AJANKOHTAISTA TUTKINTOTOIMIKUNTIEN TOIMINNASTA Seinäjoki 11.3.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopio Sari Turunen-Zwinger ja Virpi Pikkuaho
Advertisements

AIPAL - näyttötutkintojen palautejärjestelmä
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA Välkky-oppilaitosverkoston päättäjäisseminaari Lepaan kartano, Hattula Hallitusneuvos.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Kurre Oulun seudun ammattiopistossa Matti Leskelä,
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
SOTE:N VERKOSTO- JA ASIANTUNTIJAKOULUTUS
TUTKINTOTILAISUUDEN ARVIOINTI
Oppisopimuksella mahdollistetaan tutkintotavoitteinen huippuosaamisen valmennus Lajipäällikköpäivät , Tampere Koulutustarkastaja Hilkka.
Näyttötutkintojärjestelmä Tutkinnot Erilaiset tavat suorittaa tutkinto
Arviointi M.A.. Arvioinnin määrittelyä Ammattitaidon arviointi on syste- maattista ja suunnitelmallista aineiston keräämistä ja päätöksentekoa.
Tulevaisuuden haasteet näyttötutkintojärjestelmälle Olli Vuorinen kehityspäällikkö.
TUTKINTOTOIMIKUNTA JA SEN TOIMINTAA KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖ
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
Opetushallituksen näkemyksiä näyttötutkintoaineistosta
Hyvinvointitoimikunnan tehtävät ja rooli Kaupunginhallitus Ma
TUTKINTOTOIMIKUNTA TEHTÄVÄT JA TOIMINTA
TYÖLLISTYMINEN JEDUN OPISTOISSA TUTKINNOITTAIN VUOSINA Kulttuuriala.
Tutkintosuoritusten arviointi
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN KEHITTÄMISEN PERIAATTEET OPM:n päätös (dnro 2/502/2008) Marja Hollo Tampere
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
AIPAL – näyttötutkintojen opiskelijapalautejärjestelmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Ammatillisen koulutuksen rahoitus Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos Seija.
Juhani Kettunen / AMOK / Näyttötutkinnot.
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Näyttötutkintojärjestelmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Hallituksen esitys (HE) tutkintojen ja muun osaamisen kansallista viitekehystä koskevaksi lainsäädännöksi Helsinki to Opetusneuvos Seija Rasku.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Työpaikkakouluttajan ABC
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS
Työpaikkakouluttajan ABC
Innova Länsi-Suomen akk
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Oppisopimuskoulutuksen ajankohtaiset asiat Haikkoo Pasi Rentola.
Ritva Kareketo kouluttaja
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
Ajankohtaista Opetushallituksesta KOME 2016 Turussa Seppo Valio
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
Kehitystyön pohjana toimivan AIPAL- sovelluksen esittely Joonas Pesonen
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
RUOTSIN KIELEN OPETUKSEN KEHITTÄMINEN KORKEAKOULUISSA (=ROKK-HANKE): Työskentely lv Heidi Rontu, FT, dos. (Aalto) & Taina Juurakko-Paavola, FT,
Ajankohtaista näyttötutkinnoista
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
Tutkintorakenteesta tutkinnon perusteeksi
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Esityksen transkriptio:

AJANKOHTAISTA TUTKINTOTOIMIKUNTIEN TOIMINNASTA Seinäjoki

Tutkintotoimikuntien toimikauden päättyminen 2010 Valmistautuminen uusien tutkintotoimikuntien toimikauteen alkaen 1.Opetushallituksen päätös tutkintotoimikunnista Jäsenpyynnöt taustayhteisöille joulu-tammikuu Vastaukset taustayhteisöiltä maaliskuu Toimikuntien kokoonpanojen valmistelu huhti-kesäkuu 5.Toimikunnat aloittavat

Ammatillisen tutkintojärjestelmän kehittämishanke (TUTKE) käynnistynyt , ohjausryhmä hankkeen tehtävänä on: 1) selvittää alakohtaisesti tarpeet lisätä ammatillisen tutkintojärjestelmän joustavuutta lisäämällä tutkinnoissa valittavissa olevien osien määrää yhdistämällä tutkintoja laajemmiksi ammattialakohtaisiksi tai ammattialarajat ylittäviksi tutkinnoiksi tai lisäämällä muutoin tutkinnon suorittajien mahdollisuuksia valita tutkintoonsa osia muista saman tai toisen tutkintotyypin tutkinnoista 2) edelliseen yhdistyen arvioida alakohtaisesti, muodostavatko alan perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ja tutkintojen perusteissa määritellyt ammattitaitovaatimukset ja osaamistasot alan nykytarpeita vastaavan kokonaisuuden, ja jos eivät, niin miten niitä pitäisi muuttaa

Ammatillisen tutkintojärjestelmän kehittämishanke hankkeen tehtävänä on: 3) tehdä ehdotukset tutkintotoimikuntajärjestelmän kehittämistarpeista ja ehdotusten edellyttämistä resursseista; 4) tehdä ehdotukset tutkintosuoritusten arvioijien rekrytoinnin ja arviointiosaamisen kehittämistarpeista ja ehdotusten edellyttämistä resursseista. toiminnallisesta toteuttamisesta vastaa Opetushallitus ohjausryhmän linjausten mukaisesti loppuraportti lokakuussa 2010 valmistelutilanne: * selvitysmiehet selvittäneet tutkintotoimikuntajärjestelmän kehittämistarpeiden ja tutkintosuoritusten arvioijien rekrytoinnin arviointiosaamisen kehittämistarpeita ja kehittämisehdotusten vaatimia resursseja * ammatillisen tutkintojärjestelmän kehittämiseksi asetettu tutkimushanke * kuulemistilaisuus (selvityshenkilöiden selvitykset) * kuulemistilaisuus syyskuu 2010 (tutkintojärjestelmä)

Tutkintotoimikuntaselvityksessä esille nousseita kysymyksiä: 1. tutkintotoimikunnan toimintaedellytyksiä on parannettava 2. tutkintotoimikunnan toimintatapoja on yhtenäistettävä 3. tutkintotoimikunnan rahoitusta on parannettava ja määrärahat kohdennettava uudestaan 4. jotta näihin muutoksiin päästään, on syytä uudistaa tutkintotoimikuntaa ohjaavaa lainsäädäntöä ja määräyksiä. Selvityksessä on mainittu 25 ehdotusta miten tutkintotoimikunta- järjestelmää tulee kehittää. Tehtävillä uudistuksilla voidaan taata laadukas toiminta jatkossa sekä varmistaa toiminnan jatkuminen.

Ajankohtaista: Aipal Palautetietoa näyttötutkintotoiminnan kehittämiseen Tutkintotoimikunta – sopimusoppilaitokset Opm - oph Hakeutuminen Näyttötutkintojen suorittaminen Tarvittavan ammattitaidon hankkiminen

Näyttötutkintoihin osallistuneet kevät 2009 Osallistuneet Koko tutkinto Tutkinnon osa Luonnonvara-ala Tekniikan ja liik.ala Kaupan ja hallinnon ala Matk.-, ravits.- ja tal.ala Sosiaali- ja terveysala Kulttuuriala Humanist. ja opetusala

Kiitos !