MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ESAELY, Maaseutu ja energia
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy.
Maakunnan strategia ja maakuntaohjelman painopisteet vt aluekehitysjohtaja Jukka Ollikainen RR-infotilaisuus
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Uusiutuva Etelä – Savo -maakuntastrategia
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Elinkeinopoliittinen ohjelma Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Kuntaliitto ja Etelä-Savo Tästä eteenpäin / Riitta Koskinen.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Kulttuuriverkoston toiminta Alueelliset työpajat luovien alojen kehittäjille: loppuraportti - Jatkotyöpajoja/tilaisuuksia 5 alueella - Hyvien käytäntöjen.
Tuusulan kunta- ja organisaatiostrategia
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
EK 1 TYÖELÄMÄN TULEVAISUUDEN VISIO Christoffer Taxell Elinkeinoelämän keskusliitto EK.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
Varsinais-Suomen MYR:n koulutusjaosto Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) ja jaostot ALKE 7/2014, §24 ja kuntalaki sekä hallintolaki Valtuustokausi.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Maakuntaohjelma strategisten valintojen ohjaajana Hyvä-hankkeen aluefoorumi
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Keski-Pohjanmaan Toimeenpanosuunnitelma MYR Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Joensuun kaupunkikonsernin toiminta-alueeT
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Aluekehittämisen keskustelu simulointi helmikuu 2018
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Esityksen transkriptio:

MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus palvelee maakunnan elinkeinoelämää ja kärkiosaamisalojen menestystä HYVÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖ Etelä-Savo on vetovoimainen elin- keinoelämän, asumisen ja vapaa-ajan maakunta LAADUKKAAT HYVINVOINTIPALVELUT Etelä-Savo on väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen mallimaakunta MENESTYKSEN VETURIT strategiset tavoitteet 2020 LÄPIKÄYVÄT NÄKÖKULMAT Kansainvälistyminen NuoretYmpäristö VISIO 2020 Uusiutuva Etelä-Savo on elinvoimainen ja muuttovoittoinen Saimaan maakunta, jossa yritystoiminta menestyy ja palvelut ovat laadukkaita huolehditaan erityisesti lapsiperheiden ja nuorten työmahdollisuuksista ja viihtymisestä toimitaan esimerkillisen ympäristövastuullisesti maailmanluokan kulttuuri- ja muut tapahtumat rikastavat elämisen laatua arki on sujuvaa ja turvallista sekä paikallisuus elävää puhdas luonto ja rikas kulttuuriympäristö luovat ainutlaatuiset edellytykset myös matkailulle ja vapaa-ajan asumiselle Helsingin ja Pietarin läheisyys vauhdittaa elinkeinoelämää ja kulttuuria Uusiutuva Etelä-Savo 2020 –maakuntastrategia

1.1. Tuottavuuden nostaminen 1. Yritystoiminnan kilpailukyvyn parantaminen 2.1. Teollisuuden ja energiatuotannon vahvistaminen 1.3. Uuden yritystoiminnan synnyttäminen 2.3. Matkailu- ja palvelutulon kasvattaminen 2.2. Metsävarojen monipuolinen hyödyntäminen ja maaseutuelinkeinojen kehittäminen 1.4. Uusien kaupallisten mahdollisuuksien etsiminen Ympäristö- ja ekotehokkuus kilpailuetuna Puutuoteteollisuuden ja puurakentamisen kysynnän kasvattaminen Saimaa-teeman vahvistaminen Asiakaslähtöinen palvelumuotoilu ja teemalliset kokonaisuudet Palvelutuotannon monipuolistaminen Monipuoliset ja kestävät metsien käsittelymenetelmät Puuraaka-aineen markkinoille tulo 1.2. Sukupolven- ja omistajavaihdosten edistäminen MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Kilpailukykyiset maaseutuyritykset Luonnos /JO Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja tehokkaasti Teknologia- teollisuuden muutokset ja uudistuminen Kehittämisen painopisteet T o i m e n p i d e k o k o n a i s u u d e t Elintarvikkeiden arvo- ja toimitusketjujen kehittäminen Uusiutuvan energiatuotannon vahvistaminen Liiketoiminnan kansainvälistyminen 2. Avainalojen kehittäminen

1.1. Oppilaitosten ja yritysten yhteistyön tiivistäminen 1. Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen 2. Osaamisen ja alueellisen koulutusjärjestelmän kehittäminen 1.3. Ohjauspalveluiden uudistaminen 3. Älykkäästi erikoistunut tutkimus- ja innovaatiotoiminta 1.4. Vetovoimaiset työmarkkinat 2.3. Taloudellisesti kestävien yhteistyömallien syventäminen kouluasteiden sisällä ja niiden välillä 2.2. Laadukkaat ja ajantasaiset opetusmenetelmät ja oppimisympäristöt 3.2. Puhdas vesi ja ympäristöturvallisuus 3.1. Metsäbiomassa uudet tuotteet ja tuotantoprosessit 1.2. Osaamis- ja koulutustarpeiden ennakointimenetelmien kehittäminen OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ 3.3. Materiaalitehokkuus ja älykkäät materiaali Koulutus ja tutkimus palvelee maakunnan elinkeinoelämää ja kärkiosaamisalojen menestystä 3.5. Luomu ja elintarviketurvallisuus 2.1. Aluelähtöinen koulutus ja koulutustarjonnan profilointi Kehittämisen painopisteet T o i m e n p i d e k o k o n a i s u u d e t 3.4. Digitaalisuus - ja sähköisen tiedon hallinta 2.5. Venäjän kieli- ja kulttuuriosaamisen vahvistaminen Innovaatiokärjet Kehittyvät kärjet

Uudistuva hyvinvointi Luonnos Etelä-Savo on väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen mallimaakunta 2.Ennakoiva terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen 2.3 Hyvinvoinnin vahvistaminen työelämässä ja koulutuksessa 2.2 Matalan kynnyksen palvelujen kehittäminen 2.4 Kansalaistoiminnan ja osallisuuden vahvistaminen 2.5 Terveellisten elämäntapojen vahvistaminen 2.1 Hyvinvointia edistävien kehittämisrakenteiden vahvistaminen 1.1 Työvoiman ja palvelujen alueellisen saatavuuden turvaaminen 1. Palvelujen laatu ja vaikuttavuus 1.3 Palveluinnovaatioiden ja teknologian hyödyntäminen 1.2 Kumppanuus- ja monituottajamallien kehittäminen 1.4 Hyvinvointiyrittäjyyden toimintaedellytysten vahvistaminen 1.5 Lapsiperheiden ja nuorten palvelujen kehittäminen T o i m e n p i d e k o k o n a i s u u d e t Kehittämisen painopisteet

1.1 Maakunnan imagon vahvistaminen 1. Näkyvyyden ja vetovoiman vahvistaminen 2. Saavutettavuuden ja liikennejärjestelmän kehittäminen 4. Vesistöjen ja luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen 3. Tonttipalvelun tehostaminen 2.2 Liikennejärjestelmän kehittäminen ja yhteensovittaminen maankäytön suunnittelun kanssa 4.1 Vetovoimaiset loma- asumisen ja matkailun ympäristöt 4.2 Taajamien vedenhankinnan turvaamiseen tähtäävät toimenpiteet 3.2 Rakennetun ympäristön laadun parantaminen 3.1. Monipuolinen ja kysyntää vastaava tonttitarjonta koko maakunnassa HYVÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖ Etelä-Savo on vetovoimainen elinkeinoelämän, asumisen ja vapaa-ajan maakunta Kehittämisen painopisteet T o i m e n p i d e k o k o n a i s u u d e t 2.1 Maakunnan pääväylien ja ulkoisten yhteyksien kehittäminen 1.2 Toimintaympäristön vetovoiman vahvistaminen 2.3 Tietoliikenneyhteydet ja palvelut 4.3 Pintavesien laadun turvaaminen 4.4 Luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen