Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen 10.9.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä.
Advertisements

Koulutus, kulttuuri, taide ja valtion kotouttamisohjelma Marjo Mäenpää Opetus- ja kulttuuriministeriö FARO ry. seminaari
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Kulttuuri ja hyvinvointi kulttuuripolitiikan näkökulmasta Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmässä Esa Pirnes.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Taiken asiantuntija- ja verkostoitumispäivä Valkoinen Sali Valtionhallinnon vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma (VATU) Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Hyvinvointitoimikunnan tehtävät ja rooli Kaupunginhallitus Ma
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Kuopion toimipaikka Hermanninaukio 3 FIN Kuopio +358-(0)
Kumppanuusverkoston strategia /
Kirjoita otsikko tähän Kainuun hallintokokeilun päättyminen/Seurantasihteeristön loppuraportti 5/13 Valtiovarainministeriö / Esa Toivonen / Kalevi.
Valtion aluehallintouudistus - Onko palapeli valmis?
Organisaatio ja toiminta Esa Rantanen Säätytalo, Helsinki Taiteen edistämiskeskus ja taidetoimikunnat.
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Uusien taidetoimikuntien ja jaostojen perehdytyspäivä Säätytalo Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Seinäjoen maakuntakirjastokokous
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Työsuojelu Suomessa.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Maaseutuviraston tietovarastointitarpeet Tommi Kujala.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Sähköisen työpöydän palvelut valiokuntatyössä Valiokuntien asian- ja asiakirjojen hallintajärjestelmän määrittely Tarjouspyynnön liite 4.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Kaste-ohjelma pähkinänkuoressa Salme Kallinen, neuvotteleva virkamies
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
LASTEN- JA NUORTENKULTTUURIN KEHITTÄMISOHJELMA
Digitalisaation ohjausmalli
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Avauspuheenvuoro Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä
Humanistinen tiedekunta
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Maaseuturahasto vuosi 2018
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Tiedon maksuttomuus ja avoin data
Sote-uudistuksen toimeenpano
Matti Rimpelä, Markku Rimpelä ja Juuso Heinisuo
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Museolain ja museoiden rahoituksen uudistus
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Paula Tuovinen, johtaja
Miten sosiaalityöllä tulisi vastata asiakkaiden tarpeisiin?
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen

Taike ja taidetoimikunnat Taiteen edistämiskeskus –virasto, jolla on aluetoimipisteitä –virasto, jonka yhteydessä on asiantuntijaelimiä Asiantuntijaelimet –taideneuvosto –valtion taidetoimikunnat (7 – 10) –alueellisia taidetoimikunnat (13) –erillislautakunnat (2)

Tehtävät TAITEEN EDISTÄMISKESKUS · CENTRET FÖR KONSTFRÄMJANDE · ARTS PROMOTION CENTRE FINLAND Taike -viraston tehtävä: –taiteen edistäminen –myös kulttuurin edistäminen (kunhan ei mennä muiden tontille) Asiantuntijaelinten (taidetoimikuntien) tehtävä: –Taiteen edistämistä varten on keskuksen yhteydessä …

TAITEEN EDISTÄMISKESKUS · CENTRET FÖR KONSTFRÄMJANDE · ARTS PROMOTION CENTRE FINLAND – vertaisarviointiin perustuva apurahojen ja palkintojen jakaminen -lausunnot ( mm. yhteisöjen valtionavustuksista) - osallistuminen Taiken taiteenedistämisen suuntaviivojen luomiseen (strategiatyö) Taidetoimikuntien tehtävät

TAITEEN EDISTÄMISKESKUS · CENTRET FÖR KONSTFRÄMJANDE · ARTS PROMOTION CENTRE FINLAND - taideneuvoston jäsenen tulee olla taiteeseen ja kulttuuriin perehtynyt henkilö - taidetoimikunnan jäsenellä tulee olla hyvä taiteellinen asiantuntemus - tehtävänä on vertaisarviointi - > arvioinnin ja päätöksen tekijöinä ”vertaiset” eli taiteilijat ja taiteen kentän toimijat Millaista asiantuntemusta edellytetään?

TAITEEN EDISTÄMISKESKUS · CENTRET FÖR KONSTFRÄMJANDE · ARTS PROMOTION CENTRE FINLAND vertaisarviointi, yksittäiset apurahapäätökset, lausunnot yhteisöjen avustuksista:  oman alan/ alueen taiteilijoiden toimeentuloon ja työskentelyyn  taidepalvelujen tarjontaan (näyttelyt, esitykset, julkaisut)  taiteenalan toimintaedellytyksiin ja kehittymismahdollisuuksiin  taiteen taloudelliset, sosiaaliset vaikutukset jne.  taiteen asema yhteiskunnassa <- strategiatyöhön osallistuminen/ toimikunnan yhteiset näkemykset  yksittäisistä päätöksistä yleiseen vaikuttavuuteen Asiantuntijuuden vaikutus? Mihin vaikutan?

TAITEEN EDISTÄMISKESKUS · CENTRET FÖR KONSTFRÄMJANDE · ARTS PROMOTION CENTRE FINLAND -taide ja hallinto, sopivatko yhteen? taiteen edistäminen julkisen vallan toimenpiteenä -> -päätökset tehdään osana valtionhallintoa -asiantuntijuus ”hallinnon viitekehyksessä” - > -lainsäädäntö, valtion budjetti, valtionhallinnon ja ministeriön tulosohjaus, hyvän hallinnon periaatteet, julkisuus, päätösten perusteleminen –> tarvitaan myös hallinnon asiantuntemusta (valmistelu, esittely, toimeenpano, seuranta) Asiantuntijuus ja julkisen hallinnon haasteet

TAITEEN EDISTÄMISKESKUS · CENTRET FÖR KONSTFRÄMJANDE · ARTS PROMOTION CENTRE FINLAND -asiantuntijaelimet käyttävät valtaa, vaikuttavat -miten tuloksia mitataan? päätökset tehty, kaikki jaettu mitä oli jaettavana? -Taike jakaa 33 milj. €/ vuosi, josta tmkt n. 20 milj. € -apurahatilasto ei enää riitä -> haasteena on tehdä näkyväksi toiminnan vaikuttavuus, sen merkitys -taiteen ilmenemismuodot, asema ja merkitys yhteiskunnassa muuttuvat -asiantuntijuus näkyy hyvissä laadukkaissa päätöksissä ja niiden perusteluissa, on yhdensuuntainen tavoite hyvän hallinnon kanssa -vaikuttavuuden osoittaminen yhteinen haaste ************* Tulokset? Vaikuttavuus?