Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa AMMATTIREITTI Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa Seija Latvajärvi, Annikki Lotvonen
Taustaa Projekti aloitettiin Oulun seudun ammattiopiston, Muhoksen yksikössä v. 2010 Kokeilussa mukana 8 opiskelijaa jotka suorittavat Hotelli- ravintola- ja catering-alan koulutusohjelman, Kokin ammattitutkintoa. opiskelijoilla oli mahdollisuus valita laajennettu työssäoppimisen koulutuksen kokeilumuoto.
Hankkeen lähtökohdat/tarpeet koulutusalalla opiskelee runsaasti erityisopiskelijoita ( 30 %) useammalla opiskelijoilla paljon poissaoloja opiskelumotivaatio-ongelmat lisääntyneet opiskeluaika pidentynyt yhä useammalla opiskelijalla negatiivisten keskeytysten lisääntyminen opettaja- ja ohjaushenkilöstön väsyminen väärien ennakkoasenteiden muodostuminen
Tavoitteet/opiskelija yksilöllisten opintopolkujen kehittäminen henkilökohtaistaa opiskelua. työelämässä tarvittavan ammattitaidon savuttaminen käytäntöjä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työpaikoilla järjestettävään opiskelun järjestämiseksi (mahdollisuus) opiskelijan työllistymisen lisääminen lisää yleisiä työelämätaitoja ja arjenhallintataitoja. atto- aineiden suorittaminen työelämässä
Tavoitteet/opettaja opettajille opetustyössä ajantasaista tietoutta ja osaamista sekä riittävää työelämän tuntemusta. mahdollisuuden verkostoitua ja ajan tasaistaa omaa osaamista.
Tavoitteet/koulutus työelämän ja koulutuksen verkostoitumisen ja yhteistyön lisääminen työssäoppimisen laajempi ja monipuolisempi hyödyntäminen
Miten toteutetaan ammattiin opiskelu tapahtuu yhtä aikaa koulussa ja työpaikalla top- opiskelua 50 – 60 ov toppia 2-3 päivää viikossa atto -aineet suoritetaan osin työssäoppimalla (aloitus syksy 2011) opettaja mukana top- jaksoilla mahdollisuus suorittaa opintoja verkossa / moodlessa