Johtokoodaus Historia, toiminnalliset syyt ja toteutustapojen hintaerot ovat johtaneet eri johtokoodaustapojen kehittämiseen. Hyvälle johtokoodaukselle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

0 Aloitussivu oppaat esittelevät pääosiot 2 Suomen kielen äännemaailma Ali 3 Matematiikka Ubah 1.0 Tietokoneen esittely Mai (audio + kuva) 1.1 Hiiriharjoitukset.
Luku 1. Siirtotekniikan käsitteitä – Taajuus
Tietoverkot •Järjestelmien on vielä ymmärrettävä toistensa signaaleja. •Ne pitää paitsi purkaa myös tulkita. Tämä tapahtuu määrittelemällä bittivirtaan.
ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen1 ASK-Amplitude Shift Keying •Otetaan erikoistapauksena tilanne, jossa informaatiosignaalina s(t) on kantataajuinen.
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Estemenetelmät.
Virheen havaitseminen ja korjaus
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
Luku 5 – Tietojen hakeminen sovelluksiin
Oskilloskooppi Pekka Rantala
Mallintarkistus ja sen soveltaminen PLC toimilohko-ohjelmien verifioinnissa AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt – loppuesitys Markus.
Jukka Inget ja Olli Hellgren
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Kuvan pakkaaminentMyn1 Kuvan pakkaaminen •Bittikarttakuva muodostuu kuvapisteistä, ja jokaisessa kuvassa on tietty määrä kuvapisteitä pysty- ja vaakasuunnassa.
Langattomien laitteiden matematiikka 1
Tietojärjestelmän suunnittelu
KANTATAAJUINEN BINÄÄRINEN SIIRTOJÄRJESTELMÄ AWGN-KANAVASSA
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
Murphy ja TLT eli mitä kaikkea voi mennä pieleen tiedonsiirron eri vaiheissa?
FSK-Frequency Shift Keying
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Tiedon esittäminen.
2. Vuokaaviot.
Virtapiirit.
1.a) f(x) = 2x(x2 – 3) = 0 2x = tai x2 – 3 = 0 x = tai x2 = 3
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio.
Luokan määrittely class-määreellä tMyn1 Luokan määrittely class-määreellä Luokan määrittely tarkoittaa luokan tietojäsenten esittelyä ja jäsenfunktioiden.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Murtoyhtälöt - Yhtälö, jossa nimittäjässä tuntematon
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Mittaustekniikka 26 AD-muuntimia Liukuhihna – Pipeline Muunnos tehdään useassa peräkkäisessä pipeline- asteessa, joissa kussakin ratkaistaan joukko bittejä.
Oskilloskooppi Pekka Rantala
Virtapiiri.
© 2010 IBM Corporation1 Sivustoalue  Internet sivu rakentuu sivustoalueista, jotka yleensä on jaoteltuna toiminnoittain osa-alueisiin.  Sivustoalueella.
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
Mikä on CAN? • CAN (Controller Area Network) on autojen hajautettujen
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
© Conformiq Software Ltd. | The Future of Software Testing Integrointistrategiat.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Kuvakäsikirjoitus Jonna ja Sara. Ensimmäinen kohtaus Kohtauksen sisältö: Luokassa keskustellaan yhteisistä käyttäytymissäännöistä.  yleiskuva luokkahuoneesta.
Älykkäiden käyttöliittymien käytettävyysvaatimukset Rami Annala T Käyttöliittymien ja käytettävyyden seminaari, Syksy 2002: Kontekstiherkkyydestä.
Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle Tutkijoiden olisi hyvä tietää ennakkoon organisaation ja ohjelman pelisäännöt: IPR- asiat, ym. Ohjelmalla.
Vaatimustenhallinta.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op
Tiedon vieminen funktiolle tMyn1 Tiedon vieminen funktiolle, parametrit Argumentin vieminen funktiolle voidaan toteuttaa kahdella menetelmällä: –Pass-by-Value.
Graafinen käyttöliittymä, osa 1
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
15. Ohjelmoinnin tekniikkaa
ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET
MAB3 suorat.
Miika Kuusinen LTY/Tietoliikenteen laitos 2003
Mikro-ohjelmoitava tietokone
SATE2010 DYNAAMINEN KENTTÄTEORIA
TANGENTTI Suora, joka sivuaa käyrää.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Virtapiirit.
BINÄÄRISET TIEDONSIIRTOMENETELMÄT TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
Siirtorekisterin toteutus Javalla
Suurjännitetasasähkönjakelu
28. Lamppu vastustaa sähkövirtaa
Arvio maan hallituksen 8. 9
2. VASTUKSET Ohmin laki ja resistanssi Vastusten sarjaan kytkentä
Jouni Javanainen Fennia Technical Club
Salvat ja kiikut 1D C1 1D C1 S 1D C1 R 1T C1 1J C1 1K 1J S C1 R 1K
Ylinäytteistetyt A/D-muuntimet
Esityksen transkriptio:

Johtokoodaus Historia, toiminnalliset syyt ja toteutustapojen hintaerot ovat johtaneet eri johtokoodaustapojen kehittämiseen. Hyvälle johtokoodaukselle voidaan asettaa seuraavia vaatimuksia: 1. Koodaustavan synnyttämän tasavirtakomponentin pitää olla mahdollisimman pieni, koska sen kasvaminen kasvattaa samalla myös signaalin vaimennusta, jolloin siirtomatka lyhenee. Johtokoodaus tMyn

4. Koodaustavan tulisi käyttää mahdollisimman vähän kaistanleveyttä 2. Koodaustavan tulee sisältää riittävä määrä tilanmuutoksia, jotta vastaanottaja voi synkronoida kellonsa tulevaan tietoon ilman, että signaaliin on lisättävä synkronointia helpottavia pulsseja. 3. Koodaus ei saisi edellyttää tiettyä napaisuutta, jotta yhteydellä ei tarvitsisi huolehtia johtoparien polariteetista. 4. Koodaustavan tulisi käyttää mahdollisimman vähän kaistanleveyttä Johtokoodaus tMyn

Edellä luetellun lisäksi sovellukset voivat asettaa omia vaatimuksia koodaustavalle, joista yksi vaatimus on kellotaajuuden johtaminen suoraan data-signaalista. Johtokoodaustavan valinnassa on kyse enemmän tai vähemmän kompromisseista, joissa ratkaisuihin vaikuttavat sovellus ja käytettävän siirtotien ominaisuudet. Johtokoodaus tMyn

Digitaalisen signaalin koodaus tapahtuu pääsääntöisesti jännitetasojen avulla, jolloin jännitteet esitetään voltteina suhteessa johonkin toiseen tasoon, jota voidaan kutsua viitetasoksi. Käytössä on kolme tapaa ratkaista mikä jännitetaso vastaa ’0’-bittiä ja mikä jännitetaso ’1’-bittiä: 1. Unipolar signalling: ’1’-bittiä vastaa jännitetaso +V volttia, ja ’0’-bittiä vastaa jännitetaso 0 volttia. 2. Polar signalling: ’1’-bittiä vastaa jännitetaso +V volttia, ja ’0’-bittiä vastaa jännitetaso –V volttia. 3. Bibolar signalling: ’1’-bittiä vastaa vuoroin jännitetaso +V volttia, vuoroin –V volttia, ja ’0’-bittiä vastaa jännitetaso 0 volttia. Johtokoodaus tMyn

Otetaan ensimmäisenä unipolaarinen NRZ, kuva 1: Yksinkertaisin tapa koodata johtimessa kulkeva bittivirta on NRZ-koodaus (NonReturn to Zero). NRZ-koodauksessa jännitteen arvo on vakio bitin keston ajan, ja sekä ’0’- että ’1’-biteillä on omat jännitetasonsa. Otetaan ensimmäisenä unipolaarinen NRZ, kuva 1: Johtokoodaus tMyn

1 Kuva 1. Unipolaarinen NRZ. Johtokoodaus tMyn

Unipolaarisen NRZ-koodauksen heikkouksia ovat: koodaus aiheuttaa tasavirtakomponentin peräkkäiset samanarvoiset bitit eivät synnytä riittävästi tilanmuutoksia kellojen synkronoinnin ylläpitämiseksi koodaustapa edellyttää, että signaali ja sen paluujohdin on kytketty samalla tavalla yhteyden molemmissa päissä Hyväksi puoleksi voidaan mainita, että tässä tarvitaan vain yksi teholähde (esim. +5 volttia). Esitellään seuraavaksi polaarinen NRZ, kuva 2: Johtokoodaus tMyn

1 Kuva 2. Polaarinen NRZ. Johtokoodaus tMyn

Lisävaatimuksena on kaksipuolinen teholähde (esim. +5 V ja –5 V). Polaarinen NRZ-koodaustapa parantaa sikäli tilannetta, että nyt linjalla oleva DC-komponentti on selvästi pienempi. Lisävaatimuksena on kaksipuolinen teholähde (esim. +5 V ja –5 V). Johtokoodaus tMyn

Manchester-koodaus kuuluu biphase-menetelmiin, joille on yhteistä se, että ne tarjoavat menetelmän, jolla kello voidaan helposti muodostaa sisään tulevasta bittivirrasta. Tilanmuutos tapahtuu keskellä bittijaksoa, yhtenä ratkaisumuotona voisi olla: jos lähetettävä bitti on ’0’, muuttuu tila nousevasti (alhaalta ylös), jos lähetettävä bitti on ’1’, muuttuu tila laskevasti (ylhäältä alas), kuva 3. Johtokoodaus tMyn

1 Kuva 3. Manchester NRZ. Johtokoodaus tMyn

Manchester koodauksen avulla virheiden havaitseminen helpottuu. Negatiivisena puolena on suurempi kaistanleveystarve. Johtokoodaus tMyn