Huippuostajat 2013-2016 Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tekesin strategia DM
Advertisements

Tekesin ohjelmarahoitusinstrumentit
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Tekesin innovaatiorahoitus
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Innovaatiopolitiikan suunta Toimitusjohtaja Jussi Järventaus Suomen Yrittäjät Lappeenranta
Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013 Visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin.
1 Kaakkois-Suomen Venäjä kasvusopimus. hallitusohjelma, joka korostaa kaupunkipolitiikkaa, kaupunkiseutulähtöisyyttä ja suurten keskuskaupunkien merkitystä.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.
Tekes julkisen sektorin innovatiivisten palveluiden kehittämisen rahoittajana Ilona Lundström
- mahdollisuus kehittämiseen -
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Innovatiiviset edelläkävijäkaupungit Projektin esittelymateriaali
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
“TERVEYS” MYR Uusimaa ohjelman toimeenpanon johtaminen.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
Tekesin strategia 2015.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Kestävää kasvua ja työtä
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
TEHDÄÄN YHDESSÄ JÄRKIVIHREÄ TULEVAISUUS
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Tilaisuus alkaa klo 9. #digibarometri2016. Tervetuloa Tuomo Luoma, Verkkoteollisuus #digibarometri2016.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Innovatiiviset hankinnat Innokylässä
Innovatiivisen hankintaosaamisen seuraavat askeleet Juha Koivisto, THL
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Lähis-opas julkisille keittiöille
Euroopan meri- ja kalatalousrahasto Innovaatio-ohjelmat
Tekesin viestit 2016 VIESTIT Markkinat
Tekesin EAKR-rahoitus Pohjois-Savossa
Team Finland – palvelutarjonta
Venäjän vienti kasvuun Päijät-Hämeessä –hanke
Liikenne ja viestintä digitaalisessa Suomessa 2020
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Esityksen transkriptio:

Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen

Visio Suomi tunnetaan fiksun kysynnän mallimaana. Suomalaiset huippuostajat luovat markkinoita uusille innovaatioille, joille on myös kansainvälistä kysyntää.

Missio Ohjelmassa kehitetään fiksua kysyntää ja luodaan edellytyksiä uusille markkinoille, joiden kautta yritykset kehittävät globaalia kilpailukykyään ja joissa yhteiskunnallisiin suuriin haasteisiin saadaan parhaita ratkaisuja.

Miksi Huippuostajat-ohjelma?  Kysyntälähtöinen innovaatiotoiminta on näyttänyt voimansa pk- yritysten markkinoille pääsyssä.  Suomi on ollut etulinjan kehittäjä kysyntä- ja käyttäjälähtöisessä innovaatiotoiminnassa, mutta käytännön tasolla tulokset eivät ole riittäviä.  1% kasvu innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa = 350 M€ lisää innovatiivisten ratkaisujen kysyntään.  Hankintojen merkitystä liiketoiminnan kehittämisessä ei ole korostunut arvoverkon toiminnan kehittämisessä

Kenelle ohjelma on tarkoitettu?  Ohjelmasta hyötyvät kansainvälistä kasvua tavoittelevat PK- yritykset.  Toimenpiteet kohdistuvat suurelta osin potentiaalisille huippuostajille. Huippuostajat kysyvät fiksusti ja tekevät Suomesta viisaan kysynnän mallimaan. Huippuostaja on loppukäyttäjän asialla. Huippuostaja tuntee tarpeen, on utelias uudenlaisille ratkaisuille ja etsii aktiivisesti uusia vaihtoehtoja. Huippuostaja on rohkea ja luo markkinoita uusille innovaatioille, joille on myös kansainvälistä kysyntää. Kasvuyritykselle huippuostaja on paras mahdollinen asiakas.

Ohjelmalla tuodaan innovatiivinen kysyntä ja tarjonta yhteen

OHJELMA Potentiaaliset Huippuostajat (tilaajat) Kasvu- yritykset Tutkimus- orgaisaatiot Loppu- käyttäjät Käyttäjä- organisaatiot Ministeriöt

Energia ja ympäristö ICT Sosiaali- ja Terveys- palvelut Rakennettu ympäristö Turvallisuus Yksityinen Strateginen hankintatoimi Ohjelma toimii kiinteässä yhteistyössä Tekesin muiden ohjelmien ja painopisteiden kanssa. Ohjelman toimenpiteitä kohdennetaan erityisesti niille toimialoille, joissa haetaan ratkaisua yhteiskunnallisesti suuriin haasteisiin ja joissa julkisella sektorilla on merkittävä rooli markkinan kehittymiseen.

Ohjelman tavoitteet Fiksu kysyntä luo yrityksille referenssejä. Syntyy alueellisia / temaattisia innovatiivisten tilaajien ja toimittajien keskittymiä. Huippuostajien fiksu kysyntä mahdollistaa uusien innovaatioiden markkinoille pääsyä. Esimerkkejä yritysten innovoinnin kautta parantuneista julkisen sektorin toiminnoista. Asennemuutos: Viisas kysyntä on tärkeä uudistumisen keino. Osaaminen ja tutkimustieto kasvavat. Tekesille syntyy fiksun kysynnän työkalupakki.

Tuetaan uusien ratkaisujen kehittämistä. Edistetään yritysten kilpailukykyä. Tuodaan kysyntä ja tarjonta yhteen. Miten ohjelma toimii? T&K- RAHOITUS IJH- RAHOITUS OHJELMA- PALVELUT JULKINEN TUTKIMUS Tuetaan uusien ratkaisujen kehittämistä. Tuodaan kysyntä ja tarjonta yhteen. Lisätään huippuostajien edellytyksiä hankkia fiksummin. Kannustetaan miettimään tarpeita kokonaisvaltaisesti. Kannustetaan yhteistyöhön yritysten kanssa. Sparrataan ja kannustetaan hankkeiden käynnistämistä. Markkinoinnilla ja viestinnällä panostetaan fiksun kysynnän edistämiseen ja vaikutetaan asenteisiin. Luodaan laaja- alaista osaamista ja tietoa fiksusta kysynnästä.

Ohjelmapalvelut

Kiitos!