Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuntauudistus ja uusi paikallisuus
Advertisements

Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
ELINVOIMAPOLITIIKAN ULOTTUVUUDET Saavutettavuus Sijaintiedut Uusiutumiskykyiset yritykset Yrittäjyys Kunta hankkijana Houkutteleva kaupunki Organisoinnin.
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
OSTA LÄHELTÄ – KEHITÄ KUNTAASI
PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Toimialaorganisaatio
Suupohjan seutuportaali –hanke
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Satu Helmi & Ismo Kantola
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Miksi aluekehitysohjelma käynnistettiin? Kansanedustaja Martti Korhonen.
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
Maunulan keskustan kehittäminen Mitä suunnittussa pitäisi huomioida? Maunula-Seura Strategiset Mau- nulaan liittyvät tavoitteet Asiat jotka voidaan.
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus- ja rakenneuudistus Uudenmaan Kokoomus ry:n syyskokous Mäntsälä Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Väkevä-Harjula/2010 Tutkimusta: Kilpailukyky- ja vetovoimakysely 2010 Hyvä Henki -ohjelmalla yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Riihimäen-Hyvinkään.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Porin selvitysalueen vertailutilastoja Siikainen Pomarkku Pori Luvia Lavia Ulvila Harjavalta Kokemäki Nakkila Merikarvia.
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
Muuramen malli – itsenäisen kunnan valinta
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
1 AMMTILLISEN KOULUTUKSEN MERKITYS KUNNALLE
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Kaupunki onnensa seppänä Elinvoimapolitiikan painopisteet ja organisointi Kuntamarkkinat Eero Holstila.
ALAVUS Seinäjoen seudun erityinen kuntajakoselvitys Raimo Harjunen ja Jouko Luukkonen.
INSSI-KEHITTÄMISSEMINAARI Teknillisen korkeakoulutuksen kehittämisen tilanne Johtaja Hannu Sirén.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Eurooppalaiset haasteet huippuosaamiselle Hannu Takkula Euroopan parlamentin jäsen, Kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan varapuheenjohtaja.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Kalajokilaakso 1.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Lapin matkailustrategia Matkailuasiantuntija Satu Luiro, Lapin liitto.
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
Keski-Pohjanmaan alueellinen työvoima- ja yrityspalvelukokeilu
1.6. Matkakeskus 1. Keskustan kehittäminen Kustannukset: Aikataulu:
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
HAMK, Forssa Logistiikkafoorumi
Kehittämisen painoalueet kunnissa
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Tampere - Suomen edelläkävijä, Lessons Learned
Esityksen transkriptio:

Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro

Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen

Uusi hallitus aikoo uudistaa kunta- ja palvelurakenteen Kuntauudistus nojaa vahvoihin elinvoimaisiin peruskuntiin Elinvoimainen kunta: -Riittävän suuri pystyäkseen itse vastaamaan peruspalveluista -Tuloksellinen elinkeinopolitiikassaan ja kehittämistyössään -Vastaa tehokkaasti yhdyskuntarakenteiden hajautumiskehitykseen

Menestyvillä alueilla osaavaa työvoimaa toimivia verkostoja ja kumppanuuksia ihmisten ja organisaatioiden välillä rahoitusta uusille yrityksille, tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle. alue yleisesti houkutteleva ja elämisen laatu korkea –lyhyet työmatkat, turvalliseksi koettu asumisympäristö, kaupungin korkeatasoinen arkkitehtuuri ja laadukas rakentaminen, kiinnostava keskusta elämyksineen ja monipuolisine ajanviettomahdollisuuksineen sekä hyvät lähipalvelut….

Mikkelin kehitysnäkymät Kuva: Paula Myöhänen

Mikkelin kaupunki v.2020 Mikkelissä on modernein yritysten kehitys- ja palvelujärjestelmä. Maankäyttö ja kaavoitus toimivat notkeasti. Mikkeli on kärkialoistaan tunnettu. Kaupunki on edelläkävijä turvallisuudessa sekä ympäristö- ja energiataloudellisissa ratkaisuissa. Mikkeli on kansakunnan arkistoinnin ja sähköisen muistin päämaja. Mikkelin kiinnostava keskusta houkuttelee yrityksiä ja asukkaita. Palveluista, palvelukulttuurista ja luonnosta Mikkeli saa vetovoimaa ja kasvua.

Tilikausien yli-/alijäämät

Kertyneet yli-/alijäämät taseeseen

Vertailukuntana Kokkola Kuva: Paula Myöhänen

Vertailukuntana Seinäjoki Kuva: Paula Myöhänen

Seutukaupunki Kuva: Paula Myöhänen

Mikkelin seutu Seudun kunnat muodostavat vetovoimaisen seutukaupungin, jossa toimiva lähidemokratia on yhdistetty tehokkaaseen yhteiseen palvelutuotantoon Kuva: Paula Myöhänen

MIKKELIN SEUTU

Palvelutuotanto

Keskeisimmät palvelutuotannon ja järjestämisen uudistukset seudulla Seudullista opetuspalvelukeskusta on valmisteltu vuodesta Tällä hetkellä valtuustojen päätöksenteossa. Toteutus? Seutusoten kokeilu käynnistyy Mikkelillä, Ristiinalla, Hirvensalmella yhteinen palvelutuotanto Pertunmaalla, Kangasniemellä ja Mäntyharjulla oma palvelutuotanto Seutusoten kokeilualueella –Yhteinen järjestäjälautakunta. –Yhteinen tuotantolautakunta.

Kiitos mielenkiinnosta! Kuva: Paula Myöhänen