1 010758000 Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
Ohjelmistotekniikka - Software Control Management Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite Osa materiaalista on peräisin kurssikirjasta Haikala,
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Syksy 2011/Pirjo Kinnunen. Miten hanke etenee? IdeointiSuunnittelu KäynnistysToteutus TUOTOS PäättäminenArviointi Käyttöön otto ja seuranta.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Integraalilaskenta MA 10
おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
Tekninen suunnit-telu
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Yritysrahoituskysely 2012.
Päivi Ovaska Tutkijaopettaja LTY/Tite
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
Sovellusohjelman suunnittelu & toteutus
Tietojärjestelmän suunnittelu
Elämyshankekyselyn tulokset © Sovita Toteutus: Opiferum1.
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Ryhmä-dynamiikka: liittymisen ja erillisyyden vuorovaikutusta ryhmässä
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Tunne lääkkeesi Toimiiko lääkehoitosi?
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Mittaustekniikka (3 op)
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
3. Spesifikaatioiden laatiminen
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
UMF I Luento 2. Aika Luennot, Klo 14–16 to 4.9 – ke 10.9 ke 24.9 – ke 1.10 ke – pe Demot, Klo 10–12/12–14/14–16 Pe 12.9, Ti 16.9, Pe 19.9.
Laatujärjestelmät.
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Mitä on projektinhallinta?
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Käyttötapauskaavio ja käyttötapaukset
Esitutkimus (tarvekartoitus)
Analyysi II Katsaus.
Viestintäsuunnitelma
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Tik Harjoitustyön Tilannemuutos Etappi IV.
Tukiasemaohjaimen ohjelmiston muutostoimitusten automatisoitu testaustyöympäristö Mikko Harila Työn valvoja:Professori Sven-Gustav Häggman Työn.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Tenttiakvaario.
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
SATTUMAN ONGELMA TUTKIMUKSESSA 1 x: tenttiin valmistautumiseen käytetty aika (tunteja) Perusjoukko μ = 39,87.
Harjoitustyö Rässe Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.
Ohjelmistotestaus Turun yliopisto, Informaatioteknologian laitos, periodi 4 / 2011 Kurssin kuvaus.
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Opetuksen arviointi ja kehittäminen: ET ja filosofia Kurssin suoritus
Vaatimustenhallinta.
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit eilen? Mitä hän teki eilen?
Kuuntelemisen taitoja Kirjoita seuraavasta listasta itsellesi 10 erityisen vaativaa kuuntelemisen taitoa.
Kilpailijan starttikurssi
Tentti. Olio-ohjelmoinnin perusteet | Kevät 2015 | Jorma Laurikkala2 Tentti Torstaina klo 16–20 D10ab (Päätalo). Pääasiassa Java-ohjelmien kirjoittamista.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Ohjelmistotuotanto - kurssin yleiset asiat Kevät 2004 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Ohjelmistotekniikka - kurssin yleiset asiat Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTKK/Tite.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
Projektinhallinta it. lut
Projektinhallinta it. lut
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Ohjelmistotekniikka kevät 2003 Ohjelmistotekniikan määritelmä Ohjelmistotekniikka (Software Engineering) tarkoittaa pätevien insinööriperiaatteiden vakiinnuttamista.
Analyysissä huomioitavaa
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Kpl 13 Sosiaalinen mieli s Tee muistiinpanot
Esityksen transkriptio:

Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite

2 Huomioitavaa Tärkeää on ymmärtää asioita ja soveltaa niitä, ohjelmistotekniikassa(kaan) ei ulkoaopettelulla pääse pitkälle Todennäköisimmät tehtävätyypit: – selitä seuraavat termit/käsitteet/muut – X:n merkitys ohjelmistokehityksessä – vertaile X:ää ja Y:tä. Missä tilanteessa niitä käytetään? Miksi? Perustele ja anna esimerkkejä!

3 Tenttiin tuleva materiaali Haikala, Märijärvi: Ohjelmistotuotanto, 7. painos soveltuvin osin Kaikki muu kurssimateriaali: – luennot – harjoitukset – harjoitustyö

4 Haikala, Märijärvi (1/5) Osa I eli kappaleet 1-4 kokonaan. Seuraavat asiat ovat erittäin tärkeitä (huom: nämä eivät ole suoraan tenttikysymyksiä!): – mitä ohjelmistotuotanto on ja mihin sitä käytetään? – mitä osa-alueita ohjelmistotuotantoon liittyy? Mitä tehtäviä osa-alueilla on ja mikä on niiden suhde toisiinsa? – mitä tarkoitetaan elinkaarella? Entä elinkaarimallilla? Mitä käytetään milloinkin? Miksi? – mikä on projekti? – mitä tukitoiminteita projektiin kuuluu? – vaatimuksenhallinnan menetelmät ja merkitys ohjelmistokehityksessä

5 Haikala, Märijärvi (2/5) Osa II: – Kpl 5, 9 ja 10: ei tule tenttiin – Kpl 6: ymmärrät, mihin luokkakaaviota (tai käsitemallia käytetään). Osaat tarvittaessa piirtää ja lukea käsitemalleja. – Kpl 7: ymmärrät, mihin tilakaavioita käytetään. Osaat tarvittaessa piirtää ja lukea niitä. – Kpl 8: ymmärrät, mihin sekvenssinkaavioita käytetään. Osaat tarvittaessa piirtää ja lukea niitä.

6 Haikala, Märijärvi (3/5) Osa III kappaleet kokonaan. Seuraavat asiat ovat erittäin tärkeitä: – Mitä tarkoitetaan laadulla ja laatujärjestelmällä? Millaisia laatujärjestelmiä on olemassa? Mihin mittareita ja auditointeja käytetään? Entä sertifiointi? Kuinka em. asioita kehitetään? – Mikä on projektinhallinnan rooli ja tehtävät ohjelmistokehitysprojektissa? Mitä tarkoitetaan projektiorganisaatiolla, WBS:llä ja Gantt-kaaviolla? Miten projektia seurataan? Entä miksi ja miten projektiriskit kartoitetaan? – Mikä on projektisuunnitelman tarkoitus? Milloin se tehdään ja ketkä osallistuvat sen tekemiseen?

7 Haikala, Märijärvi (4/5) – Miten projektin työmääriä arvioidaan? (Huom! Kaavoja ei tarvitse osata ulkoa!) – Mitä tuotteenhallinnalla tarkoitetaan? Entä versionhallinnalla? Missä tilanteissa niitä käytetään? Miksi? – Mitä ovat tarkastukset ja katselmoinnit? Mitä hyötyä niistä on? Milloin niitä tehdään? – Millaisia testausmuotoja on olemassa? Milloin käytetään mitäkin? Miksi on testattava? Millaisella testiaineistolla pitäisi testata? Mikä on virhe, vika, häiriö tai V-malli? Mistä tiedetään milloin testauksen voi lopettaa? (Kaavoja ei taaskaan tarvitse osata ulkoa!)

8 Haikala, Märijärvi (5/5) Osa IV: – Kpl 16 ei niin tärkeä, kuitenkin hyvä lukea läpi. Ymmärrät, mitä tavoitteita ohjelmiston suunnittelulla on ja mitä keinoja niiden saavuttamiseksi on olemassa. Ymmärrät mikä on rajapinta ja miten suunnittelu karkealla tasolla etenee. – Kpl 17: ei tule tenttiin Osa V: – Kpl ei tule tenttiin