Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013. World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SK 64 Rakennusten sähköasennukset
Advertisements

Maastoammunta SJAL tuomarikoulutus 2013.
Tuomarikoulutus SJAL tuomarikoulutus WA tuomaritoiminta • World Archery tuomarit – Kansainväliset tuomarit – Kansainväliset tuomarikandidaatit –
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
Vastuunjako • Kilpailun järjestäjä • Jury • Tulospalvelu • Ammunnanjohto • Kenttätuomari • Päätuomari.
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Erikoistapauksia SJAL tuomarikoulutus Tehtävä 78.1 Seniorien ja juniorien kilpailussa oli 30 min lämmittelyaika sekä naisten että miesten sarjoille.
Turvallisuus SJAL tuomarikoulutus TUOMARIN ON HUOLEHDITTAVA KILPAILUN TURVALLISUUDESTA KAIKIN KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIN KEINOIN.
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
Suomen erikoissäännöt SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Ikäluokat • Aselajit tauluammunnassa ja maastossa • Ammuntamatkat • Pukeutumissäännöt • Harrastaja-
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, LMjaosto.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, Pistoolijaosto.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
Kalastuslain kokonaisuudistuksesta järjestöpäällikkö Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitto.
ACTION AIR - Action Air on yksi Practicalin disipliini eli aselaji. Se on kansainvälisen Practical-liiton (IPSC) ja Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL)
Uuden jäsenen ottaminen ja pitäminen klubissa Esitys lohkon klubien varapresidenteille.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
EU-vaikuttaminen Suomessa
SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
KONVENTIO 2015 äänten rekisteröiminen. Aiemmin on ollut 3 sarjaa lomakkeita äänestystä varten, jotka ovat tulleet postitse seuraaville: Klubit Piirit.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Maastoammuntarata SJAL tuomarikoulutus 2013.
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Ottelukierrokset henkilökohtainen kilpailu SJAL tuomarikoulutus 2013.
Ottelukierrosten järjestys SJAL tuomarikoulutus 2013.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Sisäammunnan pisteytykset SJAL tuomarikoulutus 2013.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Tuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
TERVETULOA FC POHU T00 HAASTE- JA HARRASTETURNAUKSEEN! LA-SU PITÄJÄNMÄEN TEKONURMI Pelitapa: Haaste 9v9, harraste 7v7, puolikas kenttä,
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Parajousiammunta SJAL tuomarikoulutus Parajousiammunta - luokat Tähtäinjousi – W1, W2 ja Standing – kaikissa erikseen miehet ja naiset. – Välineet.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
3.5 Harha Jos  1 = 0 Harhaton b 2 = 0,20, s.e.(b 2 ) = 0,07 H 0 :  2 = 0 H 1 :  2 ≠ 0  = 0,05 tai 0,01 n = 60 t.025 (58) = 2,00t.005 (58)
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
AMPUMAKORTTI- PILOTTIKURSSI TIKKAKOSKEN AMPUJAT ry Seuran esittely Puheenjohtaja Juhani Öhman.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Kaavoitusohjelman kehittämistyöryhmän toimenpide-ehdotus
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
20. Paikka, nopeus, kiihtyvyys
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
AKROBATIAVOIMISTELU Kansallinen tuomarikoulutus Suoritustuomari I-taso Taiteellisuustuomari
Järjestötoiminnan ABC
Kilpailusäännöt, Yleinen osa Muutosehdotukset alkaen
Sääntövaltuuskunnanpäätöksiä
Salibandy.
AKROBATIAVOIMISTELU Kansallinen tuomarikoulutus Taiteellisuustuomari I-taso
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Päätös VIRTA-opintotietopalvelun hallintamallin hyväksymisestä
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2018.
Vastuunjako SJAL tuomarikoulutus 2018.
Päätuomarin velvollisuudet
Lukuvuosi [Lisää vuosi] Koulun nimi Opettajan nimi Luokka-aste
Tuomarin velvollisuudet
WA tuomaritoiminta World Archery tuomarit Maanosatuomarit
G-tuomarikoulutus Paikka ja aika.
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos 2019
Marttayhdistyksen vuosikello
MARTTAYhdistysten Sääntömuutos
Esityksen transkriptio:

Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2013

World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. – Säännöt määrittävät periaatteet ja olemuksen. Päätetään neljäksi vuodeksi kerrallaan kongressissa, vuosi kesäolympialaisten jälkeen. Tarvittaessa voidaan tarkentaa muissa kongresseissa. – Ohjesäännöt tarkentavat tarvittaessa sääntöjen soveltamista ja käyttöä. Ohjesäännöistä päättää WA:n hallitus. Voimassa seuraavaan kongressiin asti, jossa ne joko vahvistetaan tai hylätään.

World Archery - tulkinnat Sääntöjen tulkinnasta WA:ssa vastaavat pysyvät komiteat. Koskevat yleensä yksittäisten välineiden sääntöjenmukaisuutta. Constitution and Rules Comittee ohjaa kysymyksen sopivalle komitealle, joka antaa vastauksensa. Tulkinta on voimassa, kunnes se vahvistetaan tai korjataan seuraavassa kongressin kokouksessa.

World Archery - tulkinnat Sääntöjen tulkintatavasta päättää osaltaan myös tuomarikomitea. Tuomaritapaamisissa päätetyt tulkinnat – Esim. välinerikon 15 minuutin tauko tarkoittaa 2x6 tai 4x3 nuolta. Judges’ Guidebook

SJAL - säännöt Suomen Jousiampujain Liiton alaisissa kilpailuissa käytetään World Archeryn kilpailusääntöjä kansallisilla lisäyksillä ja poikkeuksilla. – Kansallisista säännöistä päättää liittohallitus. Jos säännöstä ei ole poikkeusta, noudatetaan WA:n sääntöä. – Huom. Käännösvirhe ei muuta sääntöä.

SJAL – tulkinnat Kansallisten sääntöjen tulkinnasta päättää tuomarineuvosto. – Hallitus tarvittaessa tarkentaa sääntöä. WA:n sääntöjen osalta tulkintapyyntö välitetään eteenpäin, jos olemassa olevaa tulkintaa ei ole olemassa.

Kilpailun aikana Tuomari tulkitsee sääntöjä. – Tarkista tarvittaessa sääntökirjasta. – Kysy tarvittaessa muilta tuomareilta. Kilpailija voi tehdä päätöksestä kirjallisen valituksen kilpailun jurylle. – Ei koske osuma-arvoa tai keltaisen kortin näyttöä joukkuekilpailussa. – Juryn päätös on lopullinen.

Kilpailun jury Kilpailun juryn koostumus (kansallinen) – Ampujien edustaja – Järjestäjän edustaja – Tuomariston edustaja, yleensä päätuomari Jury käsittelee vain valitukset – Tästä peritään maksu, joka palautetaan jos valitus hyväksytään Tuomariston edustajan tulee tuntea säännöt hyvin.