abreu on syntynyt 7.helmikuuta 1990 Vantaalla mutta hän on myös asunut pienenä Portugalissa.
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Pushkin kaupunki Tsatava Diana ja Maksimov Aleksei.
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
Kuvakäsikirjoitus: Sessun päivä yliopistolla. Päivä alkaa! Jeejee, uusi koulupäivä! Sessu saapuu innosta puhkuen yliopistolle bussilla. Kuvataan Sessua.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
 YouTube  MySpace  Vimeo  Reddit  Picasa  Photobucket  Mikseri.
Kiina.
Kylätalosta maailmalle – Kalajoen voimistelukeskukseksi
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Iso-Britannia Essi & Henna.
POHJOIS-AFRIKKA JA LOUNAIS-AASIA
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Paavin valta keskiajalla
Malta.
ANGLO-AMERIKKA.
Napapiirin Pajakylä.
Kaakkois-Aasialainen
Paris en photos ─ Quiz! Pariisi kuvina, tietovisa.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
Juutalaisvainot -Holokausti
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Vuorovesi.
FILIPPIINIT.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Utön vanhin talo on rakennettu vuonna Silloin rakennettiin myös Utön ensimmäinen majakka.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Pohjois-Suomen lentoasemat
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
Iso-Britannia.
My Home . By:Ines.N.
Pietarsaari ( Jeppis ).
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Paanajärven kansallispuisto
Esityksen transkriptio:

Dublin Irlanti Julia Soudunsaari 2B

Dublin 53°20’52”N 6°15’35”W Dublin on Irlannin pääkaupunki ja sijaitsee Itä-Irlannissa rannikolla. Asukkaita n. 527 612 ja pinta-ala kaupungille on 114,99km². Dublinissa puhutaan sekä englantia että iiriä. Valuutta on euro kaikkialla Irlannissa. Dublinissa vallitsee lauhkea meri-ilmasto, siellä on heinäkuu on lämpöisin kuukausi ja lämpötila on silloin n. 19°C. Kylmintä on helmikuussa eli n. 2,5°C. Dublinissa myös sataa vähintään 10-13 päivänä kuukaudesta. Dublinin läpi virtaava 80km pitkä Liffey-joki jakaa Dublinin eteläiseen- ja pohjoiseen puolikkaaseen. Pohjoispuoli: ns. työläisluokan aluetta, joka sopii matkustajalle joka haluaa säästää. Pohjoispuolelta löytyy myös kaunis Phoenix Park, jossa on myös Dublin Zoo. Eteläpuoli: korkealuokkaisempaa aluetta, jolla sijaitsee myös kuuluisa Temple Bar.

Dublinissa ihmiset on iloisia, puheliaita ja hyvin huumorintajuisia Dublinissa ihmiset on iloisia, puheliaita ja hyvin huumorintajuisia. Siellä turistikin saa kokea olevansa lämpimästi tervetullut. Dublinin ostosmahdollisuudet runsaat, esim. Grafton Street (Dublinin vilkkain ostoskatu) Dublinissa on esimerkiksi paljon kauniita puistoja, joissa on kuitenkin tarkat säännöt esim. monissa puistoissa on pallopelit ja alkoholi kokonaan kiellettyjä. Esim. Phoenix Park, joka on Euroopan suurin puisto eli yli 700 hehtaarinkokoinen luonnonmukainen puisto. Sitä kiertää muurit, mutta siellä on oma eläimistönsä ja kaupungin eläintarha Dublin Zoo sekä Grangegorman sotilashautausmaa. Dublinissa on myös koko Irlannin vanhin pubi The Brazen Head (v. 1198) ja kaiken kaikkiaan 666 pubia sekä kuuluisa Guiness store. Yleisin liikkumismuoto on kaksikerroksiset bussit tai kävely, sillä väkeä on niin paljon, että autolla kulkemisessa on omat haasteensa. Dublinista ovat peräisin myös kuuluisat yhtyeet U2 ja Thin Lizzy sekä kirjailijat Oscar Wilde ja James Joyce.

Suositellut historialliset nähtävyydet: Dublinin linna, joka rakennettiin vuonna 1204. Nykyisin sitä käytetään Irlannin ja EU:n hallituksen kokouksissa. Irlannin kansallismuseon Dublinissa sijaitseva osa käsittelee sisustuksesta, keramiikkaan ja kansantaiteeseen. Irlannin kansallistaidegalleria, joka perustettiin 1854 ja avattiin yleisölle 1864. Guinessin vuonna1759 perustettu olutpanimo ja museo, jossa turisti pääsee tutustumaan Irlannin kansallisjuoman valmistuksen saloihin. Tyylikäs Trinity Collegen kirjasto, joka perustettiin vuonna 1592. Irlannin sotamuistopuutarha, jonne on haudattu mm. Irlannin sodan ja WW sodissa kaatuneita irlantilaissotilaita liki 50 000. Kukoistava Malahiden linna, jossa näkee upeaa arkkitehtuuria ja kaunista yli 5000 kukan ja kasvin loistoa.

Sotamuistopuutarha Malahiden linna

Trinity Collegen kirjasto The Brazen Head https://www.youtube.com/watch?v=TJNl63SQf1w

Lähteet: http://www.irishcentral.com/roots/top-ten-interesting-facts-about-irelands-capital-dublin-city-photos- 129668748-237788821.html http://www.aurinkomatkat.fi/irlanti/dublin http://www.dublin.info/facts/ http://www.pienimatkaopas.com/dublin/ http://www.escapehere.com/destination/10-must-see-historic-attractions-in-dublin-ireland/ http://www.lomamatkailija.com/dublin.php Kuvat: http://2.bp.blogspot.com/- BBN0PPAXUcE/US9Jnd0dVkI/AAAAAAAAEDE/rlRyggSva1Y/s320/Ireland+Map.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/Memorial_Rose-Garden_Pond.JPG http://cdn2.irishviews.com/irishviews-cdn/malahide-castle.jpg  http://www.2020site.org/fun-facts/images/ireland.jpg https://c1.staticflickr.com/5/4104/4847376074_b02709b688.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Coat_of_arms_of_Dublin.png Video: https://www.youtube.com/watch?v=TJNl63SQf1w