Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma 26.5.2008 Helsinki1 SVING-TULOSSEMINAARI 26.5.2008 Helsinki Hankkeen taustaa Kiinteistöalan Koulutussäätiö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MIHIN KANNATTAA JA USKALTAA SIJOITTAA? Asuntomarkkinat Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio Ilmarinen 1.
Advertisements

Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Jukka Heinonen, tutkija
SVING Avaus ja Sving-hankkeen esittely  historia  tavoitteet  koulutus  harjoittelijavaihto  tiedottaminen Toimitusjohtaja Keijo Kaivanto SVING-ohjausryhmän.
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
Oulaisten Yritystalo Oy
GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...
LAINSÄÄDÄNTÖ JA SANASTO - vertailua Viron ja Suomen välillä
Taloyhtiön kuntotodistus
Maataloustoimittajien jäsenkysely Vastauksia yhteensä 74 kappaletta Finnish Net Solutions Oy.
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
Active wetlands Active wetlands •Maatalous on merkittävä typpi- ja fosforikuormittaja Itämeren alueella •Kosteikot ovat tunnustettu.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Seinäjoen logistiikka-alue – Suupohjan rata – Kaskisten satama
Kiinteistöjen ylläpitokustannusten vertailu ja tilastointi Kimmo Virtanen KTI Kiinteistötieto Oy
KANSAINVÄLISTYVÄN YRITYKSEN OSAAMISHAASTEET
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
ADEI Kultturivienti ja koulutus Teppo Turkki Johtaja Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti IADE
Isännöitsijöiden Auktorisointiyhdistys ISA ry perustettu 1987 taustalla Suomen Kiinteistöliitto ja Suomen Isännöintiliitto ISA:n perustaminen
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Antti Tiihala, Esa Tuuri, Matti Ali-Löytty, Janne Karhu
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Pk-yritysbarometri, kevät 2014 Alueraportti, Helsinki.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry
Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki1 Rakennusperinnön vaaliminen Tutkimusjohtaja Mauri Marttila Suomen Kiinteistöliitto ry.
TEHTÄVÄRAKENTEIDEN MUUTOS PALKKOJEN JA TUOTTAVUUDEN KASVUN LÄHTEENÄ Mika Maliranta (ETLA)
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,
Vaikuttaminen ja viestintä taloyhtiössä -kyselyn tulokset.
Ympäristöfilosofia Ympäristöfilosofiassa pohditaan ihmisen suhdetta ympäristöön: mitä ympäristö meille merkitsee, ympäristökäsityksiämme. Onko luontosuhteemme.
Tulevaisuuden haasteet ja tarpeet korjausrakentamisessa 8. 10
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsevaisuuskaudet Kamppailu liikuntakulttuurin suunnasta 1880-luvulta 1920 luvulle. Urheilu.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Nokian kaupungin strategia
Suomi 2028 – Suomi ja globaali maailmantalous I Globalisaatio edennyt vuosituhansia Teollinen vallankumous kiihdytti globalisaatiota; Suomi tuli todella.
TAVOITTEET Hankkeen tavoitteena on edistää Suomen ja Viron välistä laaja-alaista ja jatkuvaa kiinteistöalan yhteistyötä ja rajanylittävää liiketoimintaa.
Eräitä näkökulmia ilmastokeskusteluun Anna Uusitalo Keski-Suomen ympäristökeskus.
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
Viestintäsuunnitelma
Juhani Kettunen Tiimikoulu Ammattikoulutus käsityöajalla perustui mestari-oppi- poikajärjestelmään (1), jossa oppipoika mestarin tiukassa ohjauksessa.
Suomen Kiinteistöliitto Kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio. Kiinteistöliitto pyrkii siihen, että ihmisillä olisi viihtyisiä.
Liikuntapoliitiikan perusteet. Prosessi (mukana ohjausryhmä) ●Tarvekyselyt (kuntalaiset, järjestöt) ●Perustietojen kokoaminen (miten maassa menee, viralliset.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Hyvinvointimatkailu Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Vaihtoehtoinen malli Etelä-Suomen keskellä Valinnanvapautta palvelusetelillä.
Global relations Katju Holkeri VM/HKO. pp.kk.vvvv Osasto 2 Global relations  OECD-tasoiset  Jäsenyysprosessi (Venäjä, Viro, Israel, Slovenia,
Ryhmäkorjauskysely työpajan pohjustukseksi Toteutus 6-8/2013.
Palvelutuotannon suunnittelu ja ohjaus APR:n avulla Miten terveyskeskuksen tuottavuus paranee? Outi Elonheimo Dosentti, LKT Kunta-HCLF
Teuvo Aro Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Tampereen alueen palvelurakennukset energiatehokkaiksi ”TAPRE”
1 IT-seminaari ISTEKKI OY 1.Yhtiön esittely Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Kuopion kaupungin IT- ja lääketieteellisen tekniikan palvelutuotantoyhteistyön.
1 (6) Suomen Betoniyhdistys r.y. Jussi Mattila KORJAUSRAKENTAMISEN KOULUTUKSEN TILA JA KEHITYSSUUNNAT JHL:n auditorio Korjausrakentamisen osaaminen.
KohdematkatKaleva Oy Oulun Vientikilta Oulu.
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Ekomatkailu, alueellinen kehitys ja ympäristön suojelu - Esimerkkialueena Costa Rica HUOM: Tämä on harjoitus PP kurssille ”Tutkielman teko ja tieteellinen.
Vieraskielisen väestön ennuste Helsingin kaupungin tietokeskus Pekka Vuori Työryhmä: Helsinki: Pekka Vuori, Marjo Kaasila, Netta Mäki.
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Rakennettujen jokien hoitotoimenpiteet: tutkimustulosten käytäntöön vienti ??? Vaelluskalafoorumi, Helsinki Panu Orell Riista- ja kalatalouden.
Suomen kaupunkien kehitys
Kaupungistuminen Kaupungeissa elää puolet maapallon väestöstä
Liitto palvelee Mitä seura saa liitolta
Esityksen transkriptio:

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki1 SVING-TULOSSEMINAARI Helsinki Hankkeen taustaa Kiinteistöalan Koulutussäätiö

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki2 SVING-hankkeen taustaa Kehitys- ja koulutushankkeen taustalla oli yhteinen halu vaikuttaa rakennetun ympäristön – ennen muuta asuinrakennuskannan – hoitoon, ylläpitoon ja korjausrakentamiseen niin, että molempien maiden ympäristöpoliittiset tavoitteet ja sitoumukset voitaisiin mahdollisimman kustannustehokkaasti saavuttaa.

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki3  Globalisaation vahvistuessa tarvitaan toisaalta entistä parempaa kansainvälisten toimintaympäristöjen ymmärtämystä, mutta myös eri kulttuurien ja historian tuntemusta. Tämä pätee yhtä lailla naapurimaiden suhteen eli yhteistyöhön kannattaa panostaa.

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki4  Itse perusongelma – asuinrakennuskannan kasvava korjaustarve – on Suomessa ja Virossa melko samanlainen. Huomattava osa asuntokannasta rakennettiin nopean kaupungistumisen aikana eli 1960 – 1980 –luvuilla, mikä vaatii lähivuosina moninkertaista panostusta peruskorjaukseen ja - parannukseen.

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki5  Asuinrakennuskannan perusparannustarpeet tulevat nimenomaan tiukentuvista energiatehokkuusvaatimuksista ja ilmaston muutoksen hidastamisesta. Tämä edellyttää ympäristömyönteisiä toimintatapoja jokapäiväisessä kiinteistönhoidossa ja niiden kouluttamista isännöitsijöille ja kiinteistönhoitajille.

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki6  Haasteisiin voidaan vastata ottamalla käyttöön pidemmän aikavälin elinkaarisuunnittelu, ylläpitokustannusten ja kulutuksen seuranta sekä sitouttamalla osakkaat ja asukkaat tarvittaviin päätöksiin lisäämällä tiedotusta ja koulutusta.

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki7 Mitä saatiin aikaan ?  Pitkäaikainen yhteistyö Suomen ja Viron välillä mahdollistanut interreg-hankkeen (lähes 0,6 me)  Monipuolinen kokonaisuus  Tulokset tiivistetysti tänään arvioitavissa  käytettävissä tiedottamiseen

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki8

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki9 Yhteistyötahot  SVING-hankkeessa on mukana seuraavat yhteistyötahot: Kiinteistöalan Koulutussäätiö Suomen Kiinteistöliitto KTI Kiinteistötieto Oy Enrocon Oy Tutkija Sampo Ruoppila Tallinna Tehnikaülikool, Ehitustootluse instituut Eesti Kinnisvara ja Holdataje Liit, EKHHL Eesti Kortteriuhistuste Liit

Etelä-Suomen ja Viron Interreg IIIA-ohjelma Helsinki10 Svingin jälkeen 2008?  Svingin liiketoiminnallistaminen  Mahdollisuus: Viron ja Suomen yhteinen koulutus-, kustannus- ja tutkimusyritys/yhteisö  Uudet jatkohankkeet  Baltia-yhteistyö  Venäjä-yhteistyö