DM 117 130 11-2004 Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari 9.12.2004 Avaus, Martti af Heurlin, Tekes #121144 Muotoilu – PROOMU – 9.12.2004.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013 Visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma Vesa Vuorenkoski Tiedotustilaisuus
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
KESTÄVÄ KEHITYS/EKOTEHOKKUUS JA KYMENLAAKSON PK - YRITYKSET
YMPÄRISTÖLIIKETOIMINTA JA
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
- mahdollisuus kehittämiseen -
EU-rahoitusta haettavana- informaatiotilaisuus Carelicum Kalevi Pölönen/Kari Korhonen.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Teollisuus ja Työnantajat Koulutuspolitiikka / HT 1 Tulevaisuusluotain Tärkeimmät tulokset Työläs, mutta opettava prosessi !!! Yhteistyösuhteet.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Projekti: Iso rinkeli.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Innovaatiot Euroopan moottorina ja Suomen innovaatiopohjainen talouskasvu EK-Elinkeinopäivä , Turku Johtaja Timo Kekkonen, Innovaatioympäristö.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Tekesin EAKR Etelä-Pohjanmaalla ”KTM:n hallinnonala, toimintalinja 2.1 ”haasteelliset alueet”: v = 516 keur (EU+kans) keur (kunta) lisäksi.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Tekesin strategia 2015.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Suomen Akatemian ja Tekesin tuki 6. puiteohjelman instrumenttien valmisteluun
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Tuulivoima ja kestävä kehitys Jerker Johnson ”Kestävä kehitys on periaate joka läpäisee kaiken suunnittelun ” Pohjanmaan visio: Osallisuus Kilpailukyky.
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Kestävää kasvua ja työtä
Innovatiiviset kaupungit
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Työ- ja elinkeinokeskus 1 Työ- ja elinkeinokeskukset (TE-keskukset) 15 kpl Suomessa Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) 200 toimipistettä Suomessa.
Avoin tiede ja tutkimus -tiekartan vastuut tutkimusrahoittajille Ilona Lundström
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Strategiaperusta ja ohjelmat
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Kemian opetuksen visiot kemianteollisuuden näkökulmasta
Tekesin viestit 2016 VIESTIT Markkinat
Yhteinen tavoitteemme
Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
Yritystukien vaikutuksista
TALOUDELLINEN YHDENTYMINEN
Team Finland – palvelutarjonta
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –

DM Copyright © Tekes Osaamispohja vahvistuu t&k-toiminnan ansiosta Korkealaatuinen tutkimus- ja kehittämistoiminta Suomessa lisääntyy ja siihen osallistuu yhä useampi yritys ja tutkimusorganisaatio. Tuloksena osaamispohja vahvistuu kansantalouden ja yhteiskunnan kannalta keskeisillä aloilla ja klustereissa. Innovaatiotoiminta kansainvälistyy Kansainvälinen yhteistyö osaamisen luomisessa ja soveltamisessa vahvistuu ja parantaa innovaatiotoiminnan kilpailukykyä. Innovatiiviset kasvuyritykset menestyvät Teknologiaa kehittäviä ja hyödyntäviä yrityksiä syntyy nykyistä enemmän ja ne kasvavat nykyistä nopeammin. Näin elinkeinoelämä uudistuu ja luo uusia työpaikkoja. Tuottavuus kasvaa ja elinkeinoelämä uusiutuu Vahvan innovaatiotoiminnan ansiosta yritykset ja elinkeinoelämä uusiutuvat, ja teollisuuden ja palvelujen tuottavuus paranee. Tästä seuraa yritysten globaali kilpailukyky, kansantalouden kasvu ja hyvä työllisyys. Innovaatiotoiminta lisää yhteiskunnan hyvinvointia Teknologia ja innovaatiot edistävät sekä taloudellisen kehityksen kautta että suoraan yhteiskunnan hyvinvointi- ja ympäristötavoitteita. Alueet kehittyvät Osaaminen, erikoistuminen ja verkottuminen tukevat alueiden kehittymistä siten, että kansallisen innovaatiopolitiikan päämäärät toteutuvat koko maassa. Tekesin päämäärät Muotoilu on mukana mm. elinkeinoelämän uusiutumisessa ja osaamispohjan vahvistumisessa

DM Copyright © Tekes Tekesin toiminta-ajatus Tekesin tehtävä on edistää teollisuuden ja palveluelinkeinojen kilpailukykyä teknologian keinoin. Toiminnan tulee monipuolistaa tuotantorakenteita ja kasvattaa tuotantoa ja vientiä sekä luoda perustaa työllisyydelle ja yhteiskunnan hyvinvoinnille. DM Copyright © Tekes merkitys laajentunut … liiketoimintaosaamiseen ja sen osa-alueisiin … … kasvun lisäksi muihin tavoitteisiin kuten terveys, ympäristö

DM Copyright © Tekes ”Teknologiastrategiaa 2005…” rakennetaan Globaalit muutosvoimat – 2005… Trendit: globalisaatio ja toimintaympäristökilpailu osaaminen ja sen hallinta verkottunut toimintatapa kestävä kehitys ikääntyminen ja sosiaalinen kehitys turvallisuus terveys ja arvot teknologian muutosvoimat ”draft” … joista muotoilullekin kehittämisen suuntaa…

DM Copyright © Tekes Tekesin strategian 2005 sisältölinjaukset  Sovellusten valinnat Innovatiiviset tuotteet, prosessit ja järjestelmät Palvelut Työn ja vapaa-ajan sovellukset Terveys ja hyvinvointi Turvallisuus Niukkaresurssisuus, ympäristö ja energia ”draft” Valinnat kussakin Sisältää muotoilua

DM Copyright © Tekes Tekesin strategian 2005 sisältölinjaukset Tekesin strategian 2005 sisältölinjaukset  Teknologian ja osaamisten valinnat Teknologian ja osaamisten valinnat Tieto – ja viestintäteknologia - valinnat Bioteknologia - valinnat Nanoteknologia - valinnat Materiaaliteknologia - valinnat liiketoiminnallinen uudistuminen ja kasvu kasvuyrittäjyys kansainvälisen kilpailuympäristön menestyksekkäät toimintamallit palveluliiketoiminta Liiketoimintaosaaminen ”draft” Liiketoimintaosaaminen sisältää myös muotoilun osaamisen

DM Copyright © Tekes PROOMU päätösseminaari TUPAS – Muotoilun tutkimustiedon siirtopalvelu Päätös käynnistämisestä tehty Haetaan tutkimuspalvelujen tarjoajia Nettiin näinä päivinä palvelun tarjoajien haku MUOTO ohjelman tutkimushankkeiden haku 2005: Valmistelu loppusuoralla Päätökset vuoden vaihteessa Muotoilun ajankohtaista Tekesissä

DM Copyright © Tekes PROOMU päätösseminaari Peruslinjaus: Muotoilu halutaan nähdä pääosin osana t&k- prosessia ja liiketoiminnan kokonaisuutta - ja Tekes rahoittamia tuotekehityshankkeita: T&k:n suunnitteluvaiheessa – osaksi valmisteluhankkeita T&k-hankkeissa – osaksi tuotekehitysprosessia Muotoilun ajankohtaista Tekesissä Liiketoiminta t&k-prosessi muotoilu

DM Copyright © Tekes PROOMU päätösseminaari Ollut merkittävä avaus muotoilun merkityksen vahvistamiseen Volyymi 27 Me / josta Tekes noin puolet (tutkimukseen 3,5 Me) Akatemia 2 Me tutkimukseen 50 yritystä – 11 tutkimusyksikköä Ohjelma lisännyt muotoilun merkitystä yritysten strategioissa Uskomme että se on edistää muotoilun hyödyntämistä Jatko arvioidaan ohjelman tulosten pohjalta Joka tapauksessa muotoilu on muodossa tai toisessa Tekesin agendalla jatkossakin MUOTO 2005

DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Muotoilu on jatkossakin vahvasti mukana Tekesissä. # Muotoilu – PROOMU –