JOUKKOLIIKENNE Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YHTEISTYÖN JA PROJEKTIN MERKITYS RAUMAN KAUPUNKI Vammaistyön päällikkö Vesa Kiiski.
Advertisements

Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Maanrakennus.
Nastola, Pölpänet-verkko
Jyväskylän kaupunkiseudun kyydinvälityspalvelun selvitystyö
Henkilöliikenne muutoksessa Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät
Henkilöliikenteen muutos kuntien näkökulmasta
Henriika Weiste, WayStep Consulting Ky
Ajankohtaiset liikenneasiat Kellokoskella
Tampereen ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelma Kangasalan liikenneturvallisuusryhmän kokous
TASE 2025 JOUKKOLIIKENTEEN - Joukkoliikenteen seudullinen järjestäminen - liikennejärjestelmänäkökulma.
Tampereen seudun joukkoliikennesuunnitelma Tilannekatsaus.
Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Nokian kaupunginjohtaja Tapani Mattila.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
Toimivaltainen viranomainen
Lupamenettelyt ja valvonta/ erityisryhmien asuminen Aluehallintoviraston toiminnan kannalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Aila.
Henkilöliikenteen muutos kuntien näkökulmasta Lieksa Heikki Viinikka Pielisen Karjalan joukkoliikennekoordinaattori.
•Miksi ? •Mitä valmiina? •Mitä maksaa? •Miten tehdään? •Mitä saadaan?
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Ari Tuovinen Joukkoliikenne, talousarvio 2013 Kaupunkilipputuki 2009 on tehty kaupunkiliikenteen vuoroista siirtymäajan liikennöintisopimus Siirtymäajan.
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
Liikenteen kytkennät seudun maankäyttöön
Joukkoliikenteen palvelutasotavoitteet keskisuurilla kaupunkiseuduilla (LVM julkaisu 54/2007) PLL 38. vuosikokousseminaari Helsinki, Juha-Pekka.
1Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita Teemu S. Lindfors & Santtu Ahonen.
Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä
KAM-JURIDINEN YHTEISTYÖ Pekka Heikkinen.
Rahoitusmallin esittely Finanssineuvos Teemu Eriksson
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
KAUPUNKISEUTU infotilaisuus Joukkoliikenteen järjestäminen Matti Rainio selvitysmies.
Sähköiset hankinnat kuntasektorilla Lainsäädännön kehitys Saila Eskola KTM.
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
Mikä on maailman design pääkaupunki? World Design Capital, WDC - nimitys on ainutlaatuinen muotoilualalla, koska se painottaa designin laajempaa merkitystä.
yritysten menestystekijöinä Johanna Luukkonen, hankintapäällikkö
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Laadukkaat kuntapalvelut taattava Akavan ehdotuksia Akavan liittokokouksen seminaari
Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö
Kainuun runkoliikenteen kehittämissuunnitelma Runkoliikennesuunnitelman sisältö Ostoliikenteen rahoitus Liikennetarjonta ja sopeuttaminen Koordinointi.
Yhteispalvelulaki ja yhteispalvelusopimus pilotoinnin perustana
PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYSYHTYMÄ Ympäristöterveyskeskus Palvelusopimusneuvottelu Pentti Lampi Ympäristöterveyskeskuksen johtaja.
Perustiedot Liikuntapaikan tyyppi (ks. Tyyppiluettelo) Nimi suomeksi Nimi ruotsiksi Sähköposti www-sivu Puhelinnumero Julkinen Vapaa käyttö Koulun liikuntapaikka.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
TALOUSHALLINTO UUDISTUU 2010 ALKAEN Camilla Elander Kvestuuri
KUUMA –johtokunta HS
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2012 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 4/2014. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Ari Hoppania Oulun lääninhallitus, liikenneosasto
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Opetus- ja kulttuurin työryhmä Paikkatiedot – Vakituinen asunto on helppo ja lähtökohtana väestötietona – Parkkipaikat – Vanhempien valinta, asiointihalut.
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
Joukkoliikenne Lohjalla Logistiikkayksikkö Kuntatilaisuus
Tietohallintolaki Hannele Kerola Lainsäädäntöneuvos.
ASUKASKYSELYN TULOKSET 4/2016 FORSSAN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASON MÄÄRITTELYTYÖ.
Rajaton Ylä-Savo ja GreenLean Ylä-Savo-hanke
Tiedon hyödyntämisen edistäminen lainsäädännön keinoin
Maankäyttö, liikenne ja ympäristö Nykytilan kartoitus
JULKINEN TALOUS -Valtio ja Kunnat -Valtion Budjetti HE → EDK hyväksyy.
DiabetesRIIHI
Liikenteen palvelulaki
Liikenteen palvelulaki
MITEN PÄÄTÖKSIÄ TEHDÄÄN : EU-LAIN VAIHEET
Pro Gradu tutkielma Taru Hynninen
Käyttövoimaselvitys Lahden hyötyajoneuvo-liikenteen tarpeisiin
Liikenneviraston tehtävät liikennepalvelulain mukaan
Euroopan investointiohjelma
TIIVISTÄ YHTEISTYÖTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KUNNALLISEN NUORISOTYÖN KANSSA ”Valtakunnallinen nuorisotyön näköalapaikka” Itsenäisiä Walkerseja yhteistoimintasopimuksella.
Esityksen transkriptio:

JOUKKOLIIKENNE Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö

Kunnan joukkoliikennetehtävät Henkilökuljetukset: paljon lakisääteisiä kuljetuksia, osa vapaaehtoisia. Joukkoliikenteen järjestäminen ei ole lakisääteistä vaan kunnan harkinnanvarainen tehtävä. Laukaa, Jyväskylä ja Muurame muodostavat yhdessä Jyväskylän seudullisen kunnallisen joukkoliikenneviranomaisen. Yhteistyö perustuu yhteistoimintasopimukseen. Joukkoliikennejaosto aloitti toimintansa Joukkoliikenneviranomaiselle kuuluu EU:n palvelusopimusasetuksen ja joukkoliikennelain mukaiset tehtävät

JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTUS Uuden lainsäädännön myötä joukkoliikenteen tukeminen muuttuu. Alueellisissa ja seudullisissa liikenteissä, joissa nyt on käytössä lipputuki ja täydentäviä ostoliikenteitä, tarvitaan PSA:n mukainen järjestämistapa ja kokonaisvaltainen suunnittelu Ensimmäiset joukkoliikenteen siirtymäajan sopimukset päättyvät kesällä 2014, jolloin ne on korvattava uusien säädösten mukaisilla järjestämistavoilla. Jyväskylän seudulla joukkoliikenteen järjestämistapa hoidetaan bruttomallilla = viranomainen vastaa liikenteen suunnittelusta, käytettävistä lipputuotteista, niiden hinnoista sekä järjestelmän hallinnoinnista. Uuden liikenteen hankinnan tarjousaika päättyi Laukaan liikenteessä siirtymäajan sopimukset päättyvät pääosin vuonna Mikäli toimija vaihtuu edellyttää yhteensovittamista nykyisen toimijan kanssa.

JOUKKOLIIKENTEEN RAHOITUS Yhteistoimintasopimuksen mukaan Jyväskylän kaupunkiseudun kunnat maksavat liikenteestä käytön suhteessa. Hallinnon kulut maksetaan asukasluvun suhteessa. Yhdessä määritelty palvelutaso tuettuine lippuineen edellyttää kuntien rahoitusta. Valtion maksuosuus vaikuttaa oleellisesti kuntien maksuosuuteen. Julkinen rahoitus ei kasva, vaikka kustannukset todennäköisesti kasvavat kilpailutuksen ja uuden palvelutasomäärittelyn ja kaluston laatuvaatimusten myötä

HENKILÖKULJETUKSET Lakisääteiset henkilökuljetukset mm. esi- ja peruskoululaiset, kehitysvammaisten ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetukset ym. Muut kunnan rahoittamat kuljetukset mm. asiointireitit, päiväsairaala / päiväkeskuskuljetukset, ateriakuljetukset, sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset. Osaan kuljetuksista saadaan valtionapua. Kukin hallintokunta vastaa pääosin itse omista kuljetuksistaan ja niiden hankinnasta. Kunnassa toimii kuljetustyöryhmä, johon kuuluu eri hallintokuntien edustajia. Yhteistyötä hankinnoissa on lisätty. Mm. ateriakuljetukset ja asiointikuljetukset on yhdistetty yhdeksi hankintakokonaisuudeksi. Henkilökuljetuksiin käytetään vuositasolla rahaa 2,3 M€ - joukkoliikenne (kaikille avoin liikenne) € - opetustoimen kuljetukset € - sosiaalitoimen kuljetukset €

HENKILÖKULJETUKSET Kunnan tiukka talous heijastuu vapaaehtoisiin kuljetuksiin. Toisen hallintokunnan säästö voi lisätä toisen tahon kustannuksia. Seudun joukkoliikenteen järjestämistapa mahdollistaa joukkoliikenteen reittien suunnittelun esim. koulujen tarpeiden mukaisesti. Säästöjä saatavissa myös kyydinvälityspalvelusta, jonka selvitystyö on vireillä Jyväskylän kaupunkiseudulla.