SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna 2.11.2006 Sosiaalialan kehittämishanke 2003-2007 – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Kuntamarkkinat Helsinki
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Hanketoiminnan tulevaisuuden näkymät Projektipäällikkö Heli Sahala
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat
Esitys Juha Mieskolainen
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
AR HALLITUKSEN ESITYS 155/2006 TYÖRYHMÄN NÄKÖKULMASTA Aimo Ryynänen.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Rahoitus- ja tuotantojärjestelmien uudistaminen Suomessa
KUNTA- JA PALVELURAKENNE UUDISTUU
PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Päiväkeskustoiminnan tulevaisuus Lahti Kari Haavisto, STM PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI SOTE – uudistus, missä mennään – miten ja millä eteenpäin.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Tampereen seutu valtakunnallisesta alueiden kehittämisen näkökulmasta Seutufoorumi Tampere Ulla-Maija Laiho, kehitysjohtaja SM/aluekeskusohjelma.
Aikuissosiaalityö kunnassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Jyväskylä Jussi Merikallio johtaja, sosiaali-
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kunta- ja palvelurakenneuudistus – hankkeen valtakunnallinen valmistelutilanne.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
 Missä onnistuttiin / Missä ei? Sosiaalialan kehittämishankkeen tavoitteiden saavuttamisen arviointi syyskuu 2007 Sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaalialan.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Peruspalveluohjelma Peruspalveluohjelmassa.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Sosiaali- ja terveyspolitiikka sosiaalialan ammatti- ja palvelurakenteen muuttajana Sosionomin ammatti ja työ seminaari Neuvotteleva.
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kuntoutuksen asema sosiaali- ja terveysalan muutoksessa – kokemuksia Suomesta ja Ruotsista Rehabilitation Finland ry:n järjestämä seminaari kuntoutusalan.
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Pelastustoimen uudistaminen
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Esityksen transkriptio:

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti Lähteinen PINTAREMONTTEJA, PERUSKORJAUSTA VAI UUDISRAKENTAMISTA?

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 2 Puheenvuoron sisältö: Sosiaalialan kehittämishankkeen asema ja merkitys Mitä jatkossa: Ohjausjärjestelmän uudistaminen Kehittämishankejärjestelmän uudistaminen KPR-uudistus Kehittämistoiminnan pysyvät rakenteet

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 3 Sosiaalialan kehittämishankkeen asema ja merkitys Koko sosiaalialaa kokoava ja esille tuova Sosiaalihuollon alueellinen yhteistyö vahvistunut oleellisesti; tässä iso merkitys Alueellisilla johtoryhmillä, Oskeilla ja hankerahoituksella TATOon verrattuna jo paljon vuorovaikutteisempi; valmistelu, alueellinen organisointi Tarjonnut luontevan ”kotipesän” ja toimintapuitteet monien valtakunnallisesti merkittävien asioiden edistämiselle; esim. TIKESOS, Lastensuojelun kehittämisohjelma, Perhehanke. Seutukehittäminen …

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 4 Sosiaalialan kehittämishankkeen.. jatkuu Kehittämisohjelma ja hankerahoitus kiinteästi yhdessä Myös periaatteellisempi pidemmälle tähtäävä pohdintatyö mukana – Hyvinvointi 2015 Valmistelutyö jouduttiin kuitenkin tekemään vähän hätäisesti – pyrittiin vastaamaan kiireisimpiin kehittämistarpeisiin – jossain määrin sattumanvaraista Sosiaali- ja terveydenhuolto erillään Hanke arvioidaan Johtopäätös tässä vaiheessa; Suunta oikea, sosiaali- ja terveysala tarvitsee laajaan yhteistyöhön perustuvaa kansallista johtamista; Ohjelmajohtamista jatketaan ja kehitetään Miltä näyttää alueen näkökulmasta, keskustelu?

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 5 Ohjelmajohtamisen vahvistaminen Nykyiset ohjelmat kootaan yhteen ”Sosiaali- ja terveydenhuollon kansalliseen kehittämisohjelmaan”; täsmentää hallitusohjelmaa, yhteensovitus Peruspalveluohjelmaan Uudet säännökset STVOL:iin Ohjelmaan keskeiset tavoitteet, pääpaino toteuttamisessa ja prosessissa Sosiaali- ja Terveyshankkeiden ja muiden ohjelmien toteuttamisesta saadut hyvät kokemukset käyttöön Ohjauksen kokoaminen kuntien näkökulmasta Sisältää myös keskushallinnon velvoitteet Ohjelmajohtamiselle valtakunnallinen ja alueellinen organisaatio Kumppanuus ja vuorovaikutus lähtökohtina Hallituksen esitys annettu. voimaan 2007

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 6 Kehittämishankejärjestelmän uudistaminen siirrytään raskaasta hakemis- ja myöntämismenettelystä sopimuspohjaiseen rahoitukseen kuntien/alueiden kanssa osa määrärahasta pysyvien rakenteiden rahoittamiseen tavoitteet sidotaan uuteen Sosiaali- ja terveydenhuollon kansalliseen ohjelman Stakesin ja sosiaalialan osaamiskeskusten rooli kehittämistoiminnan ohjauksessa entistä vahvempi

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 7 KPR-uudistuksen lähtökohdat sosiaali- ja terveydenhuollossa Perusoikeuksien edistäminen ja yhdenvertaisuus palveluiden saamisessa Ytimenä lain tavoitteiden ja tarkoituksen toteuttaminen Puitelaki antaa lähtökohdat ja asettaa vähimmäistavoitteet; tukee ”Kansallisissa ohjelmissa” käynnistettyä työtä Tärkeää vahvistaa kuntarakennetta ja uudistaa palvelurakennetta tasapainoisesti

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 8 Palvelujen laatu ja saatavuus turvataan koko maassa peruspalvelut järjestetään nykyistä suuremmalla väestöpohjalla erityispalvelut ja erikoissairaanhoito järjestetään yhteisessä kuntayhtymässä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen turvataan uusissa rakenteissa

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 9 Keskeisintä toteuttaa lain tarkoitus: uudistuksia tehdään tulevaisuutta ajatellen (20-30v) hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kaiken perusta sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuus ja yhteistyö kunniaan tavoitteena sosiaali- ja terveydenhuollon isommat järjestämisalueet palveluja ei keskitetä, lähipalvelut turvataan

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 10 ”Kehittämistoiminnan pysyvien rakenteiden pitkä linja” SESSE-työryhmä 1997(Sosiaalihuollon erityisosaamista …): VEP Sosiaali-EVO Opetussosiaalikeskukset/Osaamiskes kukset Sosiaalialan kehittämishanke / seudullinen kehittäminen / seudulliset kehittämisyksiköt/hankerahoitus Kunta- ja palvelurakenneuudistus / seuraava hallitusohjelma / hanke- ja ohjausjärjestelmien uudistaminen / pysyvä rahoitus kehittämisyksiköille