SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki 16.11.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Advertisements

Kuntamarkkinat Helsinki
Perusterveydenhuollon yksikön tehtävät
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
SosKes 2 – Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon kehittäminen Keski-Suomessa -hanke SosKes 2 – Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Tulevan hallituskauden tiede- ja yliopistopoliittiset painopisteet (Edistyksellinen tiedeliitto ) Rehtori Keijo Virtanen Turun yliopisto Suomen.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Tutkimustoiminta perusterveydenhuollossa työn kehittämisen ja koulutuksen näkökulmasta Marjukka Mäkelä, FinOHTA Jukka Mattila, Kotka.
Kunta, osallistuva kuntalainen ja osuuskunta Elinvoimaseminaari Kuntatalo Ritva Pihlaja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaisjärjestöteemaryhmä.
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Österbottens förbund  Pohjanmaan liitto  Regional Council of Ostrobothnia ALUEET JA HYVINVOINTI Hyvinvointialan kehittäminen strategisena.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Arja Tuonen. Arja Tulonen Koulutuspäällikkö Vastuualueena journalismi, mainonnan suunnittelu ja mediatuotanto Elokuvan ja median tutkimusryhmän vetäjä.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Juha KnuuttilaSivu 1 VERKKO-OPETUSPALVELUT – KEKKO Strategia ja yleinen kehittäminen: koulutuspalvelupäällikkö Mauri Kantola.
Onko rakenteet kunnossa, vai romahtaako katto? Ajatuksia terveyden edistämisen rakenteista suunnittelija Nella Mikkonen.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Pirjo Virtanen Etelä-Suomen läänin ennakointikatsaus  Ennakointikatsauksen tavoitteet  Ennakointikatsauksen sisältö  Käytetyt ennakointiaineistot.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
ITÄ-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN HUIPPUTUTKIMUSVERKOSTO Rahoittajana opetusministeriö I Itä-ja Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulujen yhteistyöseminaaari.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Salmia ja Laituri-projekti 2013: Koulutus ja kehittämisen tuki ELY:ille Pasi Savonmäki Antti Laitinen TNO-foorumi Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmia.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Alueiden ja kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallintoyhteistyöfoorumi Sote-palveluiden uudistamista tukeva valtakunnallinen ja alueellinen tietohallintoyhteistyö.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Kunnista kuultua – Varsinais- Suomen tunnistetut kehittämisen tarpeet Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Tapio Häyhtiö
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
-projektin koordinaatio Jenni Wessman, Peppi Saikku
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Mitä uutta sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tuo alan työhön?
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2014
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
Asiakaslähtöisyys yhteisen sote-kehittämisen lähtökohtana
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Osallisuuden toimintamalli
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Osaamisella soteen! TEHY
Osatyökykyisille tie työelämään
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Esityksen transkriptio:

SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki

K UNTIEN TUKENA Avit ja Elyt STM THL Ammattikorkeakoulu Yliopisto Suomen Kuntaliitto Maakuntien liitto Lääninhallitus Muut ministeriöt Sairaanhoitopiiri Kolmas sektori Yritykset OSAAMISKESKUS - hanketoiminnan tukihanketoiminnan tuki - kehittämiskonsultaatio - tutkimus ja tiedon tuotanto - verkostoituminen - pohjoismainen yhteistyö kunnan sosiaalitoimi - sosiaalipalvelut - sosiaaliset reformit strategiat ohjelmat politiikat

O SAAMISKESKUKSEN ROOLI SOSIAALIALAN KEHITTÄJÄNÄ vahvuutena organisoituminen alueellisista tarpeista lähtien  avoimuus uusille kehittämishaasteille SONet BOTNIA on sosiaalisen ja hyvinvoinnin asiantuntija ja kehittäjä. Tarkoituksena on edistää Pohjanmaan maakuntien alueen asukkaiden sosiaalisia oikeuksia ja hyvän omaehtoisen elämän edellytyksiä. Osa maan kattavaa alueellista yhteistyörakennetta sosiaalialan perus- ja erityisosaamisen edistämiseksi foorumien ylläpito  kehittämisen tarpeet esiin Kehittämistyö osaksi arkityöhön, kehittävä työote

O SAAMISKESKUKSEN ROOLI SOSIAALIALAN KEHITTÄJÄNÄ Sosiaalialalla tarvittavan asiantuntemuksen ja erityisasiantuntemuksen kehittyminen, välittyminen Peruspalvelujen, erityispalvelujen ja asiantuntijapalvelujen kehittyminen, välittyminen Sosiaalialan perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksen ja käytännön työn monipuolinen yhteys Sosiaalialan tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoiminta  Integroi tutkimusta, koulutusta ja kehittämistä arkikäytäntöjen uudistumisen tueksi  Pohjoismaisen yhteistyön hyödyntäminen ja kehittäminen

A JANKOHTAISTA OSAAMISKESKUKSEN ROOLISSA Alueellisen tietotuotannon kehittäminen, kestävän kehittämisen rakenteet => Alueellinen kokonaiskuva väestön hyvinvoinnista, hyvinvointipalvelujen tilasta ja kehityssuunnista Sosiaalialan johtamisen verkostojen organisointi Kehittäjäryhmätoiminta Alueellinen ennakointi Kasvava yhteistyö terveydenhuollon kanssa, poikkihallinnollinen yhteistyö, moniammatillisuus Sosiaalisen asiantuntija eri yhteiskunnallisilla foorumeilla, vaikuttaminen lainsäädäntötyöhön jne.

erityisen tärkeää hakea myös uusia ryhmiä, joilla verkostoitumista tai organisoitua kehittämistoimintaa ei ole esim. pienet ammattiryhmät; koulukuraattorit, terveydenhuollon sosiaalityöntekijät, lastensuojelulaitosten työntekijät jne.  vrt. osaamiskeskusten perustehtävä erityisosaamisesta huolehtimisesta Sosiaalialan työntekijöiden rohkaisu toimimaan sosiaalisen asiantuntijoina omissa työyhteisöissään ja alueellisissa rakenteissa