Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
Advertisements

Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät elintarvikehuoneistot Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Maaria Hackzell.
TYÖAIKAKIRJANPITO JA SEN VALVONTA
Kansainväliset säädökset
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
Mittauksista Petteri Sappinen.
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Käytännön kokemukset OIVA- pilotista EHY-SKEL-koulutuspäivät Kaupungineläinlääkäri Riikka Åberg.
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
HYVÄN KÄYTÄNNÖN OHJEET ELINTARVIKELOGISTIIKASSA
LÄMPÖTILAHALLITTAVIEN ELINTARVIKKEIDEN KULJETUKSET JA ATP-SOPIMUKSEN SOVELTAMINEN Lappeenranta LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET- KULJETUSALAN.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
SÄÄDÖKSET PALOVAROITTIMILLE • VN:n asetus sähkö- ja elektroniikkaromusta (852/2004) • YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta annetun asetuksen muuttamisesta.
Uusi nitraattiasetus -luonnos  Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta Anne Polso / Elina.
EY-lannoitteiden ja kalkitusaineiden markkinoille saattaminen
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Konstit on monet Kirjastojen kotipalvelukuljetuskyselyn tuloksia Marja Heroja Johanna Oosi-Villikka Koti- ja laitoskirjastohenkilöstön koulutuspäivä Tampere.
Lopetusasetus - kansallisen lainsäädännön muutokset
Elintarviketurvallisuusvirasto (EVIRA) Mikko Maunu
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
Otsikkosivu valkoisella taustalla
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turun lääninhallituksen auditorio Osastonjohtaja Maria Teirikko.
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Eläinsuojien ympäristöluvat
Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.
Kansainväliset säädökset
Yhteispalvelulaki ja yhteispalvelusopimus pilotoinnin perustana
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Ympäristötukien valvonta 2007 Maija Kyrö MMM / Tukiyksikkö.
PL 123 (LÖNNROTINKATU 37) HELSINKI ► PUHELIN (09) ► Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus.
OMAVALVONTASUUNNITELMA
INSPIRE-direktiivin suhde PSI-direktiiviin Tampere Tuire Taina, maa- ja metsätalousministeriö.
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillisen yliopiston auditorio
Laitosasetuksen 37/EEO/2006 uudistus Muutosehdotuksia
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
1 Asiakas ensin EHY-päivät Pääjohtaja Matti Aho Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä Raakamaidon lakisääteisten tutkimusten poikkeamailmoitukset Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Elintarvikehygieniayksikkö.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Ilmanlaadun mittausohjeen päivittäminen Mittaajapäivät Kuopiossa Helena Saari Ilmatieteen laitos/Asiantuntijapalvelut.
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
MITEN PÄÄTÖKSIÄ TEHDÄÄN : EU-LAIN VAIHEET
Mitä lannoitteita saa käyttää luomutuotannossa
Rautatiealan toimijoiden sidosryhmätilaisuus
Rakentamisen ajankohtaisseminaari 2018 Ympäristömisteriön asetus rakennusten paloturvallisuus
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta on nyt Ruokavirasto.
Esityksen transkriptio:

Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Ylitarkastaja Mikko Maunu Kuopio 30.9.2009

Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä ohjata toimijoita ja valvojia säädösten mukaiseen toimintaan vahvistaa toimijoiden ja valvojien osaamistasoa laajentaa toimijoiden ja valvojien näkökulmaa omavalvonnasta ja hygieniasta

Koulutuksen tarkoitus jakaa ajankohtaista tietoa valtakunnallisesti tiedottaa lainsäädännön uudistuksista edistää laadukasta kuljetustoimintaa varoittaa kuljetustoimintaan liittyvistä riskeistä parantaa toimijoiden toimintaedellytyksiä

Koulutusohjelma alueelliset koulutustilaisuudet (2 krt/vuosi) Seinäjoki, Helsinki, Tampere, Oulu, Turku, Lappeenranta, Helsinki Tullihallitus Helsinki, Nuijamaa paikallinen tilaisuus Vantaalla tarkastuseläinlääkäripäivät vierailuluennot (n. 5 luentoa/vuosi)

Painopistealueet säädökset ja ATP-sopimus kuljetusvälineiden testaaminen kuljetusyrittäjien toiminta lämpötilavaatimukset ja mittausmenetelmät kuljetusvälineen hyväksyminen ja valvonta

Kansalliset säädökset lait, asetukset ja päätökset (MMM, STM, KTM) viranomaisten määräykset ja ohjeet Kansainväliset säädökset EY-lainsäädäntö (852/2004, 853/2004, 37/2005) kansainväliset sopimukset (valtiosopimukset esim. ATP)

Kansalliset kuljetukset jakelukuljetukset (kauppa, yksityishenkilöt) siirtokuljetukset (teollisuus, kauppa) Kansainväliset kuljetukset maantiekuljetukset (kuormakorit, kontit säiliöt) merikuljetukset (merikontit, maakuljetusvälineet) rautatiekuljetukset

Viranomaiset Maa- ja metsätalousministeriö Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Lääninhallitukset Kunnan elintarvikevalvontaviranomainen Rajaeläinlääkärit Tullilaitos

Komission asetus 37/2005 pakastettujen elintarvikkeiden lämpötilojen seurannasta kuljetuksen, välivarastoinnin ja varastoinnin aikana standardin EN 12830 laatuvaatimukset täyttävä lämpötilan tallennuslaite säännöllinen tarkastus EN 13486 standardin mukaisesti käsilämpömittareiden on annettu laatuvaatimukset standardissa EN 13485

Komission asetus 37/2005 pakastettujen elintarvikkeiden lämpötilojen seurannasta kuljetuksen, välivarastoinnin ja varastoinnin aikana toimijalla tulee olla kalibrointilaboratorion myöntämä todistus tai sertifikaatti laatuvaatimusten täyttymisestä siirtymäaika päättyy 31.12.2009 tallenteet on päivättävä ja säilytettävä vähintään yksi vuosi poikkeus tallennuslaitevaatimukseen paikallisjakelussa, jonka kesto alle 2 tuntia (artikla 3 ja MMMa 28/2009, 11 §)

Hyvän käytännön ohje toimiala laatii hyvän käytännön ohjeen ohje perustuu HACCP periaatteisiin arvioinnin tekee Eviran arviointiryhmä vaatimukset täyttävä ohje toimitetaan komissiolle tiedoksi ohje on koko toimialan käytettävissä alkutuotanto, rehut, elintarvikkeet hyödyllinen sekä toimijoille että viranomaisille

Lämpötilan seurantalaitteiden tarkastus käyttöönottotarkastus varastojen ja terminaalien osalta vuosittain kuljetusvälineiden osalta enintään kahden vuoden välein koulutettu henkilöstö kalibrointiin vesi/jää –seos tai ilma tarkastuslomake Eviran nettisivulla (elintarvikekuljetukset)

Lämpötilan mittaaminen elintarvikkeiden vastaanottotarkastuksessa erimielisyyttä ei voi ratkaista infrapunamittarin avulla - laite tulisi kalibroida pintamateriaalin mukaan - infrapunamittari on lämpötilatarkkailuun soveltuva - riitojen ratkaisu kalibroidulla lämpömittarilla, esim. piikkianturi lyhytaikainen lämpötilan nousu on sallittu elintarvikkeiden käsittelyssä - komission asetus 852/2004, liite II, luku IX, kohta 5 - MMMa 28/2009, 11 § ATP-sopimuksen nojalla pintalämpötiloissa sallitaan kolmen asteen lämpötilan kohoaminen

Lämpötilan mittaaminen elintarvikkeiden vastaanottotarkastuksessa huomioitava lämpömittarin mittausepävarmuus, noin ±0,5…1,0 °C lämpömittarin tulee olla jäljitettävästi kalibroitu (päivämäärä merkittynä) ja mittausepävarmuus tulee olla merkittynä mittariin (piikki- tai latta-anturi) kuljetusvälineen lämpötilanseurantalaite tulee olla tarkastettu ja tarkastajan nimi ja päiväys on ilmettävä laitteesta tai asiakirjoista mittausmenetelmä on mainittu esim. ATP-sopimuksen liitteessä 2, myös KTM:n asetus 101/2006

Lämpötilan mittaaminen elintarvikkeiden vastaanottotarkastuksessa kuljetusliikkeen ei tule ottaa kuljetettavaksi ilman kirjallista huomautusta lämpötilavaatimukseen nähden liian lämpimiä elintarvikkeita hylkäysraja käytännössä on, jos elintarvikkeen sisälämpötila on 4 astetta yli lämpötilavaatimuksen kolme astetta sisältää mittausepävarmuuden ja käytännön syistä johtuvaan lämpötilan kohoamiseen

Lämpötilan mittaaminen elintarvikkeiden vastaanottotarkastuksessa ulkoilman lämpötilan vaikutus jakeluolosuhteisiin huomioitava ovien avaamisesta johtuva lämpötilan kohoaminen kuormatilassa lämpötilan mittauslaite tulee olla tarkastettu säännöllisesti

Ajankohtaiset asiat kuljetusvälineen hyväksyminen komission asetus 37/2005 lämpötilan seuranta- ja tallennuslaitteista, siirtymäaika päättyy 31.12.2009 lämpötilan seurantalaitteiden tarkastaminen lyhytaikaiset poikkeamat lämpötiloissa Hyvän käytännön ohjeen arviointi Evirassa