TENTTIVILPPI JA PLAGIOINTI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

Jakson 3 lähestyessä. Tarkista valinnat Wilmasta • Ryhmiä ei vaihdeta kesken jakson. • Pidä huoli, että valitset riittävästi kursseja. • Jos haluat osallistua.
ORIENTAATIOTILAISUUS AVOIMEN YLIOPISTON OPINTOIHIN
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
HOPSista Eli mistä tässä onkaan kysymys? TAIKOPEDA
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Ammatillinen koulutus
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
Minä oppijana 1 ov..
Työrauha ja haastavat tilanteet
YLIOPISTO-OPISKELUSTA JA OPISKELIJA-KULTTUURISTA
HUMAKin eettiset ohjeet Esittelyaineisto
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio.
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
TIETOVERSTAS KPAMKin tapaan Hanna-Riina Aho Satu Salmela.
Matti Urhonen & Antti Kohtala TTE4SN Opiskelijan etiikka ja moraali Onko sitä?
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Prosessikuvaus* plagiointiepäilyn käsittelystä Aalto-yliopistossa
HY:n Oodi-päivä: Opintosuorituksen kieli Esko Koponen Asiantuntija, kansainväliset opintoasiat Rehtorin kanslia/opintoasiat
Toimitusketjun kehittämisprojekti ** poista tämä sivu ** Katso käyttö- ja täyttöohjeet erillisestä opiskelijan ohjeesta.
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Oppimisen arviointikriteerit näkyviksi Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
PL 123 (LÖNNROTINKATU 37) HELSINKI ► PUHELIN (09) ► Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus.
OPETUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Mervi Palva.
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Helsingin yliopisto Avoin yliopisto Henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS Avoimessa yliopistossa
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintopalvelut / Student and Academic Services T-rakennus, 2. krs / Building T, 2nd floor.
Vilppiä ja plagiointia koskevia määräyksiä Jyväskylän yliopistossa.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Tiedonsiirto toiselle asteelle Tiedonsiirron periaatteita Perusopetuksella velvoite siirtää opetuksen järjestämisen kannalta välttämätön tieto.
Johtamisen perusteet Verkkokurssi Aalto-yliopisto Avoin yliopisto A21A op Kevät 2016 Juhani Kauhanen Copyright Juhani Kauhanen.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Vilpistä ja sen selvittämisestä | Petri Sjöblom
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Osaamisen näytön prosessi
Abiturientin ohje syksy 2017
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Osaamisen näytön prosessi
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Kohti kansallista digitaalista koulua
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Esityksen transkriptio:

TENTTIVILPPI JA PLAGIOINTI Pedagoginen kahvila 17.11.2009 Virpi Kiljunen

Vilpillisten opintosuoritusten arvostelua koskeva menettely Avoimessa yliopistossa Perustuu: yliopistolakiin ja –asetukseen Helsingin yliopiston opintosuoritusten arvostelua ja kuulusteluja sekä opintosuoritusten tutkintolautakuntaa koskevaan johtosääntöön Avoimen yliopiston johtokunnan päätös 2.4.2009: Vilpillisten opintosuoritusten arvostelua koskeva menettely Avoimessa yliopistossa

Mitä on vilppi? Mitä on plagiointi? Kaikenlainen vilppi opinnoissa on kiellettyä! Tenttivilppi = muistiinpanojen ja lähteiden käyttäminen silloin, kun siitä ei ole sovittu sekä muunlainen lunttaaminen. Plagiointi = toisen ihmisen ideoiden, ajatusten, kirjoitusten, keksintöjen jne. kopioiminen ja esittäminen ominaan. Vilpillistä menettelyä kirjallisissa töissä mm. muualta otetun tekstin tai sen osan hyödyntäminen ilman asianmukaisia viitteitä sekä tekaistujen tietojen antaminen.

Mitä opiskelijan on tiedettävä? Tenttivilppi ja plagiointi on kiellettyä opintojen kaikissa vaiheissa ja kaikilla opintojaksoilla. Opiskelijan perustaitoihin kuuluu osata tehdä ero oman ja lainatun tiedon välillä. Opiskelijan on ymmärrettävä, mikä on vilpillistä toimintaa esimerkiksi tentissä. Epäselviä asioita opintojen alkuvaiheessa voivat olla mm. tieteellisen viittaustavan käytännöt. Ongelmia saattaa olla myös verkossa olevan aineiston käyttämisessä (vrt. Wikipedia)

Mitä tietoa Avoimen opiskelijat saavat? Http://www.avoin.helsinki.fi/opiskeluntaito/index.htm Avoimen yliopiston verkkosivuilla on paljon tietoa yliopisto-opiskelusta ja linkityksiä myös muille akateemisia opiskelutaitoja koskeville sivuille. http://www.avoin.helsinki.fi/opiskeluntaito/tehtavat.htm#plagiointi Plagiointi ja tenttivilppi –asia omana kohtanaan sisältää myös johtokunnan päätöksen ja sen taustana olevat asiakirjat Opiskelutaidolliset kurssit, mm. Kirjallinen ilmaisu, Taitava oppija, myös kurssi viittauskäytännöistä ja lähdemerkinnöistä

Mitä tietoa Avoimen opiskelijat saavat? (2) Avoimen yliopiston järjestämät opinnot ovat yliopisto-opintojen alkuvaiheeseen sijoittuvia opintoja (perus- ja aineopintoja, yleisopintoja, kielikursseja) > ohjaus yliopisto-opiskelijaksi kasvamiseen tärkeää! Mikä on Avoimen yliopiston opiskelijoiden tietotaso tieteellisten opintojen ”pelisäännöistä”, eroaako se keskimääräisesti perustutkinto-opiskelijoiden alkuvaiheen valmiuksista? Mitkä ovat opettajien kokemat haasteet ”tieteen pelisääntöjen” noudattamisessa alkuvaiheen opinnoissa?

Toimenpiteet vilppi- ja plagiointiepäilyissä Epäilyn esittäjä (kurssin opettaja, tentinvalvoja) ilmoittaa opiskelijalle mahdollisimman nopeasti epäilystä ja pyytää opiskelijalta selvityksen asiasta. Jos epäily osoittautuu aiheettomaksi, asian käsittely lopetetaan ja päätös ilmoitetaan epäillylle

Toimenpiteet…. Tenttivilppi Tentinvalvojalla valmis lomake, jolla vilppiepäily ilmoitetaan ja raportoidaan Tenttipalvelu saattaa asian välittömästi palvelupäällikön (Sari Laurila) tietoon Lomakkeella saatujen tietojen perusteella palvelupäällikkö pyytää opiskelijalta selvityksen tapahtuneesta viimeistään tenttiä seuraavan viikon aikana Saadun selvityksen ja muiden asiakirjojen perusteella hallintopäällikkö (Jukka Finska) esittelee asian Avoimen yliopiston johtajan (Tapio Kosunen) päätettäväksi

Toimenpiteet…. Plagiointi Plagiointia epäillessään opettaja pyytää opiskelijalta selvityksen asiasta Jos opiskelija myöntää plagioinnin tai selvitys on riittämätön, opettaja tiedottaa asiasta pikaisesti Avoimen yliopiston koulutuspäällikölle (käyttäytymistieteelliset opinnot: Virpi Kiljunen; valtiotieteelliset ja oikeustieteelliset opinnot: Eeva-Liisa Nisula; muut opinnot (mm. humanistiset, luonnontieteelliset): Sanna Tanskanen Tämän jälkeen käsittely etenee ”Toteen näytetystä vilpistä tai plagioinnista aiheutuvat seuraamukset” –prosessin mukaisesti > >>

Toteen näytetystä vilpistä tai plagioinnista aiheutuvat seuraamukset (1) Vilppiin syyllistyneen opiskelijan kuulustelu tai muu opintosuoritus hylätään. (HY:n opintosuoritusten arvostelua ja kuulusteluja sekä opintosuoritusten tutkintolautakuntaa koskeva johtosääntö) Vilppi tai plagiointi, hylkäämispäätös ja opiskelijan antama selvitys toimitetaan tiedoksi koulutuspäällikölle ja Avoimen yliopiston johtajalle. Tenttivilppitapauksissa tenttipalvelut ilmoittaa asian myös tentin vastaanottavalle opettajalle. Avoimen yliopiston johtaja päättää saamansa aineiston pohjalta ryhdytäänkö muihin toimenpiteisiin. Päätökseen vaikuttaa vilpillisen menettelyn vakavuus, mahdollinen toistuminen ja piittaamattomuuden aste.

Toteen näytetystä vilpistä tai plagioinnista aiheutuvat seuraamukset (2) Opiskelija menettää suoritusoikeutensa siihen opintojaksoon, johon hän on ilmoittautunut ja jossa vilppi tai plagiointi on todettu. Jos vilppi tai plagiointi on toistuvaa tai erityisen loukkaavaa tai piittaamatonta, menettää opiskelija Avoimen yliopiston opinto-oikeutensa siihen opintokokonaisuuteen, johon hän on vilpistä tai plagioinnista kiinni jäädessään ilmoittautunut. Ennen päätöstä koulutuspäällikkö tai johtaja voi kutsua opiskelijan kuultavaksi. Opiskelija voi valittaa hylkäämispäätöksestä Avoimen yliopiston johtokunnalle 2 viikon kuluessa siitä, kun on saanut tiedon päätöksestä.

Toteen näytetystä vilpistä tai plagioinnista aiheutuvat seuraamukset (3) Helsingin yliopiston läsnä olevien perustutkinto-opiskelijoiden osalta menetellään Helsingin yliopiston opintosuoritusten arvostelua ja kuulustelua sekä opintosuoritusten tutkintolautakuntaa koskevan johtosäännön mukaisesti 5. luku Kuulustelun häiritseminen ja kuulusteluvilppi (suorituksen hylkäys, dekaani, tiedekuntaneuvosto, opintosuoritusten tutkintolautakunta, rehtori)