= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Heidi Layne VALOA-hanke Helsingin yliopisto/Urapalvelut
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Minä. Ikuinen mysteeri? Psykologiassa keskeisin kiinnostuksen kohde
Jumalan kanssa.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
John Rawls REILUPELI.
Animaation tekeminen:
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012.
Yksilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © YksilöYhteiskunta Yksilön.
Keskustelun vetäjä (Nimi) Esittäjä (Nimet) Johda ja palvele entisenä piirikuvernöörinä.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Hyvä elämä ja rationalismi Oo Jot Jot Rationalistinen vapauskäsitys Vapaus = itsensä toteuttaminen rationaalisen suunnitelman mukaan Vrt. Platonin.
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
TUTKII, MILLAINEN MORAALIN PITÄISI OLLA!
NAISEN ITSETUNTO.
PESTI KoVa-koulutus Lippukuntapäivä Mikä on pesti? Pesti on aikuisen johtajan tehtäväkokonaisuus. Pestaaminen on prosessi, johon kuuluu tuesta,
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Onko huono päivä??.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
TYÖHYVINVOINTI- MITÄ SE ON VAI ONKO SITÄ?
Riippuvuus tupakoinnista
Orjuudesta ja sosiaalisuudesta (Etiikan neljäs kirja)
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
MORAALIFILOSOFIA Hyvä elämä Oikeat / väärät teot Hyvä / paha
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
K OLME NÄKÖKULMAA IHMISEEN. Daniel Dennet 1997: Jos minun aivoni siirrettäisiin sinun päähäsi ja sinun aivot minun päähäni, niin missä minä olisin? Mitä.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
PAKSUNAHKAISUUDESTA SUURISIELUISUUTEEN
Filosofian Praktikum 2009 Mitä on Filosofia? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin ensimmäinen praktikum- kokoontuminen.
Ihmiskäsitys ihmissuhdetyössä
PILKKU.
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Ryhmätehtävät 2.2 Onnellinen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Kouluinfo Renkomäen koulu
Pilkulla jäsennetään virkkeen rakennetta ja palvellaan näin lukijaa. Sari Toivakka
Miten meidän tulee toimia?
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
KRISTUS 9lk/UO2.
Pirkanmaan koulutus- ja työmarkkinoiden tulevaisuus Tulevaisuus Pirkanmaalla -ennakointikoulutus Jari Järvinen Foredata Oy
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
Onks tietoo? Markus Lammenranta Humanistinen tiedekunta / Markus Lammenranta / Onks tietoo?1.
Elämänkatsomustieto elämänfilosofiaa. Mitä elämänkatsomustieto on?  Oppiaineen nimi tulee kolmesta sanasta: elämä, katsomus ja tieto. Katsomus tarkoittaa.
NORMATIIVISEN ETIIKAN TEORIAT
Etiikan teoriat s Etiikan teoriat tarkastelevat eri näkökulmista sitä, millä perusteella jokin teko on oikein.
Yksilön lyhyt historia
Uskonto ilmiönä - uskonnollisuus ihmiselle tyypillistä (lat. homo religiosus = uskonnollinen ihminen)   yliluonnollinen ulottuvuus (transsendenssi) keskeinen.
Hyvän elämän tekijöitä
Eksistentialismi taustaksi kysymys siitä, onko kaikilla olioilla jokin perimmäinen OLEMUS (lat. essentia) ESSENTIALISMIN (olemusajattelun) mukaan kullakin.
Hyvän elämä ja sen eväät
Onko tahto vapaa?.
ELÄMÄN TARKOITUS (ET).
Aristoteles.
Mitä hyve-etiikka on? Normatiivisen etiikan suuntaus, jonka mukaan eettisen toiminnan kannalta ratkaisevia eivät ole yksittäiset teot, vaan hyveiden toteuttaminen.
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

= olemusajattelu

Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä millaisiksi niiden olisi tarkoitus tulla Edellisten perusteella ollaan voitu selittää mm. luonnon ilmiöitä ja katastrofeja, sillä olemus on luontokappaleenkin luonnollinen tila, eli sen ”oikea” tapa toimia Ihminen joka toimii oman olemuksensa mukaan toimii järjen mukaisesti ja elää kaupunkivaltiossa Ihmiselle luontaista ja hyvää elämää on siis sosiaalinen elämä järjen ohjaamassa yhteisössä. Tämänkaltainen elämä on mahdollista hyveiden kautta

Hyveellinen ihminenVahvatahtoinen ihminen Huono ihminenHeikkotahtoinen ihminen Hyveellinen ihminen tietää mikä on järkevää toimintaa ja hyveen mukaista. Näin hän myös toimii. Huono ihminen ei edes tiedä miten tulisi toimia. Vahvatahtoinen ihminen tietää miten tulisi toimia vaikka se ei heiltä aivan luontaisesti kävisikään. Heikkotahtoinen ihminen tietää miten tulisi toimia mutta ei toimi sen mukaisesti vaan antaa omien halujensa hallita itseään Näin ollen huono ihminen on ikään kuin epäihminen, sillä häneltä puuttuu ihmisen olemuksellinen olemus, järki