PARAS-hanke Keski-Suomessa suunnittelujohtaja Hannu Korhonen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Päijät-Hämeen sosiaalipoliittinen foorumi Sibeliustalo, Lahti
Advertisements

SEUTUTERVEYSKESKUKSEN HALLINTOVAIHTOEHDOT Reijo Räsänen
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Organisaatiokaavio 2013.
Toimialaorganisaatio
Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI PALVELUORGANISAATIO
Perusterveydenhuolto
Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden organisointi Keski- Suomessa Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenneseminaari.
Laajakaista kaikille -hanke Jyväskylä Keski-Suomen laajakaistahankkeen tilannekatsaus Tapio Saarinen Kehittämispäällikkö, ICT.
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
eri väestöpohjilla Palvelun tuottamisen vastuu?
ASPA2014 Pilottikunta Anna-Marja Tamminen
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Sakari Möttönen Mikael Palola
Oma tupa, oma lupa –hankkeen Road Show Mikä Road Show Kuntia vanhuspalvelulain toimeenpanossa tukeva Oma tupa, oma lupa -hanke päättyy Luovumme.
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
Perusturvalautakunta liite nro 5
Sosiaalitoimistoissa tehtävän aikuissosiaalityön rooli päihdehuollossa
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä TOIMIVAT TYÖMARKKINAT – OSAAJIA JA TYÖPAIKKOJA KESKI-SUOMEEN Rantasipi Laajavuori
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Muuramen malli SoTe -palveluissa
Yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 –
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Jyväskylä Paviljonki.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
PALVELURAKENNESELVITYKSEN SEUTUTAPAAMINEN PALVELURAKENTEEN MUUTOKSEN LÄHTÖKOHTIA.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Kunta palvelujen ostajana
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010 Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi hyvin.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
KESKI-SUOMEN KANSANTERVEYDEN EDISTÄMISKESKUS Taustaa: Hankkeen taustalla on Terveyden edistämisen foorumi, jonka toiminnan juuret ajoittuvat vuoteen 1994.
Perusturvakuntayhtymä Akseli Organisaatiokaavio. Perusturvakuntayhtymä Akseli Tarkastuslautakunta 6 jäsentä Yhtymähallitus 9 jäsentä kuntayhtymänjohtaja.
Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.
HYVIS-tietokanta Merja Pirttimäki Asiantuntijahoitaja, TtM Ksshp
SOSTE (POTKA) katsaus terveyspolitiikkaan Tuula Haatainen Varatoimitusjohtaja
Psykososiaalisen tuen toimijat Keski-Suomessa
LähiTapiola Keski-Suomi Lähellä läpi elämän

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus Toivakka
Toivakka Ikääntyneiden palvelut
Tiedonkeräämisen ja talouden ja toiminnan kohtaamisn haasteet
Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys
Sakari Möttönen Mikael Palola
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Kuntien palvelutuotannon kustannuksia
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2020?
Viidessä maakunnassa yhteensä 57 etäpalvelupistettä
Organisaatiokaavio 2018.
PAKU –Palvelupolut kuntoon!
KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN SOSIAALIPÄIVYSTYKSET 2008
Esityksen transkriptio:

PARAS-hanke Keski-Suomessa suunnittelujohtaja Hannu Korhonen Keski-Suomen liitto 15.5.2009

Keski-Suomen kunta- ja palvelurakennevisio 2015: ” Menestyvä Keski-Suomi tuottaa” korkeatasoisia peruspalveluita nykyistä isommissa kunnissa peruspalveluiden järjestämisalueilla ja yhteisiä palveluita kootusti maakuntatasolla elämänlaadun turvaamiseksi.

Lähtökohtana luontainen työssäkäynti- ja asiointialue, eheä yhdyskuntarakenne sekä elinkelpoinen talousalue Pohjana nykyisten kuuden seutukunnan ”peruspalveluiden järjestämisalueet” Järjestämisalueen kunnat sopivat järjestämisvastuusta ja yhteisistä toimielimistä vastaamaan eri palvelukokonaisuuksista Toimielimen muodostaminen tapahtuu siten, että siinä kohtaavat demokratia, valta ja vastuu sekä taloudesta että palveluista Hallintomallien tulee olla keveitä ja rajoiltaan mahdollisimman yhtenäisiä Peruspalveluiden järjestämisalueen kokoa ei ole mielekästä sitoa 20 000 minimiasukasmäärään, koska osa harvaan asutuista seutukunnista ei yllä tähän.

KESKI-SUOMEN PERUSPALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEET Nykyinen seutukuntajako

Kuntarakenteen muutokset Keski-Suomessa, aiemmin 30 kuntaa - nyt 23 Uusi Jyväskylä: Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän maalaiskunta sekä Korpilahden kunta Uusi Äänekoski: Äänekosken ja Suolahden kaupungit sekä Sumiaisten kunta Uusi Jämsä: Jämsän ja Jämsänkosken kaupungit Saarijärvi: Saarijärven kaupunki ja Pylkönmäen kunta Joutsa: Joutsan ja Leivonmäen kunnat Viitasaaren kaupunki ja Pihtiputaan kunta muodostavat nk. Wiitaunioni-kuntaparin Yksittäiset kunnat ovat ilmaisseet halunsa pysyä itsenäisinä, mutta tehdä yhteistyötä palveluiden tuottamisessa.

Keski-Suomen liitto ja PARAS-hankkeen valmistelu Koordinaattori kuntien käyttöön Yhteyshenkilö joka seudulle liiton toimistossa Työssäkäynnin ja asioinnin suuntautumista selvittävä tietopalvelu kunnille ParasSos – tutkimushanke: sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden kokemukset kuntarakenteen uudistuksessa (Maakunnallinen eläinlääkäripäivystys-selvitys) 11.6.2007

Keski-Suomen liitto ja PARAS-hankkeen valmistelu   28.10.2005

Maakuntatasolla kootaan yhteen, yhteisen hallinnon alaisuuteen, aluetason palvelut Erikoissairaanhoidossa mm. laboratorionäytteiden analysointi, röntgen ja muiden kuvien arkistointi sekä kuvakonsultaatiot ja terveydenhuollon potilastietojärjestelmä Sosiaalitoimen maakunnallisia palveluja ovat mm. päihdehuollon laitoskuntoutus, vammaispalveluiden erityistason palveluohjaus, sosiaalipäivystys, lastensuojelun erityissosiaalityö ja sosiaalialan kehittämisyksiköt Toisen asteen ja aikuiskoulutuksen kehittäminen, ohjaus ja koordinaatio Edunvalvonta, aluekehittäminen ja maakuntakaavoitus Aluekehityksen yhteistyö valtionhallinnon ja kuntasektorin kesken Teknisen huollon hallinnointi, suunnittelu ja toteutus Elinkeinojen kehittäminen kehittämisyhtiöiden yhteistyönä

ESIMERKKI: SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEET KESKI-SUOMESSA Yhteistoiminta-alue: Kinnula, Pihtipudas ja Viitasaari Perusturvaliikelaitos Saarikka: Saarijärvi, Karstula, Kyyjärvi, Kivijärvi ja Kannonkoski Yhteistoiminta-alue: Jämsä ja Kuhmoinen Suunnitelmissa (2011):  Perusterveydenhuollon isäntäkuntamalli: Hankasalmi, Muurame ja Uurainen, jossa Jyväskylä isäntäkuntana Suunnitelmissa (20xx): Sairaanhoitopiirin liikelaitos (seututerveyskeskus): Petäjävesi, Toivakka, Joutsa, Luhanka, Konnevesi, Laukaa, Multia ja Keuruu 9

Lähipalvelut Esimerkkejä lähipalveluista ovat mm: - lääkärin, hammaslääkärin ja hoitohenkilöstön ajanvarausvastaanotot - laboratorionäytteiden otto - neuvolapalvelut - kouluterveydenhuolto - suun terveydenhuolto (pl. erikoishoidot) - kotihoito - päivähoito - sosiaaliohjaus/sosiaalityö (neuvonta, toimentulotuki) - vanhusten ja vammaisten palveluasuminen - vanhusten päivätoiminta

Seudullisesti tuotettavat palvelut Esimerkkejä seudullisista palveluista ovat mm: lääkäreiden ilta- ja viikonloppupäivystykset suun terveydenhuollon päivystys ja erikoishoidot apuvälinepalvelut ja kuntoutus mielenterveyspalvelut vanhusten laitoshoito (osittain hajautettuna) perheneuvolapalvelut perhetyö päihdepalvelut, esim. avokuntoutus vammaispalvelut vanhuspalveluiden ja päivähoidon organisointi työvoiman palvelukeskus materiaalihallinto hallinto ja tukipalvelut

Maakunnallisesti tuotettavat palvelut Esimerkkejä maakunnallisista palveluista ovat mm: - erikoissairaanhoito - laboratorionäytteiden analysointi - terveydenhuollon yhteispäivystys (lääkäreiden yöpäivystys) - työterveyshuolto (osittain hajautettuna) - lääkehuolto - terveydenhuollon potilastietojärjestelmät - lastensuojelun erityissosiaalityö - vammaispalveluiden erityistason palveluohjaus, erityissosiaalityö - avainhenkilöpankki (kriittiset ammattinimikkeet) - tutkimus- ja kehittämispalveluiden koordinaatio - kuljetuslogistiikan kehittäminen - sosiaalipäivystys

Maakuntarajat ylittävät palvelut erityistason erikoissairaanhoito vammaispalveluiden erityisosaaminen, esim. pienet vammaisryhmät vammaisten pitkäaikainen vaativa erityisasuminen lastensuojelun juridinen osaaminen päihdehuollon erityiskuntoutus

Yritykset ja kolmas sektori Yksityinen ja järjestösektori täydentävät julkista palvelujärjestelmää mm. ennaltaehkäisevässä työssä sekä yhteisöllisyyden ylläpitäjänä ja edistäjänä. Tavoitteena tiivistää julkisen sektorin, järjestöjen ja yksityisten yrittäjien yhteistyötä. Yksityisiä: mm. lääkärin ja hammaslääkäreiden vastaanotot, yksityiset tutkimus-, hoito- ja hoivayksiköt sekä monet henkilökohtaiset palvelut. Järjestöjen ylläpitämiä: ensi- ja turvakodit, päihdehuoltolaitokset, palvelutalot ja ryhmäkodit sekä mm. lasten ja nuorten laitokset.

Sivistystoimi ja tekniset palvelut Esi- ja perusopetus Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimi, kirjasto- ja tietopalvelut Toisen asteen opetus Kaavoitus Jätehuolto Vesihuolto Energiahuolto Ympäristöterveys – eläinlääkintähuolto Virkistys Liikennejärjestelmäsuunnittelu – joukkoliikenne Palo – ja pelastustoimi Kehitysyhtiöiden yhteistyö

KIITOS Lisätietoja: Hannu Korhonen, +358 40 595 0016 hannu.korhonen@keskisuomi.fi 11.6.2007