Tupakan vaikutukset hyvinvointiin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Tupakkatutkimus Samu Heinonen 2B.
Kannabis valistajan haasteena
Hiv ja aids.
Sama keho ja sama pää koko elämän
Tupakoinnin lopettaminen
KANSANTAUDIT.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Tupakka ja ympäristö.
Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen
NOPS – hanke Hyria Karankatu 3-5 NOPS -seminaari
Kansantaudit.
Ympäristöterveys.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Tupakointi ja työelämä
Akateeminen terveyskeskus Nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön vaikuttaminen Kirsi-Marja Jekkonen-Cavenius.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Tupakointi ja seksi.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Sydän- ja verisuonitaudit
SYÖPÄ.
Sydän- ja verisuonitaudit
Terveydenhuollon palvelukeskus Hammashoito Miten tupakointi näkyy suussa?
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
62. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Alkoholista asiallisesti
Mielenterveyden häiriöt
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihteet Minna, elias ja kalle.
TUPAKKA KPL 23.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Lapsuus ja nuoruus.
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Tupakka, alkoholi ja huumeet
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Esityksen transkriptio:

Tupakan vaikutukset hyvinvointiin

Tupakka haisee…

Faktoja tupakan vaarallisuudesta Tupakan savu sisältää noin 50 syöpää aiheuttavaa kemikaalia. 50% tupakoitsijoista kuolee tupakoinnin seurauksena. Tupakoinnin aiheuttamiin sairauksiin kuolee Suomessa noin 5000 ihmistä joka vuosi = enemmän kuin huumeiden, alkoholin, liikenneonnettomuuksien, aidsin, itsemurhien ja murhien seurauksena yhteensä.

Tupakoinnista on haittaa nuorenakin

Tupakoinnista on haittaa nuorenakin Tyttö/poikaystävä ei tykkää ja on huolissaan Rahan meno 1 aski pvässä = 1600 euroa vuodessa Ulkonäkö Kasvojen iho Hampaat ja suu Sormet ja kynnet Hiusten lähtö Keskivartalolihavuus Paha haju Jaksaminen Fyysinen suorituskyky, kunto Väsymys, keskittymisvaikeudet, hermostuneisuus, päänsärky Vastustuskyky, hengitystieoireet (yskä, lima) Mieskunto

Tupakoinnin terveysvaikutukset Syöpä Sydän- ja verisuonitaudit Keuhkoahtaumatauti ja monet muut vakavat hengityselinten sairaudet Stressi, väsymys, päänsärky Rypyt ja akne Lapsettomuus Erektiohäiriöt Hiusten lähtö Selkärangan ja sen välilevyjen rappeutuminen Häiriöt kuukautiskierrossa Osteoporoosi eli luukato

Passiivinen tupakointi kohdistuu syyttömiin Passiivinen tupakointi = tahtomattaan joutuu hengittämään ympärillä olevaa tupakansavuista ilmaa. Passiiviselle tupakoinnille voi altistua, jos isä tai äiti, poika/tyttöystävä tai kaverit polttavat. Tupakoivien vanhempien lapset ovat vaarassa. Myös lemmikkieläimet kärsivät passiivisesta tupakoinnista. Kenenkään ei tulisi vastoin tahtoaan altistua tupakan savulle. Laki suojelee ei-tupakoivia, esimerkiksi turvaamalla savuttoman koulu- ja työympäristön.

Pohdittavaksi Mitä haittaa tupakoinnista on nuorille? Ovatko tupakoinnin terveysvaaroista kertovat tekstit tupakka-askeissa mielestäsi tarpeellisia vai tarpeettomia? Miksi? Kummat toimisivat tehokkaammin, varoitustekstit vai –kuvat? Mikseivät nuoret välitä tupakoinnin terveyshaitoista? Tiedätkö jonkun, joka kärsii/on kärsinyt tupakoinnin vaikutuksista? Onko tupakointi oma asia vai ei? Miksi?